Pasimatymas su 7 ypatingomis Lietuvos mamomis: kas, kur, kada

Vienas iš įkvėpimo šaltinių kažką veikti yra kiti žmonės ir jų gyvenimas. Kiekvienas mes pažįstame tokių žmonių, dažnai skaitome apie juos, stebime jų darbus, jų gyvenimo būdą. Tokių apstu užsienyje, tačiau ir Lietuvoje esančių atlikti darbai dažnai nustelbia juos pačius. Šiandien norisi kalbėti apie moteris. Taigi, kokios moterys Lietuvoje įkvepia?



Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Tokios, kurios turi stiprią vidinę motyvaciją siekti savo tikslo, kurios eina ir daro, bet neklausia ir neabejoja ar joms daryti, ar ne. Tokios, kurių veikla skirta didelio pokyčio įvykimui. Tokio pokyčio, kuris paliečia labai daug kitų žmonių. Tokioms moteris nereikia medalių, apdovanojimų, net pagyrų. Jos pačios žino, kad gerai daro ir kodėl tai daro. Jūs galite nesutikti su jų nuomone, netikėti jų vizija, jų idėja, tačiau joms to ir nereikia.

Jos puikiai žino, kad daro gerai ir žino, kad jų veikla yra kažkam labai reikalinga. Paprastai tokių moterų darbai viešoje erdvėje yra matomi labiau, nei jos pačios. Visi žino apie šį rudenį vykstančias akcijas „Būk matomas", „Kamštelių vajus", „Ankstukai", bet tikrai ne visi yra girdėję apie moteris, kurios visa tai organizuoja. Tai ypatingos moterys - mamos. Tokios, kurios įkvepia daugybę kitų mamų. Derindamos savo verslus ar visuomeninę veiklą su motinyste, jos pasitelkia ypatingą sumanumą ir gebėjimus būti dvejose ar net trijose vietose vienu metu.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Tėčiai irgi verkia: vaizdo įrašas, kuris sujaudins

Ką daryti, jei vaikas nevalgus?

Tokių moterų galima vardinti ne vieną. Apie jas, jų veiklas, jų pasiekimus taip pat galima ilgai rašyti.

Austėja Landsbergienė - keturių vaikų mama, vaikų darželio tinklo „Vaikystės sodas" ir Karalienės Mortos mokyklos įkūrėja, pedagogė, mentorė, puiki vadovė, tūkstančiams tėvų, ieškančių atsakymų, kaip sklandžiau susidoroti su tėvyste, patarimų, patirties ir įkvėpimo šaltinis, „Austėjos blog'o" rašytoja.

DELFI / Šarūnas Mažeika

Asta Speičytė Radzevičienė - dviejų dukrų mama, Ankstukų (neišnešiotukų) asociacijos prezidentė, šį rudenį „užsukusi" galingą paramos ankstukams programą ir reklaminę kompaniją, privertusi net Žvėryno tiltą ir Lietuvos energijos pastatą visą savaitę šviesti purpurine spalva. „Man tas pats, ką apie mane galvoja. Dėl savo idėjos aš galiu ir pas prezidentę nueiti. Ne dėl savęs einu, o dėl kitų."

Loreta Sungailienė - trijų vaikų mama, renginių ir TV laidų vedėja, šeimų folkloro ansamblio „Virvytė" įkūrėja ir vadovė, puikaus balso savininkė, akcijos „Visa Lietuva skaito vaikams" ambasadorė. Ne vienerius metus kantriai, tarsi vagą aria didžiulę patriotizmo, folkloro, lietuviškumo vagą. Loreta jau seniai tapo lietuviškumo simboliu.

Jurgita Pocienė - jau penkto vaiko besilaukianti mama, daugiavaikių šeimų asociacijos „Mes" įkūrėja, akcijų „Būk matomas" ir „Svajonių karavanas" organizatorė. Tūkstančiams vaikų šiais metais užklijavo atšvaitus ant striukių ar batų. „Mes neinam ir neprašinėjam. Mes patys duodam ir mokome kitus duoti."

DELFI / Kiril Čachovskij

Alicija Eiliakas - dviejų sūnų mama, psichologė, psichoterapeutė, menų terapeutė, koncertų ir seminarų organizatorė, psichologijos studijos „Menas būti" įkūrėja. Jau daugiau nei septynis metus grojanti Gongais, Lietuvoje ir užsienyje skleidžianti ypatingą garso terapijos naudą.


Birutė Jakučionytė - keturių sūnų mama, socialinių projektų „Ekodaiktai.lt", „Kamštelių vajus" organizatorė, knygos „Moteris iš raudonos audi" autorė, renginių, seminarų organizatorė ir vedėja, dienoraščio „Jakucionyte.lt" rašytoja. „Klausyk savo širdies, daryk, kas tau patinka, gyvenk ir mėgaukis. Dalinkis su kitais savo gyvenimo džiaugsmu."

Asmeninio archyvo nuotr.

Ingrida Lauciuvienė - trijų vaikų mama, pirmojo privataus, o dabar ir ekologiško darželio „ Augueko Dūzginėlis" įkūrėja, žurnalistė, TV laidų vedėja, ekologiškų prekių krautuvėlės „Augueko" savininkė. Daugybę metų nenuilsdama organizuoja įvairias su vaikų sveikata ir ekologija susijusias paskaitas, renginius, muges. „Mes augame ir norime augti ekologijos kryptimi."

Ingrida Lauciuvienė
Ingrida Lauciuvienė
Asmeninio archyvo nuotr.

Tai neeilinės moterys, sumanios mamos. Tokias moteris norėjosi surinkti į vieną vietą ir paprašyti pasidalinti savo unikalumu. Kodėl jos padaro daugiau nei kitos? Kodėl jos iš viso nori kažką daryti? Kas jas motyvuoja ir įkvepia? Nori išgirsti jų atsakymus? Visos paminėtos moterys kalbės „Sumanios mamos erdvėje" šių metų parodoje „Vaikų šalis", lapkričio 21 - 23d. vyksiančioje parodų rūmuose Litexpo.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis