JAUTRU: mažylis gyveno vos 4 valandas

Gimdyti vaikelį žinant, kad tuoj jo neteksi - didžiulis išbandymas visai šeimai. Dar pavasarį sužinojusi, kad nėštumas nesibaigs sėkmingai, viena pora nusprendė šį laiką drauge praleisti ypatingai.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, Gimdymai Lietuvoje: su anytomis, dukterimis ir pagėrusiais vyrais
Pagimdė moteris, kuri niekada neturėjo gimdos

Pensilvanijoje (JAV) gyvenantys būsimieji tėvai, dar balandžio mėnesį sužinoję šią skaudžią naujieną, nusprendė sudaryti vaikelio norų sąrašą, kurį išpildyti norėjo iki jam gimstant ir po gimimo, kol bus gyvas.

Socialiniame tinkle būsimieji tėvai sukūrė atskirą puslapį, kurį pavadino „Prayers for Shane" (liet. "Malda už Shane"). Sūneliui vardą Shane jie išrinko dar nėštumo metu.

Drauge su didžiuliu būriu juos palaikiusių žmonių, būsimieji tėvai ne tik sudarė, bet ir išpildė visus norus iš sąrašo. Jie žinojo, kad su tokia diagnoze mažylis gali išgyventi daugiausia kelias dienas po gimimo, taigi, daug vaikučio norų jie nutarė išpildyti dar nėštumo metu, kol bus visi trys drauge.

Negimusio mažylio paskyra Facebook sulaukė beveik 900 000 sekėjų. Būtent jie ir padrąsino bei padėjo tėvams pildyti norus - aplankyti Niujorką, nueiti į sporto varžybas ir pan. Tai tokie dalykai, ką jie norėjo parodyti jau paaugusiam sūnui. Deja, jam nebuvo lemta pamatyti tai pačiam.

Spalio 9-ąją prasidėjo gimdymas. Kai pora parašė savo Facebook paskyroje apie tai, kad sąrėmiai prasidėjo, juos palaikė šimtai tūkstančių virtualių draugų. Vienas iš jų pajuokavo, kad tokio „masinio" gimdymo, kuriame dalyvautų tiek daug žmonių, dar nėra buvę.

Gimęs Shane gyveno vos 4 valandas. Visą tą laiką jis praleido pas mamą ir tėtį ant rankų.

Iš karto po gimimo, prieš mirtį, tėvai spėjo sūnų pakrikštyti. Kai jis mirė, Jenna ir Dan parašė jautrų padėkos laišką ir atsisveikinimą visiems, kurie palaikė juos visus 9 mėnesius. Kartu su sūnelio nuotraukomis jie parašė: „Ačiū visiems už didžiulį palaikymą ir maldas. Mūsų sūnus gyveno labai trumpai, tačiau visą tą laiką jis praleido ant jį besąlygiškai mylinčių žmonių rankų. Jis nugyveno gražiausią gyvenimą, koks tik buvo įmanomas".

Dėmesio!
Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir spalio mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis