Nėščia 58 - erių metų moteris nešioja savo dukters kūdikį FOTO

Julia Navarro (58) iš Jutos valstijos (JAV) laukiasi kūdikio. Tik ne savo pačios. Ji - surogatinė savo 32 metų dukters Lorenos McKinnon ir jos vyro Micaho būsimo vaikučio motina.

Trejus metu Lorena nesėkmingai bandė pastoti. Galiausiai ją ir vyrą apėmė neviltis. Po nepavykusio pagalbinio apvaidinimo pora nutarė ieškoti surogatinės motinos. Iš pradžių tarėsi su viena drauge, bet pastaroji persigalvojo, sužinojusi apie sudėtingą procedūrą. Tada tapti surogatine motina pasisiūlė Lorenos 58 - erių metų mama.

"Esame šeimos nariai, turime vieni kitiems padėti", - taip paprastai savo apsisprendimą aiškino savo vaikaitį tuoj gimdysianti močiutė.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Populiariausi vaikų vardai 6 didžiausiuose Lietuvos miestuose
7 tėvų klaidos, kurias įvardina psichologė

Lengva nebuvo. Dėl amžiaus J. Navarro teko tris mėnesius vartoti hormonus, kad organizmas pasiruoštų nėštumui. Jai kartu su dukterimi ir žentu reikėjo tris mėnesius lankytis pas psichologą, pasirašyti daugybę susitarimų, kaip reikalauja Jutos valstijos įstatymai, reglamentuojantys surogatinę motinystę.

Negalinčiai pastoti dukteriai pagelbėti pasisiūlė 58-erių metų mama.
AP/Scanpix

„Psichologai norėjo įsitikinti, kad suvokiame, ko imamės, kad esame tam psichologiškai pasiruošę, - sakė L. McKinnon „DailyMail". - Dažniausiai sutartys dėl surogatinės motinystės sudaromos su nepažįstamais žmonėmis. Buvo keista pasirašyti sutartį su mama."

Gydytojų prognozėmis, J. Navarro tebuvo 45 proc. tikimybė pastoti, visgi ji pastojo iš pirmo karto. Nėštumas irgi nebuvo varginantis - J. Navarro nepatyrė rytinių pykinimų, kitų nemalonumų. Slauge dirbanti moteris net ir pastojusi be vargo atidirbdavo 12 val. pamainą.

Nėštumo metu moteris, kuri pagimdys sau pirmąjį anūką, jaučiasi gerai.
AP/Scanpix

Jau yra žinoma, kad Lorenai ir jos vyrui gims mergaitė. Savo pasiaukojusiai mamai didžiulį dėkingumą jaučianti pora ketina dukrytę pavadinti Myla Juliette McKinnon. Po mėnesio gimsianti mergaitė bus pirma J. Navarro anūkė.

J. Navarro ši patirtis įkvėpė geriems darbams. „Meldžiausi - jei pavyks pagimdyti, padėsiu kitiems. Norėčiau paaukoti dalį pinigų iš vaiko sutiktuvių Peru vaikams, kurie neturi tėvų, arba motinoms ir tėvams, kuriems reikia pagalbos."

Jau žinoma ir vaikučio lytis - mergaitė.
AP/Scanpix

Na o jaunieji McKinnonai tikisi susilaukti ir daugiau vaikų, nes dar liko nepanaudoti penki embrionai. Ateityje jie žada ieškoti kitos surogatinės motinos.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 100 Lt vertės apatinių rūbų parduotuvės čekį.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis