Kate Middleton nėštumas sugriovė 50 metų karališkoje šeimoje buvusią tradiciją

Didžiosios Britanijos princas Williamas su Kate Middleton yra jauna ir moderni šeima, nebijanti koreguoti karališkajai šeimai įprastus standartus.

Kembridžo kunigaikštienė Kate Middleton ir princas Williamas – tikrų tikriausia moderni karališkoji šeima. Vis tik jie nusižengė karališkai tradicijai ir tapo pirmąja artimiausių karalienės Elžbietos II giminaičių pora, po 58 trukusios pertraukos pranešusia apie trečiąjį nėštumą.

Pati Jungtinės Karalystės (JK) karalienė Elžbieta II susilaukė keturių vaikų – princo Charleso, princesės Annos, princo Andrew ir princo Edwardo. Ji pranešė besilaukianti trečiojo vaiko prieš 58 metus, 1959 m., Kai laukėsi princo Andrew. 1964 m. Jos Didenybė susilaukė ketvirtojo vaiko – princo Edwardo.

Na, o štai visi keturi jos vaikai tradiciškai susilaukė po du vaikus.

Princas Charlesas susilaukė dviejų sūnų – princų Williamo ir Harry, princesė Anne turi sūnų Peterį Phillipsą ir dukterį Zarą Tindall, princas Andrew turi dvi dukras – princeses Beatrice ir Eugenie, o princas Edwardas susilaukė sūnaus Jameso ir dukters Louise.

Iš pradžių atrodė, kad princas Williamas su žmona laikosi tos pačios įpėdinio ir atsarginio varianto tradicijos – šeimą papildė sūnus George'as ir dukra Charlotte.

Vis tik prieš kelias dienas paaiškėjo, kad ilgai trukusiai modernių karališkųjų šeimų tradicijai nusižengta, – ateinančių metų pavasarį kunigaikštienė Catherine turėtų pagimdyti trečią vaiką.

„Princas ir kunigaikštienė labai džiaugiasi galėdami pranešti, kad Kembridžo kunigaikštienė laukiasi jųdviejų trečiojo vaiko. Karalienė ir abiejų šeimų nariai džiaugiasi dėl šios žinios," – teigiama rugsėjo 4 d. paskelbtame Kensingono rūmų pranešime.

Tai ne pirmas kartas, kai jaunoji šeima laužo įprastas normas. Jau pirmojo Kate nėštumo metu princas Williamas pareiškė, jog dalyvaus žmonos gimdyme ir taip sugriovė iki tol vyravusias nuostatas, kad princams ir karaliams gimdykloje - ne vieta.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis