Karališkos šeimos atžala lankys netradicinį darželį FOTO

Švedijos princesė Estelle pradeda lankyti vaikų darželį. Rugpjūčio 25 -ąją ji su tėvais pirmą kartą peržengė ikimokyklinio ugdymo įstaigos „Äventyret" (lietuviškai „Nuotykis") duris.

Kaip ir dera turint tokį pavadinimą, šioje ugdymo įstaigoje vaikai nuotykių patiria kasdien. Vaikai kone visą dieną, kiek leidžia oras, būna gryname ore. Apie tai, kiek musė turi sparnų arba kuo klevo lapas skiriasi nuo ąžuolo, vaikai čia sužino ne iš knygų, o patys tyrinėdami gamtą. Šiame darželyje vaikai ne tik žaidžia gryname ore, bet ir lipa į medžius, vaikštinėja po mišką ir visais savo pojūčiais patiria tai, ką mums siūlo gamta.

TAIP PAT SKAITYKITE:
20 persileidimų patyrusią moterį aplankė stebuklas
Skaitytojos istorija: patyriau šoką, kai mergaitė pilve virto berniuku

Vida Press

Vaikų ugdymo įstaiga yra už Stokholmo, mažame Djursholm kaimelyje ir jau nuo 1992 -ųjų taiko "Friluftfrämjandets" pedagogiką, kurios pagrindinis tikslas - kuo daugiau vaikams būti gamtoje ir žinias perteikti pasitelkiant gamtą.

Vida Press

Dvejų su puse metų mergaitę į darželį palydėjo jos mama, sosto įpėdinė, princesė Victoria su vyru princu Danieliu. Prie vaikų darželio karališkąją šeimą pasitiko gausus būrys žurnalistų. 

Vida Press

Kaip sakė Švedijos sosto įpėdinė, šį darželį jie pasirinko, nes jį rekomendavo geri šeimos draugai. Victoria tikisi, kad dukrytei bus smagu jį lankyti jau su pažįstamais vaikais. 

AOP
Shutterstock nuotr.

Prieš mokslo metų pradžią mažylė šiame darželyje jau lankėsi kelis kartus, todėl aplinką jau pažįsta, čia jai patiko.

Vida Press

Švedijos sosto įpėdinė Victoria šiuo savo poelgiu dar kartą pavergė paprastų švedų širdis. Vietoj to, kad savo mažajai princesei išrinktų brangiausią privatų darželį, kuriame pedagogai šalia turtingų tėvų vaikų vaikšto ant pirštų galų, ji atidavė dukrytę į paprastą, žemišką, gamtos darželį.

Vida Press

2012 metais gimusi Estelle yra vienintelė Victorios (36) ir Danielio (40) atžala. Mažylė yra antra eilėje į sostą po savo mamos.

Vida Press

Švedijos karališkoji šeima - Carlas XVI Gustafas ir karalienė Silvia susilaukė yra trijų vaikų - sosto įpėdinės princesės Victorios, princo Carlo Philipo ir princesės Madeleine. Abi dukterys padovanojo po vaikaitę.

Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis