Kova pralaimėta: mirė vaikas, kurio istorija sujaudino milijonus

Kai prieš dvejus metus gimė Eli Thompson, jo istorija nepaliko abejingų. Be nosies gimusį mažylį medikai „nurašė" iš karto, tačiau mylintys tėvai nepasidavė, jį augino ir sakė, kad jų mažylis - pats gražiausias.

2015 metų kovą gimė Eli Thompsonas. Mažylio, kuris gimė be nosies, labai laukė mama, tėtis, seneliai, kiti artimieji. Pasak medikų, tikimybė gimti su panašiu apsigimimu yra vos 1 iš 197 milijonų gimdymų.

Jauna mama, gyvenanti Alabamos valstijoje (JAV), prisimena, kaip tada į ją su apgailestaujančia išraiška žiūrėjo medikai. Visais kitais atžvilgiais kūdikis atrodė normalus, bet mažylio mama Brandi McGlathery patyrė sukrėtimą ir nusiminė, išgirdusi gydytojo prognozes. Jos buvo neguodžiančios.

„Buvau mačiusi nesveikų veidų, skilusių lūpų, nesuaugusių gomurių, tačiau pirmą kartą mačiau, kad kūdikis būtų be nosies", – pasakojo moteris. Kai naujagimį nuo jos atskyrė, didžiausia moters baimė buvo, ar mažylis išgyvens. Tačiau mamos jaudulys buvo nepagrįstas, mažylis nuo pirmų minučių ėmė kvėpuoti per burną.

AP / Scanpix

Gydytojas, kuris prižiūrėjo 23 metų jauną mamą nuo pat nėštumo pradžios, sako, kad nebuvo jokių rizikos požymių, tyrimai rodė, kad Eli turi nosies kremzlę. Nėštumas apskritai buvo gana sklandus, tik maždaug 17 nėštumo savaitė būsimąją mamą kankino stipri toksikozė, tad jai buvo skirta vaistų nuo pykinimo. „Ji atvyko 37 nėštumo savaitę gimdyti, – pasakojo gydytojas. – Kai priėmiau kūdikį ir jį nuvalėme, pamačiau, kad kažkas negerai, tik nenorėjau jos gąsdinti."

„Apgalvojau savo elgesį per visą nėštumą, mąsčiau, ar nepadariau kokios klaidos, – teigė moteris. - Supratau, kad nieko blogo nebuvo. Na, jis nuostabus. Nesakysiu, kad nuliūdau, tiesiog bijojau dėl jo, nes nemaniau, kad jis išgyvens." Kadangi Eli gimė be nosies, jam reikėjo atlikti operaciją ir įstatyti vamzdelį, per kurį jis kvėpuotų. Medikai šeimos narius, kaip elgtis su naujagimiu.

AP / Scanpix

Besąlygiška šeimos meilė kitaip atrodančiam mažyliui nepaliko abejingų. Tėvai socialiniame tinkle "Facebook" buvo sukūrę sūnaus puslapį, kuriame sulaukė didžiulio palaikymo.

AP / Scanpix

Kovo mėnesį antrąjį gimtadienį šventęs berniukas buvo be galo linksmo būdo. Visose nuotraukose, kuriose jis įamžintas jau paaugęs, mažylis šypsodavosi. Deja, nosies neišsivystymas sukėlė kitų sveikatos problemų: nesivystė berniuko žandikaulis, jis negalėjo valgyti, nesivystė jo kalba.

AP / Scanpix

Praėjus trims mėnesiams po antrojo Eli gimtadienio, Springhillo medicinos centre buvo konstatuota jo mirtis. Mažylio tėtis Jeremy Finch su savo per anksti mirusiu sūnumi atsisveikino jaudinančiais žodžiais, sakydamas, kad Dievas pasiėmė Eli gerokai per anksti, tačiau jis yra laimingas galėjęs kad ir trumpai pabūti jo tėčiu, kad jo visada ilgėsis ir lauks susitikimo Danguje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis