Išskirtinė pažintis su trynukus auginančia kauniečių šeima

Retai sutiksi žmonių, kurie niekuo nesiskundžia, kurie savo gyvenimą mato tik šviesiomis spalvomis ir, kaip patys sako, viskas jiems lengva.

Ir tie du jauni tėveliai augina trynukus! Patys – be auklių, be močiučių, nes pagalbos tiesiog nereikia. Kauniečiai Arūnė (30 m.) ir Vytautas (31 m.) Simanavičiai prieš septynis mėnesius sulaukė Amelijos, Saulės ir Beno.

Vytautas kiekvieną dieną keliauja į darbą, o Arūnė dar spėja rašyti tinklaraštį „Trys kaip vienas".

Dainius Labutis (ELTA)

Kaip sutikote žinią, kad sulauksite iš karto trijų vaikų?

Vytautas. Kad laukiame trynukų, sužinojome maždaug po mėnesio nėštumo. Nebuvo kažin kokio šoko, priėmiau tai labai natūraliai. Gal net dabar iki galo nesuprantu, kad turime tris vaikus iš karto (juokiasi).

Arūnė. Kai aš sužinojau, kad laukiuosi, mano mama su močiute, pradėjo skaičiuoti, kas mūsų giminėje turėjo dvynius, o jų buvo – ir ne vienas. Sakiau vyrui, pamatysi, turėsime du.

Vytautas. Kai žmona buvo pas gydytoją, laukiau koridoriuje, girdėjau jos susijaudinusį balsą, maniau, pasakė, kad dvynukai. Kai išėjo iš gydytojo kabineto, parodžiau du pirštus, o ji papurtė galvą ir parodė tris. Nei išsigandau, nei minčių kilo: „Ką reikės daryti?" Tiesiog aplankė labai geras jausmas. Ir gimus jiems nieko tokio nebuvo, mano toks darbas – aš dažnai komandiruotėse, vaikais užsiima Arūnė, man tikrai mažiau visų rūpesčių tenka. Ilgiausia mano išvyka buvo daugiau nei savaitės, išvažiuoju ramus, nes pasitikiu žmona. Ji puikiausiai susitvarko.

Arūnė. Būna, kalbuosi su kokiomis pažįstamomis, pasakoju, kaip gyvenu, į mane taip nepatikliai žiūri ir vis paklausia: „Bet juk vis tiek nėra taip lengva?" Kai jau kelintą kartą išgirstu tą klausimą, iš moteriško solidarumo sakau: „Na, nugarą paskauda." Man tikrai paskaudėdavo nugarą, bet pradėjau sportuoti ir praėjo.

Trynukai – Amelija, Benas ir Saulė – papuošė naująjį „Tavo vaiko" ( nr. 6) žurnalą.

Fotografė Nendrė

Trynukų istoriją skaitykite žurnale „Tavo vaikas", str. „Trigubo pozityvumo bomba".

Kuo gyvena kita šeima, auginanti tris vaikus, kaip auga mažoji nevalgiukė Emilija? „Man – laimėjimas, kad Emilija pradeda žiotis ir ragauti maisto", – sako jos mama (str. „Po truputį pradeda valgyti").

TAVO VAIKAS

Mažieji žino daugiau, nei tikimės, kad turėtų. Tyrimai rodo, kad net metukų neturintis pyplys supranta kai kuriuos fizikos dėsnius, pavyzdžiui, kad objektas nepradeda judėti nei iš šio, nei iš to, nes kad pajudėtų, jį turi paveikti kito objekto jėga.

Psichologė socialinių mokslų daktarė Lauryna Rakickienė str. „Ką jis žino" pateikia tyrimų duomenis.

TAVO VAIKAS

Dažniausiai namus kuriame sau. Neklausiame vaikų, kokios spalvos virtuvė jiems patiktų arba kokių raštų kilimą kloti svetainėje. Elgiamės egoistiškai? Atsakymą rasite str. „Vaikui jaukūs namai".

TAVO VAIKAS

Krikštynos paprastai rengiamos, kai gamta žydi ir spinduliuoja visu savo grožiu bei gyvybe. Po esminio akcento – Krikšto sakramento ateina antrasis etapas – įamžinti brangias akimirkas, nes krikštynos būna vieną kartą gyvenime. Kaip tai padaryti subtiliai? Str. „Subtiliai" konsultuoja fotografė Brigita Grigienė; www.brigitafoto.lt.

TAVO VAIKAS

„Vasara, atostogos!" – džiūgauja vieni ir pakuoja šeimos lagaminus kelionei į Portugaliją, Karibus ar Balį. „Atostogos..." – šiek tiek su nerimu dienas iki jų skaičiuoja neturintieji galimybių savo vaikams organizuoti egzotiškų įspūdžių. „Nerimauti nėra dėl ko" , – sako psichologė Dovilė Jankauskienė.

Apie tai, kokios atostogos geriausios vaikams, atostogų namuose idėjų ieškokite žurnalo priede „Atostogos".

TAVO VAIKAS

Gražios vasaros jums linki TAVO VAIKAS, populiariausias žurnalas nuo 1992 -ųjų metų!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis