Karališkasis kūdikis ruošiasi savo pirmajai kelionei į užsienį

Didžiosios Britanijos princas Williamas su žmona Kembridžo kunigaikštiene Catherine Middleton balandžio mėnesį planuoja oficialų vizitą į Australiją ir Naująją Zelandiją, kur lankysis šalies vadovų kvietimu. Vizitas bus ypatingas tuo, jog į jį su tėvais vyks sūnelis George'as. Tai bus pirmoji šio garsiojo kūdikio kelionė į užsienį.

Williamas ir Catherine jau prieš kurį laiką buvo pakviesti oficialaus vizito į Naująją Zelandiją bei Australiją. Tikimasi, kad kartu su tėvais keliaus ir praėjusių metų vasarą gimęs karališkasis kūdikis, princas George'as.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Populiariausi vaikų vardai 6 didžiausiuose Lietuvos miestuose
7 garsenybės, kurioms likimas dovanojo dvynukus

Tačiau planuojant šią kelionę, iškilo rimta problema - pasirodo, karališkasis protokolas numato, kad viename lėktuve negali skristi du sosto įpėdiniai. Kol kas laukiama oficialaus patvirtinimo, kaip bus organizuojami skrydžiai, derinamos vizito detalės.

Pasak vietos žiniasklaidos pranešimų, karališkajam kūdikiui gyvenamoji vieta bus parinkta taip, kad tėvams būtų patogu vykti į numatytus vizitus Australijoje ir Naujoje Zelandijoje, išpildant numatytą vizito dienotvarkę. Kaip „Sydney Morning Herald" pranešė informuotas šaltinis, tikėtina, jog jie apsistos Sidnėjuje. Pranešama, kad dar šį mėnesį laukiama karališkosios šeimos padėjėjų vizito, kurie galutinai suderins visas vizito detales.

Tai pirmasis oficialus Kate ir Wlliam'o vizitas po sūnaus gimimo 2013 - ųjų liepos 22 -ąją. Princui George'ui , kuris yra trečiasis įpėdinis į britų sostą, tai bus pirmoji kelionė į užsienį.

Princas Williamas su žmona Catherine ir sūneliu krikštynų dieną, spalio 23-ąją
Reuters/Scanpix

Ekspertai mano, jog mažai tikėtina, jog kūdikis nevyktų su tėvais ir būtų paliktas Didžiojoje Britanijoje. Juk jo tėtis, princas Williamas, Australiją pirmą kartą irgi aplankė būdamas kūdikiu, kuomet 1983 metais čia viešėjo su tėvais, princu Charlesu ir princese Diana .

Williamas ir Kate saugo savo sūnaus privatumą, todėl tikėtina, kad oficialaus vizito metu jie sūnų viešai parodys kartą arba du, kaip tai padarė ir jo tėvai, būnant jam mažam. Visą likusį laiką, kol tėvai svečiuosis Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje, mažylis greičiausiai lauks jų grįžtančių vakarais atokiau nuo viešų akių. Kelionės metu mažyliui bus devyni mėnesiai.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 100 Lt vertės apatinių rūbų parduotuvės čekį.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis