Lietuvių plaukikų šeima dukrytę baseine plukdo nuo 2 mėnesių

Kada galima pradėti mokytis plaukti? Nuo kūdikystės - tuo įsitikinę olimpiečiai, daugkartiniai šalies plaukimo rekordininkai Saulius ir Rugilė Binevičiai.

„Izabelę į baseiną pirmą kartą nusinešiau dviejų mėnesių. Noriu nuraminti visas mamas, kurios baiminasi, kad baseinas gali pakenkti mažyliams. Iš tiesų jie taip grūdinasi. Su Izabele visą žiemą kartą per savaitę vaikščiojome į baseiną, o ji net slogos neturėjo", - sako R. Binevičienė.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Paaiškėjo, kurioje pasaulio šalyje yra geriausia būti mama
Tikra istorija: pagimdžiusi susirgau depresija ir praradau šeimą

Mažylei vanduo - tikras malonumas. Buvę plaukikai, dabar dirbantys plaukimo treneriais, įsitikinę, kad kiekvienas vaikas nuo mažų dienų turi būti mokomas plaukti

„Kuo anksčiau vaikas išmoksta plaukti, tuo labiau galima išvengti skaudžių nelaimių. Be to, plaukimas yra ne tik puiki grūdinimo priemonė, bet ir gerina laikyseną, ugdo valią ir ištvermę", - įsitikinę jie.

Sutuoktiniai pasvajoja, kad kada nors ir jų dukra bus plaukikė, gal net dalyvaus olimpinėse žaidynėse. Tačiau tėvai savo valios neprimetinės. Jeigu Izabelė paaugusi plaukti nenorės, niekas jos nevers.

Saulius yra dalyvavęs net trejose olimpinėse žaidynėse. Rugilė plaukė Pekino olimpiadoje. Nuo jos ir prasidėjo plaukikų meilės istorija. Likimo pirštas - sportininkų vietos lėktuve buvo šalia, todėl ilgoje kelionėje jie turėjo laiko susipažinti ir pabendrauti.

„Tada ir sudėjome visus taškus ant „i". Rugilė mokėsi Amerikoje, todėl aš visiems giriuosi, kad tai aš ją parvežiau į Lietuvą. Iš pradžių ji norėjo likti ten, bet meilė ir namų trauka nugalėjo", - sakys šypsodamasis S. Binevičius.

Plaukimo treneriu dirbantis sportininkas neįsivaizduoja savo gyvenimo be plaukimo. Rugilė vienu metu buvo taip pavargusi nuo šio sporto, kad buvo prisiekusi daugiau nekelti kojos į baseiną. Ji net išdalino draugėms maudymosi kostiumėlius, tačiau gimus dukrelei teko pirkti naujus.

„Pastebėjau, kad plaukimas man yra geriausias būdas ne tik atsipalaiduoti, bet ir tirpdyti per nėštumą sukauptus papildomus kilogramus. Be to, vanduo labai patinka ir Izabelei. Po maudynių ji pavalgo ir iškart ilgam užmiega", - pasakoja R. Binevičienė.

Tai, kad 8 mėnesių Izabelė vandenyje jaučiasi kaip žuvis, televizijos žiūrovai įsitikins šį sekmadienį 9 ryte TV3 laidoje „Sportuok su mumis".

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis