Originalaus verslo idėją vilnietei pasufleravo motinystė (FOTO)

Deiminta ir Vytautas Noreikos – vilniečiai, visai neseniai tapę jaunais tėvais. Jų sūnui Ąžuolui neseniai suėjo 10 mėnesių. Būtent sūnaus gimimas paskatino šeimą imtis nuosavo verslo. Apie tai ir kalbamės su Deiminta.



Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Kokia buvo jūsų profesija iki motinystės?

Jei atvirai, verslas mane domino visada. ISM universitete įgijau verslo magistro laipsnį. Daug metų dirbau elektroninės prekybos srityje. Prieš išeidama motinystės atostogų buvau marketingo vadovė didelėje, pažangioje Lietuvos įmonėje. Labai mėgau savo darbą. Turbūt pasigendu jo ir dabar, bet kartu dar noriu auginti savo Ąžuoliuką.

Būtent motinystė jums suteikė drąsos imtis savo verslo ir įgyvendinti svajonę, kodėl?

Kol nepagimdžiau Ąžuoliuko, net nesupratau, kas yra būti mama. Neįmanoma įsivaizduoti to jausmo. Mes su vyru labai laimingai gyvenom ir prieš tai, bet tapusi mama aš esu kitaip, pilniau laiminga. Gal banalu, bet ... Tas mažas žmogutis yra didžiausias mano stebuklas, kuriuo aš džiaugiuosi kiekvieną dieną. Mokausi su juo ir iš jo. Nuostabu matyti, kaip jis atranda save ir pasaulį, ir aš labai laiminga būdama šalia. Galbūt mama tapusios moters kitaip veikia hormonai, bet norisi pakeisti pasaulį, kad jame būtų mažiau blogio, daugiau meilės artimam. Atsiranda daugiau tolerancijos kito žmogaus pasirinkimui. Ir noro pasidalinti geru žodžiu, geru darbu.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Vilnietė dula padeda moterims pagimdyti su šypsena

Jurgitos šeimos drama: trys persileidimai ir du per anksti gimę vaikai

Laisvalaikiu, bendraujant su draugais, dažnai pasitaikydavo išgirsti svajonių, verslo idėjų, tačiau dauguma atvejų žmonėms nepakanka ryžto ar tikėjimo tomis idėjomis pasidalinti su kitais, įgyvendinti, sukurti verslo. Į mūsų gyvenimą atėjus Ąžuolui, atsirado ne tik idėja, bet ir žinojimas, kad nėra geresnio laiko už esamąjį. Reikia tikėti, imti ir daryti. Sulaukus Ąžuolo, mane aplankė toks netikėtas noras susiderinti su mažiuku, pasidžiaugti mūsų ryšiu. Tačiau tai padaryti pasirodė labai sudėtinga. Netgi rasti panašaus atspalvio marškinėlius tėčiui ir sūnui buvo beveik neįmanoma! Pasiguodžiau brolio žmonai, užauginusiai du berniukus ir dukrytę. Ji patvirtino, kad drabužių derinių mamai ir sūnui tikrai nerasiu... Nusiminiau, bet pamaniau, kad tikrai ne viena aš tokių drabužių noriu. Taip ir atsirado mintis kurti interneto svetainę – el.parduotuvę, kur būtų galima įsigyti tėvams ir vaikams skirtų drabužių derinių. Tad veikla radosi dėl man patikusios idėjos, nes tėvų ir vaikų drabužių derinimo tema skatina tėvus ir vaikus praleisti daugiau laiko kartu, pabrėžia šeimos bendrumą, gali tapti pramoga.

Deiminta su vyru Vytautu ir sūnumi Ąžuolu
Deiminta su vyru Vytautu ir sūnumi Ąžuolu
Asmeninio archyvo nuotr.

Kodėl būtent drabužių derinimas, ir berniuko - tėčio ar berniuko - mamos?

Drabužių derinių mintis kilo iš poreikio, gimus sūneliui, norėjau smagiai pasifotografuoti kaip nors įdomiau apsirengus. Žinau, kad drabužių derinių pasigenda ir kitos mamos. Pasigilinus į šią temą, aptikau, kad yra labai įdomių variacijų - suaugusiųjų mini kopijos, šmaikštūs užrašai, iš to paties audinio, skirtingo modelio drabužiai. Tokie prekių ženklai kaip H&M, Zara, Dolce&Gabbana kuria atskiras kolekcijas... O Lietuvoje viskas dar tik prasideda. Aš labai palaikau drabužių derinimo idėją, nes ji padeda paryškinti, sustiprinti tą emociją, meilę, susižavėjimą... Moterys ir taip neatsparios vyro su vaiku vaizdui. O įsivaizduokit abu su kaklaraiščiais ar kostiumais...

Nuo ko pradėjote veiklą?

Viskas prasidėjo nuo to, kad norėjau pasiūlyti smagius, laisvalaikiui ar jaukiai šeimos fotosesijai tinkamus drabužėlius. Vyras – IT specialistas, tad kartu pradėjome ruošti internetinę platformą, kur galėtume suburti drabužių derinių tėvams ir vaikams kūrėjus. Šiuo metu „LabaiLabai" el.parduotuvėje prekių dar nėra daug, startavome neseniai, ir prisijungti kviečiame drabužių kūrėjus bei gamintojus. Mano nustebimui, Lietuvoje jų yra, tik nelengva surasti. Norėtume padėti jiems ir tėveliams susitikti internete. Džiaugiamės, kad jau radome tikrai originalių variantų, kuriuos netrukus pademonstruosime. O su vienu asmeniniu prekės ženklu kuriame išskirtinę kolekciją tėčiui ir sūnui.

Turbūt įdomiausias jūsų eksponatas yra marškinėliai tėčiui su nupiešta trasa ir automobiliuku, su kuriuo galima važinėtis ant jų: papasakokite apie šią idėją ir kaip ją įgyvendinote?

Oi, tai yra labai smagūs marškinėliai, kuriais pavyko sudominti net mūsų dešimties mėnesių Ąžuoliuką.

Berniukai mėgsta burgzti su mašinytėmis. Tėveliai mėgsta po darbo prigulti pailsėti, gal su TV pulteliu rankoje. O mes visa tai suderinam - tėtis gali sau ramiai gulėt, o vaikas patenkintas žais šalia. Labai norėjome, kad šie marškinėliai būtų lietuviški, todėl nutarėme pradėti nuo sostinės, Gedimino pilies, televizijos bokšto. Taip tarsi skatinam tėtį pabendrauti, papasakoti vaikui įdomių istorijų. Marškinėlių tėčiui dizainą nupiešė talentinga įvaizdžio kūrėja Vaida. Piešinį testavom, tobulinom, kad galėtų pravažiuoti mašinytė, nepritrūktų vingių, būtų smagu važinėti.

Tėvų ir vaikų drabužių derinimo tema skatina tėvus ir vaikus praleisti daugiau laiko kartu, tinka fotosesijai, pabrėžia šeimos bendrumą, gali tapti puikia šeimos pramoga.Deiminta NORKIENĖ

Skatiname tėčius bendrauti su vaikais nuo mažų dienų, skirti jiems dėmesio. Mes su vyru, taip pat nemažai mūsų pažįstamų, lankėme Šemetos nėščiųjų mokyklėlę, kur tikrai nemažai dėmesio skiria tėčio vaidmeniui ir įsitraukimui į šeimos gyvenimą. Mūsų tėtis su Ąžuolu nuo pat gimimo kasdien sportuoja, daro dinaminę mankštą. Ąžuolas labai mėgsta ir noriai tiesia rankutes į tėtį. Manau, kad tėčiai nori ir gali nuveikti daug dalykų vaikučio gyvenime. Reikia tik jiems leisti ir padėti, padrąsinti.

Kaip vertinate Lietuvoje esamų rūbelių vaikams pasiūlą: ar galima aprengti vaiką gražiai, pigiai ir madingai?

Mamos yra išradingos, viską gali - ir aprengti vaiką gražiai, pigiai, madingai. Iš tiesų tai manau, kad Lietuvoje jau yra iš ko pasirinkti, tačiau ir suaugusių, ir vaikų drabužių kainos nėra mažos. Tikriausiai tam įtakos turi ir rinkos mažumas, gamintojams sunku pasiūlyti gerą kainą. Mano nuomone, į vaikiškus drabužius reikia žiūrėti kūrybiškai ir nevengti spalvų. O lietuviai mėgsta slėptis po pilkais drabužiais ir kartu taip rengti vaikus. Tėvų pareiga vaiką išmokyti skirti, kada ir kaip dera atrodyti. Tačiau reikėtų nesuvaržyti vaiko, gerbti jo pasirinkimą ir drąsą atrodyti savaip. Drąsūs žmonės tampa atradėjais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis