Julija Žižė – apie motinystę ir optimizmo bombą

Lėjos ir Otilijos mama tinklaraštininkė, vlogerė, influencerė Julija Žižė prie instagramo prisijungė prieš 6 metus ir jau turi gausų būrį sekėjų Lietuvoje – daugiau kaip 51 tūkst.


Neprisimenu, kokia buvo pirma nuotrauka mano instagramo paskyroje. Gali būti, kad vyro Lauryno dovanoti bijūnai.

Pamenu, jis jau tada turėjo savo paskyrą instagrame, kažką vis fotografuodavo, pamaniau, ir aš pabandysiu. Net negalvojau apie tai, kad po šešerių metų, skirdama instagramui vos valandą kasdien, turėsiu tiek sekėjų.

Esu įsitikinusi, kad mano sėkmės paslaptis – nuoširdumas, pozityvumas, tikrumas ir tai, kad esu sąžininga su kitais.

Esu savimi, nieko nevaidinu ir nebandau apsimetinėti. Kartais pagalvoju, kad štai dabar labiau pasistengsiu dėl geresnio kadro, gražesnės nuotraukos, bet, kiek teko girdėti, žmonės labiausiai vertina paprastumą ir natūralumą.

Mano žinutė sekėjams? Siunčiu jiems optimizmo bombą, nes man pačiai kasdien tenka susidurti su visokiais iššūkiais, būna įvairiausių akimirkų, nuotaikų, bet sau visada sakau: „Rytoj bus nauja diena, viskas užsimirš, pasikeis.“

Daugiausia dėmesio sulaukia šeimos nuotraukos, mums svarbūs įvykiai, pavyzdžiui, Otilijos gimimas. Labai džiaugiuosi, kad mano sekėjai neabejingi tikroms gyvenimo vertybėms, brangiausiam turtui – šeimai ir naujai gyvybei.

Šiandien mano profilis kitoks nei prieš šešerius metus, nes pasikeičiau ir aš pati, ir mano gyvenimo būdas.

Iš jauno žmogaus tapau ištekėjusia moterimi, dviejų dukryčių mama. Natūralu, kad keičiasi ir nuotraukų turinys. Dalijuosi tuo, kas artima mano širdžiai: gėlėmis, maistu, atrastais daiktais, kelionių įspūdžiais.

Aš pati instagrame seku mamas, nuotraukų albumus apie stilių, keliones, maistą. Mane ypač įkvepia daugiavaikės mamos, kaip jos geba tvarkytis  – ir dar taip, kad kasdienybė atrodo graži ir įkvepianti, kaip moka džiaugsmo smulkmenose. Bendrauju su savo sekėjais. Man rašo jaunos merginos, jos nuoširdžiai sako, kad nori kurti tokią šeimą kaip mano, ragina dalytis gražiomis, šviesiomis emocijomis. Ištekėjusios moterys skaito mano žinutes savo vyrams ir vaikams. Man tai didelis džiaugsmas!

Instagramas keičia motinystę. Su kai kuriomis sekėjomis norisi susidraugauti, susipažinti gyvai, nes jaučiu, kad tai – šviesūs, pozityvūs žmonės. Tačiau pastebiu, kad lietuvės mamos vis dar nedrąsiai bičiuliaujasi. Antra vertus, manau ir tikiuosi, kad ilgai netruks ir bus drąsu su nepažįstama ar tik virtualiai pažįstama šeima išeiti į parką, leisti pažaisti vaikams.

Instagramas gali įkvėpti ką nors kurti, nes nereikia išeiti iš namų – tu matai, kas vyksta visame pasaulyje, ką kuria kitos mamos, ką jos veikia su vaikais, kur eina, ką valgo, kaip pramogauja. Jei turi daug sekėjų, gali tapti influencere, reklamuoti produktus, pramogas, paslaugas. Sulaukiu tokių pasiūlymų ir aš, bet atmetu kokius 40 proc., nes ne visi man prie širdies, ne visi sužavi.

Instagramas yra pozityvesnis už feisbuką, nes mažiau neigiamo srauto, gražesnės nuotraukos ir pasisakymai, kitų kelionės ir gražus gyvenimas įkvepia ir savąjį kurti gražesnį, suteikia teigiamos energijos.

Kritikai sako, kad instagrame žmonės save ir savo gyvenimus rodo pagražintus, tikrovė neva – kitokia: pilkesnė, liūdnesnė.

Bet pas mus yra kaip tik priešingai, nes daugybės nuostabių akimirkų nespėju užfiksuoti, jomis pasidžiaugti viešai. Taigi, manau, kad kritikai ir pesimistai nusiviltų pamatę, koks yra mūsų šeimos gyvenimas po uždanga. Pas mus pilna laimės smulkmenose.

**

GEGUŽĖS MĖNESIO TAVO VAIKO ŽURNALE SKAITYKITE:

Auginu jautrų vaiką: patarimai tėvams
Krikštynos nuo A iki Z
Primaitinimas: naujienos ir aktualūs tėvų klausimai
Ar reikia vaikui šuns?
Mišraus amžiaus vaikų darželio grupės: už ir prieš
Ankstyvasis kūdikių lavinimas: kaip rasti aukso vidurį
Ar įmanoma pasiruošti sėkmingam žindymui

Prenumeruokite TAVO VAIKĄ internetu ir sutaupykite net 50 proc.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis