Paaiškėjo, kada ir kur bus krikštijamas karališkasis kūdikis

Kai princui George bus trys mėnesiai, jis taps krikščionimi. Apie tai oficialiai paskelbta Didžiojoje Britanijoje.

Princas Williamas ir Kembridžo kunigaikštienė Catherine Middleton savo pirmagimį sūnelį, princą George, krikštys spalio 23 dieną. Tuo metu mažyliui bus trys mėnesiai. Jis pasaulį vienoje Londone privačių ligoninių išvydo liepos 22 -ąją.

Pranešama, kad krikštynų iškilmės vyks šv. Jameso rūmų koplyčioje, o mažąjį  George krikštys Kenterberio arkivyskupas Justinas Welby.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Išraiškingas video, kuriame mažylė neatpažįsta barzdą nusiskutusio tėčio
Emigrantės dienoraštis: po atostogų Lietuvoje - išbandymai Londone

Jaunoji karališkoji šeima ir vėl laužo tradicijas, šįkart - vietos pasirinkimu. Ir karalienė Elžbieta II, ir princas Charlesas, ir princas Williamas buvo krikštyti Bekingemo rūmuose.

Manoma, kad koplyčią Williamas su Catherine pasirinko dėl jaukumo ir intymumo. Be to, koplyčioje Williamas su broliu atsisveikinu su mama, princese Diana, o jos atminimas visada buvo svarbus Williamui.

Pranešama, kad krikštynose dalyvaus tik patys artimiausi šeimos žmonės. Kol kas nežinoma, kas bus princo George krikšto tėvais, nepaviešintas ir svečių sąrašas. Manoma, kad krikštynų detalės paaiškės artimiausiu metu.

Princas Gerge - trečiasis eilėje į sostą, po tėčio Williamo bei senelio Cahrleso. Pirmagimio sūnaus gimime dalyvavo ir princas Williamas (tai irgi buvo savotiškas tradicijų laužymas karališkos šeimos istorijoje), kitą dieną visi trys prie ligoninės pozavo gausiam žiniasklaidos būriui.

Praėjus mėnesiui po gimimo oficialiai buvo išplatintos nuotraukos, kuriose pozavo trise: princas Williamas, Kembridžo kunigaikštienė Catherine ir mažasis princas George. Jas padarė ne profesionalus fotografas, o Catherine tėtis Michaelis.

Krikštynose greičiausiai nebus apsieita be profesionalaus fotografo, nes, manoma, tai bus pirmas kartas, kai bus įamžintos visos keturios karališkosios kartos: karalienė Elžbieta, princas Charlesas, princas Williamas bei princas George.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis