Kaip gimdo žvaigždės: atviros išpažintys apie intymiausią gyvenimo dieną

Visame pasaulyje žinomos mamos atvirauja, kaip joms sekėsi gimdyti: ar visada norai ir planai sutapo su realybe?

Miranda Kerr

„Victoria's Secret" modelis 2011 metais gimdydama sūnų Flynną atsisakė nuskausminimo, bet apie šią patirtį kalbėjo ne taip ramiai, kaip jos kolegė supermodelis Gisele Bundchen. Tamsiaplaukė gražuolė gimdymo metu neleido savo tuometiniam vyrui Orlando Bloomui naudotis tualetu (kalbama, kad jam teko atlikti reikalus į butelį!). M. Kerr papasakojo „InStyle Australia": „Vienu metu maniau, kad jau mirštu, ir išėjau iš kūno. Skausmas buvo toks nepakeliamas, kad žiūrėjau į save iš viršaus."

Vida Press

Mariah Carey

Mariah Carey ir Nickas Cannonas savo dvynių Moroccano ir Monroe susilaukė 2011 metais. Dvyniai pasaulį išvydo kaip tikri primadonos vaikai. Dainininkė pageidavo, kad vaikams gimstant, skambėtų 1995 metais jos gyvai atliekamas kūrinys „Fantasy". Kodėl? Mariah norėjo, kad vaikams gimus, pasigirstų po dainos nugriaudėję aplodismentai. N. Cannonas prisipažino: „Tai buvo aiškiai perlenkta. Aš buvau visos produkcijos vadybininkas. Buvau didžėjus. Vienoje rankoje laikiau kamerą. Apšvietimas turėjo būti tobulas. Mano žmona sakė: „Jei filmuoji, turi užtikrinti tinkamą apšvietimą."

Vida Press

Gisele Bundchen

Supermodelis Gisele Bundchen paskatino kalbas 2010 metais pasakiusi, kad natūraliai, be jokių vaistų gimdydama sūnų Benjaminą nejuto jokio skausmo. Tomo Brady žmona prisipažino, gimdė namie, vonioje, ir kad sąrėmiai ir pats gimdymas truko aštuonias valandas. „Visą laiką mano protas buvo sutelktas, pajutusį sąrėmį galvodavau: „Greitai gims mano kūdikis, - pasakojo G. Bundchen. - Visai negalvojau: „O, kaip skauda". Intensyvų skausmą man pavyko transformuoti į į džiaugsmą, kad jau greit jį pamatysiu."

Vida Press

Jessica Alba

2011 metais Jessicai Albai ir jos vyrui Cashui Warrenui gimė antroji dukra. Mergaitė gimė „su marškinėliais". J. Alba papasakojo žurnalui „OK!": „Haven gimė su sveika vaisiaus vandenų pūsle, tai pasitaiko labai retai. Gydytojas nebuvo matęs nieko panašaus. Jis pasikvietė seselę ir liepė jai pažiūrėti. Aš stūmiau, bet jis liepė man susilaikyti minutę ir nestumti. Jis buvo su šortais ir marškinėliais, tad pasakė: „Tokį gimdymą priimti reikia su gydytojo chalatu!" Vandenų pūslė plyšo pati, kai ji pasirodė išorėje. Tai buvo nuotykis."

Vida Press

Pink

Pažiūrėjusi Ricki Lake dokumentinį filmą „The Business of Being Born", dainininkė Pink apsisprendė gimdyti natūraliai. Tačiau jos dukra Willow turėjo kitų planų. Pink ir jos vyro Carey Harto dukra 2011 metų birželį gimė po Cezario operacijos. „Buvo pastebėta sėdmeninė pirmeiga, tai yra, ji nebuvo apsivertusi ant galvos, o sėdėjo aukštyn galva, sulenktais keliais. Išbandėme viską, kad ją apverstume, - papasakojo Pink žurnalui „People". - Pasirodo, mažylė turėjo kitų planų - juk ji mano dukra." Tačiau Pink džiaugiasi, kad viskas baigėsi gerai. Ji pridūrė: „Galiausiai viskas baigėsi gerai, nors ne viskas vyko pagal planą. Ji sveika ir laiminga, aš taip pat."

Vida Press

Megan Fox

Kai Megan Fox 2012 metais gimdė savo pirmagimį Noah, viskas vyko ne taip, kaip buvo planuota. Aktorė prisipažino, kad nors pradžioje planavo gimdyti be nuskausminimo, kai vyras Brianas Austinas Greenas vežė ją į ligoninę, ji rėkė, kad nori epidūro. „Tai buvo milžiniškas skausmas, - pasakojo aktorė iškart po gimdymo. - Man labai skaudėjo. Skausmas buvo be galo intensyvus. Aš maniau, kad būsiu stipri, ir jį iškęsiu, kentėsiu iki kokių 8 centimetrų... bet jau pirmasis sąrėmis buvo baisus!" Ji taip pat prisipažino, kad nepaisydama skausmo, mėgino išsidžiovinti plaukus prieš vykdama į ligoninę. „Mano plaukai buvo šlapi, aš bandžiau juos išsidžiovinti prieš važiuodama į ligoninę, - pasakojo M. Fox. - Nenorėjau atvažiuoti į ligoninę šlapiais plaukais!"

Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis