N. Bunkė: nesuprantu, kodėl žmonės kasdien kiša savo vaikų nuotraukas į internetą

Žinomi žmonės saugodami savo atžalas prisigalvoja visko. Štai pop muzikos princas Michaelas Jacksonas iki pat savo mirties viešumoje dangstė savo atžalų veidus, o jų aukles ribojo griežtomis sutartimis, kuriose negalėjo būti nė minties apie vaikų įamžinimą nuotraukose. Tačiau yra ir mąstančių priešingai - kai kurie tėvai savo mažąsias kopijas stengiasi nuo mažens padaryti madas diktuojančiomis žvaigždėmis.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, Pagimdė 53 metų ir dėl to nesigaili
Mamos nuomonė: kaip po gimdymo išlikti patrauklia žmona

TV3

Sesių dvynių tėvai prisipažįsta neįžvelgiantys nieko blogo, kad jų mergaitės pasirodys televizijoje. Dvynukių mama Kristina Timonienė džiaugiasi dukrų vaidyba: „Su Gabija ir Milanta tarėmės, daug šnekėjomės apie filmavimus, tikrai jaudinomės. Jeigu būtų nenorėjusios, tai tikrai nebūtume vertę jų filmuotis. Iš pradžių didelio džiaugsmo nerodė, nes niekaip negalėjo patikėti, kad jas išrinko."

TV3

Kuršėnuose gyvenanti Timonių šeima sako sulaukusi palaikymo iš draugų ir kaimynų. „Mergaitės nesigyrė savo nauja patirtimi, nesimaivė, tačiau daug jų draugų net nepatikėjo", - sako dvynukių mama Kristina.

Tuo tarpu žinomų žmonių nuomonė dėl mažamečių pasirodymų viešumoje - įvairi. Dainininkas, neseniai atsikūrusios legendinės muzikos grupės „Bavarija" narys V. Tarasovas, su žmona Violeta auginantis dukrą Gabrielę, įsitikinęs: viskas priklauso nuo situacijos: „Pasiūlymus priimame arba ne, tai tik mūsų pasirinkimas. Nematau nieko blogo su vaikais įsiamžinti gražioje fotosesijoje arba visiems kartu padalyvauti kokioje nors laidoje. Viskas priklauso nuo idėjos."

Klubas.lt (M.Jurkutės nuotr.)

Jis prisimena dainininko Egidijaus Dragūno nuotrauką su sūnumi vieno žurnalo viršelyje. „Buvo Tėvo diena. Graži mintis, graži nuotrauka, kodėl gi ne? Blogai tada, kai žmonės perlenkia lazdą ir vaikus kiša į viešumą tik todėl, kad patys to nori. Kvaila, kai tėvai mano, kad aprengę vaiką gražiais drabužiais ir pastatę šalia savęs ant scenos, sužais žmonių jausmais ir suvirpins klausytojų širdis", - mano dainininkas.

Dainininkė N. Bunkė sūnaus Kristupo veido viešumoje griežtai nerodė iki kol sūnui suėjo dveji. „Tuo metu vidinis balsas man neleido to daryti, tačiau ir dabar nesuprantu, kodėl žmonės kasdien kiša savo vaikų nuotraukas į socialinius tinklus, pati tokio poreikio neturiu", - sako žinoma moteris. 

DELFI (R.Achmedovo nuotr.)

Atėjusi su vaiku į renginį Natalija neprieštarauja fotografuojama ir džiaugiasi, kad fotografai visada klausia leidimo nuotrauką publikuoti. „Manau, visur turi būti saikas. Mano sūnui - tik treji su puse, jis viskuo domisi, lipa ant scenos, lenda į užkulisius. Su Kristupo tėčiu esame sutarę - jei jis ir toliau domėsis, norės eiti į sceną, - kodėl gi ne? Tegul tik pirmiausia sulaukia savo laiko", - pasakoja Natalija.

Su mylimąja Monika Račiūnaite sūnų Mykolą auginantis dizaineris A. Pogrebnojus griežtas: „Manau, vaikas turi teisę pats nuspręsti, ko jis nori, reikia jam viešumo ar ne. Negalime iš jo atimti vaikystės, kišti visur kur įmanoma."

Aleksandras Pogrebnojus ir Monika Račiūnaitė
Aleksandras Pogrebnojus ir Monika Račiūnaitė
DELFI / Kiril Čachovskij

Aleksandras tikina, kad nesididžiuoja radęs savo nuotrauką žurnale, bet supranta, kad dirba viešą darbą, ir yra su tuo susitaikęs: „Vaikas turi savo gyvenimą, cirko iš jo daryti nereikia, spaudoje užtenka ir mūsų. Vaiko kišimas į viešumą reiškia, kad pačius tėvus kankina dėmesio stoka."

Kaip mažiesiems aktoriams sekėsi vaidinti naujame, žiūrovų simpatijas jau užkariavusiame detektyviniame seriale „Tobula kopija", TV3 žiūrovai gali pamatyti pirmadieniais-ketvirtadieniais 21.00 val. per TV3.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis