Kaip šiandien gyvena pirmasis pasaulyje gimęs ir išgyvenęs septynetukas

1997 metais lapkričio 19 dieną gimęs McCaughey šeimos septynetukas tapo JAV nacionaliniu fenomenu kaip pirmas pasaulyje išgyvenęs septynetukas. Dabar tai septyni paaugliai, vos po dviejų mėnesių švęsiantys savo aštuonioliktus gimtadienius, visiškai skirtingų tapatybių ir turintys skirtingų norų.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Prieš septyniolika metų, kai septynetukas gimė, jo nuotrauka pasirodė ant ant leidinio „Today" viršelio. Tuomet mažyliams buvo vos 4 dienos.

Šiomis dienomis istorija pasikartojo – ant viršelio vėl septynetukas, kurio susilaukė Bobbi ir Kenny McCaughey, tik jau besiruošiantis švęsti pilnametystę.

Žurnalistai taip padarė sąmoningai, kad parodytų, kaip per tą laiką pasikeitė septyni broliai ir sesės. Kenny jaunesnysis, Alexis, Natalie, Kelsey, Nathanas, Brandonas ir Joelis – visiems jiems dabar septyniolika - ką tik pradėjo paskutinius savo metus mokykloje ir tai verčia jų tėvus stebėtis, kaip greitai tie metai prabėgo.

„Jie tiesiog pralėkė, – emocingai sakė Bobbi leidiniui „Today“ apie visus tuos metus, praėjusius nuo istorinio įvykio. – Vien todėl, kad nutiko tiek daug dalykų. Prisiminimai, džiaugsmas, širdies skausmas. Tai mus atvedė ten, kur esame šiandien ir tai labai ypatinga".

Kenny Vyresnysis niekada nepamirš tos dienos, kai lapkričio 19 dieną Di Moine (Ajovos valstija) devyniomis savaitėmis anksčiau laiko gimė jo septynetukas. Šeimoje jau augo vyresnioji sesuo Mikayla, dabar jai devyniolika ir ji ištekėjusi.

„Aš turėjau galimybę matyti, kaip kiekvienas mano vaikas ateina į šį pasaulį, – prisimena Kenny vyresnysis. – Išties tai buvo fantastiška".

McCaughey šeima sulaukė milžiniškos paramos, buvo padovanotas didelis namas, automobilis, auklės paslaugos ir dar daugiau. Jiems netgi paskambino tuometinis prezidentas Billas Clintonas ir pasiūlė stipendijas bet kuriame Ajovos valstybiniame universitete. Septynetas planuoja netrukus šiuo pasiūlymu pasinaudoti.

„Iš pat pradžių sulaukėme labai daug pagalbos iš šeimos ir draugų, – pasakoja Bobbi. – Jeigu kažko mums prireikdavo, visada atsirasdavo žmonių, kurie norėdavo mums padėti".

Kasmet nuo jų gimimo iki kol sukako keturiolika metų, septynetukas pasirodydavo NBC laidoje „Dateline“, tačiau Bobbi ir Kenny nepriėmė pasiūlymo eiti realybės šou keliu ir, paaugus vaikams, sumažino šeimos pasirodymų žiniasklaidoje skaičių.

„Iš tikrųjų noriu, kad mes būtume kaip įmanoma normalesnė šeima, – sako Kenny vyresnysis. – Tai geriausias būdas ugdyti šeimą, tiesiog normalūs, kasdieniniai dalykai".

Visi vaikai išsiugdė skirtingas tapatybes: Kenny jaunesnysis garsėja kaip klasės pokštininkas, Joelis yra knygų graužikas, o Brandonas išsiskiria savo užsispyrimu ir bebaimiškumu.

„Mūsų šeima ypatinga tuo, kad joje niekada nebūsi vienas ir vienišas, – sako Kenny jaunesnysis. – Visada yra su kuo pasikalbėti ir pabendrauti. Manau, kad tai stipriausia mūsų pusė".

Paaugusio septynetuko nuotraukų galima pamatyti čia.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis