K.Savickytė - Damanskienė: vaikiški daiktai kainuoja kosminius pinigus

Šį savaitgalį Vilniuje, o gegužės 1-3 d. Kaune vyks „Mamų mugė“, kurioje bus galima parduoti ir įsigyti įvairiausių vaikiškų prekių. Nenustebkite mugėje pamatę žinomų Lietuvos mamų – jos taip pat palaiko šią idėją. Šiandien kalbamės su aktore ir trijų vaikučių mama Kristina Savickyte-Damanskiene.

Trijų vaikų mama, aktorė, renginių vedėja K. Savickytė - DamanskienėMamų mugėje" sako dalyvaujanti nuo pat pirmo karto, kai ši buvo suorganizuota. „Net nepamenu, iš kur apie ją sužinojau. Tuo metu kaip tik buvau motinystės atostogose, auginau savo jaunėlį Motiejų ir buvo susikaupę nemažai daiktų, kuriuos sūnus jau buvo išaugęs. Mugėje tąkart dalyvavau kaip pardavėja. Žinoma, ir pati kai ką pirkau. Vėlesniais kartais mugėje jau turėjau savanorės statusą, pati darbavausi". Pašnekovė šypteli, jog į šį projektą įsisuko natūraliai, savaime ir labai dėl to džiaugiasi. Ir tai anaiptol susiję ne vien su nebereikalingų daiktų realizacija bei naujų įsigijimu. Daug svarbiau – nauja patirtis, įspūdžiai, pažintys.

K. Savickytė - Damanskienė labai palaiko pačią mugės idėją – parduoti, atiduoti, padovanoti daiktus, kurių tau nebereikia ir kartu žymiai pigiau įsigyti viso to, kas tuo metu reikalinga. „Vaikai auga neįtikėtinai greitai. Drabužiai, batai, vežimėliai, vaikštynės, kitokia įranga, žaislai kainuoja kosminius pinigus, o tarnauja, deja, labai trumpai. Nespėja vaikas daikto sudėvėti, žiūrėk, jis jau išaugtas, nebetinkamas pagal amžių. Visa tai kaupti – nesąmonė. Na, nebent, augini pirmagimį ir ruošiesi gimdyti dar. Kai auginau dvynukes, joms nebereikalingus daiktus taip pat atiduodavau: draugėms, kaimynėms, Carito organizacijai. Dabar visa tai galiu ir padaryti „Mamų mugėje", - pasakoja. Moteriai labai artima ir pati labdaros idėja: „Man nesunku dalintis su tais, kurie turi mažiau. Tikiu, jog duodamas kitam, pats gauni žymiai daugiau. Esu laiminga turėdama sveiką, darnią, gražią šeimą".

Kodėl dėvėtas daiktas – nėra blogai? Moteris į šį klausimą atsako per ekologijos prizmę. „Labai gerbiu tas mamas, kurios įsitikinusios, kad vaikui reikia tik visko, kas nauja. Tačiau aš pasisakau už atsakingą, t.y. mažesnį vartojimą. Jei kokybiškas daiktas gali tarnauti keliems vaikams, kodėl gi jam neleisti to padaryti? Be to, kam mokėti už naujus daiktus daug, jei gali įsigyti pigiau? Juolab, kad sutaupytus pinigus tikrai bus kur išleisti: atostogoms, pramogoms".

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis