Iš vienos naktinės į feisbuką įkeltos nuotraukos gimė smulkus verslas

Dviejų sūnų mama prieš metus nė negalvojo, kad jos sugalvotas advento kalendorius taps jos smulkaus verslo pradžia.

„Pernai gruodžio 1 dieną apie antrą valandą nakties į vaikų kambarius nunešiau medines eglutes su segtukais prisegtais vokeliais, kuriuose slėpėsi gerų darbų užduotėlės ir visokie linksmi niekučiai bei, žinoma, dovanėlės. Į feisbuką įkėliau nuotrauką, norėdama pasidžiaugti savo idėja, o šiemet su komanda jau pagaminome daugiau nei 200 vnt. tokių eglučių visiems, kurie per feisbuką mane susirado", – apie verslo pradžią pasakoja advento kalendoriaus „Stebuklų eglutė" kūrėja jauna mama Simona Krasauskienė. Du sūnus, trejų metų Rojų ir keturiolikmetį Žygimantą, auginanti moteris sako, kad tikrai netikėjo, kad toks jos sugalvoto advento kalendoriaus populiarumas sprogs tarsi Kalėdų stebuklas ir taps smulkiuoju verslu.

Pernai metų Simonos eglutė, kuri įkvėpė imtis verslo.
Asmeninio albumo nuot.

Kas toji stebuklų eglutė?

Kalėdų laukimas – nuostabus laikas, kada norisi savo vaikams padovanoti kuo daugiau stebuklingų akimirkų. O kodėl to nepadaryti kasdien iki Kalėdų likus 25 dienoms? Advento kalendorius yra labai graži tradicija, keletą metų puoselėjama daugelio lietuvių namuose. Advento kalendorių yra įvairiausių formų, tačiau viena itin artima lietuviškai dvasiai, ECO, o svarbiausia, kad vieną kartą įsigiję stebuklingą eglutę, kasmet ją galėsite naudoti tik keisdami elfų raštelius. Juos tėveliai kasmet galės užsisakyti vis kitus iš komandos „Stebuklų eglutė", arba kurti patys.

B. Grigienės nuotr.

Eglutė pagaminta iš eglės medienos, todėl namai kvepės eglute, kalendorius taps puikia puošmena. Segtukais ant eglutės pritvirtinti su begaline meile pagaminti vokeliai, kuriuose slepiasi geri darbai, pagyrimai, staigmenos ir laimingas Kalėdų laukimas. Simona pasirūpino įdomia veikla šeimai, o tėveliams liks pasirūpinti mažyčiais siurprizais: saldainiukais, lipdukais. Vaikui mažytėmis rankutėmis atplėšus vieną vokelį iš jo pabyra auksinės žvaigždutės, o tada jau galima ištraukti dailiai sumaketuotą lapuką, kuriame yra raštelis su smagia veikla šeimai arba maža dovanėle.

B. Grigienės nuotr.

Kokios užduotys ir kam jos skirtos?

„Įvairūs tyrimai rodo, kad šeimos per mažai laiko leidžia kartu, kad tėvai nemoka žaisti su vaikais ir vos 7 minutes per parą tėvai leidžia kartu su savo atžalomis. „Stebuklų eglutės" tikslas – padėti šeimai linksmai praleisti laiką kartu. Ne sudėtingai, o maloniai, skaniai ir taip, kad tas laikas būtų prasmingas. Kiekvieną lapuką pavadinome dienos stebuklu ir toji veikla trunka 3 ar 5 minutes", – sako Simona. Pernai moteris džiaugėsi, kad mažylis ir paauglys namie kantriai laukė kiekvieno ryto, kad galėtų atplėšti vokelius su dovanomis. Vos spėdavo nubusti, jau lėkdavo prie eglutės ir skaitydavo arba su nekantrumu pakuodavo dovanėles. Moteris prisimena, tada džiaugėsi, kad ugdoma vaikų kantrybė, o vaikams skirtos veiklos subūrė šeimą vakarais įvairiausiems užsiėmimams.

B. Grigienės nuotr.

Kartu su vyru iš pradžių galvojo, kaip dėl įtemptos dienos darbų ir visokių reikalų vakare reikės rasti laiko ne tik įprastai veiklai, bet ir Kalėdų laukimo mini vakarėliams. Tačiau tai tapo įprasta šeimos tradicija ir kasryt vaikai jau pranešdavo, kas laukia vakare. Paklausta, kokios užduotys slepiasi žavinguose vokeliuose, moteris atskleidžia, kad pvz., šeimos kino vakaras. Vaikai renkasi filmą, o tėveliai pasirūpina spragėsiais, morkomis ar kitais užkandžiais. Bijoti, kad veiklos bus itin sudėtingos, tikrai nereikia. Simona kurdama užduotis orientavosi į dvi amžiaus grupes – mažylius darželinukus (2 – 6 m.) ir dičkius (7 – 12 m.) pradinukus. Ir net tėvelius, kad jiems su vaikais tikrai būtų įdomu. Taip pat pagaminome ir pusantro metro eglutes darželiams ir pradinėms mokykloms, sukūrėme užduotis grupėms. Auklėtojos ir mokytojos įsigiję stebuklų eglutes džiaugėsi, kad šiemet Kalėdinė veikla jau suplanuota.

B. Grigienės nuotr.

Šiemet Kalėdų laukimas prasidėjo dar rugpjūtį

„Pradėjau ieškoti, kas rūpinsis mediena, su šeimos terapeute konsultavausi dėl užduočių atskiroms amžiaus grupėms, kartu su dizaineriu ieškojome tobulo dizaino didesniems ir mažiesiems Kalėdų laukėjams, spaustuvėje čiupinėjau popierių (kuris gi labiausiai patiks vaikams?), dekoro parduotuvėje su jos vadove iš Amerikos katalogų rinkomės vokelius, į kuriuos dėsime dienos stebuklus, rinkausi žvaigždeles, kurios pažirs atplėšus voką, po visą Kauną ieškojau medinių segtukų ir kalėdinių saldainių dar rugpjūčio mėnesį. Kai į studiją važiavome fotografuoti eglučių, jos savininkas klausė, ar tikrai žinom, koks metų laikas dabar", – gamybos ir kūrybos procesą prisimena Simona.

B. Grigienės nuotr.

„Tikiu, kad toks advento kalendorius suburs šeimą bendrai veiklai, bus edukacinis ir linksmas vaikams, o svarbiausia, kad išspręs nuolat užsiėmusių tėvelių klausimą: koks gi tas Kalėdų laukimo kalendorius bus šiemet ir kurią naktį aukoti jį darant? Viskas, ką reikės padaryti, – nusipirkti eglutę su paruošta programa ir mažų dovanėlių tik 10-čiai vokelių, pvz., lipdukų, pakabukų raktams ar grandinėlių mergaitėms, kino bilietų ir pan. Jau gavau klausimų, ar galėtume supirkti ir dovanėles už tam tikrą biudžetą. Atsakėme teigiamai, tik susitarėme susiskambinti su ta mama ir kuo daugiau sužinoti apie jos vaikus", – sako Simona.

B. Grigienės nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis