Karina Krysko - Skambinė: ką daryčiau kitaip, jei laukčiausi kūdikio šiandien

Ką norėčiau daryti kitaip, jeigu laukčiausi dabar? Šį klausimą uždavėme garsiai mamai, jau sūpuojančiai savo atžalėlę. Tikimės, patarimai bus naudingi ir kitoms mamytėms.

Karina Krysko-Skambinė, 2 m. 3 mėn. Majaus mama

Nekeisčiau nieko

Jei laiką atsuktų atgal, nieko keisti nenorėčiau. Esu visiškai patenkinta savo nėštumu, nes jis buvo sklandus.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Lietinių tortas: lengvai pagaminamas ir labai skanus
Skaitytojos istorija: trečią vaiką gimdysiu Izraelyje

Pirmąjį trimestrą mane labai pykino, kokius du mėnesius, tačiau juk taip nutinka ne vienai būsimai mamytei. Reikia tiesiog tai išgyventi. O antrąjį trimestrą jaučiausi puikiai. Buvo vasara, su „69 danguje" merginomis kaip tik turėjome koncertus prie jūros, tad galėjau mėgautis grynu oru kiek širdis geidžia.

Mano kraujo spaudimas labai žemas, per nėštumą jis buvo dar žemesnis, tad gydytoja rytais leisdavo pasimėgauti puodeliu kavos. Tad nėštukės gyvenimas tapo tiesiog puikus. Galėjau puikiai suderinti ir darbą, ir malonumą.

Svarbu - judėti

Manau, per nėštumą svarbu daug judėti, aš labai daug vaikščiodavau prie jūros, aišku, jei nėra kokių nors komplikacijų ir prižiūrintis gydytojas mamytei nerekomendavo elgtis kaip nors kitaip.


Žurnalo "Tavo vaikas" (E.Petkauskienė) archyvo nuotr.

Kruopščiai prisižiūrėjau mitybą. Manau, kad negerai valgyti „už du" ir priaugti per daug svorio, nes ir gimdyti sunkiau, ir po nėštumo tenka daug prakaito išlieti, kol papildomų kilogramų atsikratai. Ačiūdie, man taip nenutiko. Valgiau ką panorėjusi. 

Atsikratyti priaugtų kilogramų po gimdymo, aišku, padėjo ir įtampa, ir didžiulė atsakomybė auginant vaikelį, juk pirmagimis.

Tiesa, besilaukdama antro vaikelio galbūt anksčiau pradėčiau lankyti nėščiųjų mankštas baseine, nes užsirašiau jau visiškai prieš gimdymą. Man jos labai patiko.

Daugiau garsių mamų pamąstymų šia tema rasite naujame žurnale būsimoms mamoms ir tėčiams „9 mėnesiai".

Žurnalo ieškokite visose prekybos vietose arba čia.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis