Kaip šiandien gyvena vyriausia pasaulyje ketvertuko motina, juos pagimdžiusi 65 metų

Prieš trejus metus, 2015 metų gegužės mėnesį, pasaulį apskriejo žinia, jog į rekordų knygą pretenduoja naujas pasiekimas: 65 metų vokietė išnešiojo ir pagimdė ketvertuką. Tai vyriausia pasaulyje moteris, susilaukusi ketvertuko.

Annegret Raunigk – toks yra moters, kuriai priklauso rekordas, vardas. Iš viso šiandien ji yra 17 vaikų mama, ir dėl keisto jos elgesio, ne visi vaikai palaiko ryšį su gimdytoja.

Annegret, buvusi pedagogė, visuomenės dėmesį atkreipė būdama 55 metų, kuomet pagimdė dukterį. Leilai šiandien 13 metų. Tąkart moteris tvirtino, kad Leila buvo pradėta natūraliu būdu ir esą tai jai buvo netikėtumas.

Tačiau kai po 10 metų paaiškėjo, kad vieniša motina Annegret Raunigk laukiasi ketvertuko, imta abejoti ir Leilos atsiradimo versija.

Vokietijos įstatymai draudžia daryti pagalbinį apvaisinimą tokio brandaus amžiaus moterims, tad Annegret šią procedūrą darė užsienyje. Ji buvo sėkminga ir moteris pastojo su ketvertuku.

2015 metų gegužės 19 dieną apie 11 valandą gimė 4 jos nešioti naujagimiai. Nėštumą pavyko išsaugoti iki 26 savaitės. 65 metų Annegret pagimdė 3 berniukus ir mergaitę. Buvo pranešta, kad jie svėrė 655 g, 960 g, 680 g ir 745 g. Vaikų vardai yra Bence, Fjonn, Dries ir Neeta.

Vokietijos TV kanalas RTL įsigijo išskirtines teises informuoti apie ketvertuko gimimą ir auginimą. Būtent šiomis dienomis moterį ir jos vaikus aplankė šio TV kanalo laidų vedėja, kuri ir papasakojo, kaip šiandien sekasi Annegret Raunigk.

Moteriai šiuo metu 68 metai, jos ketvertukui – treji. Drauge gyvena tik vienas vyresnis vaikas – trylikametė Leila.

Visi Annegret vaikai dar prieš gimstant ketvertukui vienoje TV laidoje.
Vida Press

Paaiškėjo, kad šiuo metu moteris neturi nė sekundės laiko sau ir sužiūrėti keturis aktyvius bei smalsius mažylius jai sekasi tikrai nelengvai. Vien dėl šios priežasties ji negali su jais išeiti į vaikų žaidimų aikštelę. Vaikai žaidžia namuose arba kieme.

Annegret papasakojo, kad ne vien vaikų judrumas kelia jai didelį stresą, bet ir elgesys. Vaikai dabar yra trejų metų amžiaus ir dažniau prieštarauja bei sako NE, todėl auginti juos – tikras iššūkis.

Ne visų vaikų sveikata yra gera, Neetai reikia kuo skubesnės akių gydytojo konsultacijos, Dries reikia reabilitologo paslaugų, nes po gimimo jo galvoje buvo krešulys, dėl kurio vėliau atsiliko raida.

Ketvertuko mama sako fiziškai negalinti nuvesti vaikų pas gydytojus, nes jai trūksta auklės pagalbos. TV laidų vedėjai susidarė įspūdis, kad moteris visai nejaučia savo kaltės, o tik kaltina aplinkinius jai nepadedant.

Kiti straipsniai šia tema:

Neįtikėtina: 65 metų moteris laukiasi ketvertuko

65 metų vokietė pagimdė ketvertuką

Ketvertukas vis dar ligoninėje: juos lanko mama

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis