Norėdami išskirtinumo, tėvai vaikams suteikia neįtikėtinų vardų

Žmonės visada nori būti originalūs, suteikdami vardus vaikams irgi. Tačiau kartais jų pasirinkimas toks, kad nei verksi, nei juoksiesi. Jūsų dėmesiui - pačių keisčiausių vardų popuri.

Facebook

Kaip manote, kam Facebook vardas tiktų labiau: berniukui ar mergaitei? Vienai egiptiečių šeimai pasirodė, kad tai mergaitiškas vardas, ir jį suteikė 2011 metais gimusiai dukteriai. Išdidus tėtis Gamal Ibrahim vienam laikraščiui davė interviu, sakydamas, kad jo pasirinkimą nulėmė ir tai, kokį svarbų vaidmenį šis socialinis tinklas suvaidino tų metų žiemą prasidėjusioje revoliucijoje, kurios metu valdžios neteko ilgametis Egipto prezidentas Hosnis Mubarakas.

TAIP PAT SAITYKITE:
25 priežastys turėti daugiau vaikų
Kaip būsimo vaiko lytį išduoda mamos krūtinė?

Hashtag

Tai bent vardelis! Nežinia, ką apie jį pasakys paaugusi jo savininkė. Hashtag žymi ženklą #, kuris naudojamas kaip „tagas" socialiniuose tinkluose. Hashtag Jameson - taip maždaug prieš metus gimusią dukrytę pavadinę tėvai iš karto apie tai paskelbė savo socialinio tinklo paskyroje. Jiems turbūt tai pasirodė labai gražu... O jums?

Like

„Mūsų dukrytės vardas yra Like", - šią frazę gali ištarti viena šeima Izraelyje. 2011 gegužės mėnesį gimusiai dukrytei jie išrinko tikrai neįtikėtiną vardą. "Like" (liet. patinka) socialiniuose tinkluose reiškia pritarimą, patikimą, ir "Like" mygtukas spaudžiamas, kai skaitytojas nori išreikšti pritarimą perskaitytam tekstui. Kaip sakė mergaitės tėvai Lior ir Vardit Adler, jie ieškojo naujagimei neįprasto vardo, ir norėjo, kad jis būtų itin modernus. Kaip manote, ar jiems pavyko?

@

Viena pora iš Kinijos, norėdama išsiskirti, savo vaikui išrinko vardą @. Tačiau tai neliko nepastebėta kinų kalbos sergėtojų. Ta proga buvo surengta net konferencija. Tiesa, tėvų tapatybė nebuvo atskleista, o kalbininkai išaiškino, kad kinų kalba simbolis @ yra tariamas panašiai "ai ta", kas jų kalba reikštų „mylėti".

Google

2005 vienas"Google" fanas nusprendė pirmagimį sūnų pavadinti šiuo vardu. Apie tai jis užsiminė žmonai, ir jo nuostabai, ši sutiko. Taip gimęs berniukas buvo pavadintas Oliver Google Kai. Apie tai jaunasis tėtis informavo „Google" vadovybę, o ši laiške atsakė linkinti berniukui sveikatos ir sėkmės. „Tikimės, kad mokykloje bendraamžiai bus tolerantiški Google vardui", - rašė jie.

New Folder

Benas ir Diane Davis iš Hiustono, Teksaso, davė savo naujagimiui laikiną vardą New Folder, kol jie sugalvos, kaip pavadinti sūnų iš tikrųjų. Pora teisinasi, jog laukė gimstant mergaitės, tačiau kai gimė berniukas, sutriko ir iki šiol negali sugalvoti jam vardo. Pagal valstijos įstatymus, tėvai vardą vaikui turi išrinkti per 30 dienų. Kaip juokavo amerikiečiai, jie tikisi per šį laiką kažką sugalvoti, o jei nepavyks, visada lieka galimybė pavadinti sūnų kad ir „Sūnus Nr.1".

Version 2.0

Jonas Jonaitis Jaunesnysis - taip paprastai pažymime tradiciją duoti vaikui tėčio ar senelio vardą. Tačiau toks ponas Jon Blake Cusack iš Mičigano (JAV) nusprendė sulaužyti tradiciją, teigdamas, kad prierašas „Junior" (liet. jaunesnysis) arba "II" po berniuko vardais rašomi ir taip per dažnai. Savo 2004 metais gimusiam sūnui jis suteikė savo vardą, bet su prierašu „2.0".

Taigi, dabar jų šeimoje yra du Jon'ai: ne tik Jon Blake Cusack vyresnysis, bet ir Jon Blake Cusack 2.0. Beje, vyras interviu sakė, kad jam reikėjo gerokai pasistegti, kad įtikintų žmoną suteikti sūnui tokį numerį, kuriuo paprastai yra žymima programinė įranga.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis