Pastoti negalinčiai moteriai per klaidą įsodintas svetimas embrionas (FOTO)

Carolyn Savage šiandien yra šešių vaikų mama. Vyresnieji sūnūs jau baigę mokyklas ir kuria savo gyvenimus, o mažasis Nicholas dar tik pradeda savo kelionę šiame pasaulyje.

Nevaisingumo nuosprendis

Dvidešimt metų Carolyn gyveno su vyru Seanu manydama, kad negali susilaukti vaikų. Po daugybės bandymų ir atliktų tyrimų jai liko vienintelė išeitis – pagalbinis apvaisinimas. Medikai konkrečiai nebuvo įvardinę priežasties, kodėl pora negali susilaukti vaikų. Tačiau kartais nevaisingumo priežastys taip ir lieka nežinomos – būtent toks buvo Carolyn atvejis.

Moteris nusprendė išbandyti pagalbinio apvaisinimo galimybes ir taip susilaukė trijų vaikų – dviejų berniukų ir mergaitės. Pirmieji gimė sūnūs Drew ir Ryan, dar vėliau – duktė Mary Kate. 

Vida Press

Kadangi šeima visada svajojo apie didelę šeimą, nepanaudoti embrionai buvo užšaldyti medicinos klinikoje.

Vida Press

Nėščia, bet vaikas – ne jos

Paauginusi pirmuosius vaikus, artėjant keturiasdešimtmečiui, moteris ryžosi ir ketvirtajam nėštumui - 2009 metais jai buvo atlikta dar viena pagalbinio apvaisinimo IVF procedūra, po kurios ji pasijuto besilaukianti. Tačiau visai netrukus paaiškėjo pritrenkianti žinia – Carolyn nešioja ne savo kūdikį.

Apmaudi klaida buvo atlikta medicinos klinikoje, kur Carolyn su vyru lankėsi atlikti reikiamų apvaisinimo procedūrų. Įvyko nesusipratimas – per klaidą Carolyn buvo įsodintas kitos poros embrionas. Taigi, ji nėščia, tačiau laukiasi ne savo kūdikio.

Vida Press

Išaiškėjus lemtingai klaidai, Carolyn buvo pasiūlyta atlikti abortą, tačiau moteris su tuo nesutiko.

Su vyru jie priėmė sprendimą išsaugoti ne savo vaikelio gyvybę, išnešioti jį 9 mėnesius ir atiduoti biologiniams tėvams. Galima tik įsivaizduoti, kiek jėgų kainavo moteriai priimti tokį sprendimą.

Vida Press

Prieš šešerius metus, kuomet ši istorija iškilo į viešumą, Carolyn su vyru Seanu buvo dažni svečiai TV laidose ir kitose žiniasklaidos priemonėse. Interviu moteris neabejojo savo pasirinkimu – ji sakė priimanti šį nėštumą kaip dovaną, kurią ji atiduos tam, kam ji priklauso. 2009 metų rugsėjį pagimdžiusi sūnų Logan, Carolyn jį atidavė biologiniams tėvams - Shannon ir Paul Morell.

Vida Press

Beje, lemtinga klaida įvyko todėl, kad mergautinė Shannon Morell pavardė buvo labai panaši į Savage, todėl klinikoje netyčia buvo supainioti mėgintuvėliai su saugomais užšaldytais embrionais.

Dvynukės

Po šio nėštumo Carolyn ir Seanas nusprendė nepasiduoti ir išbandė paskutinį savo šansą tapti tėvais. Vėl pastoti dėl savo amžiaus ir buvusių nėštumų Carolyn nebandė – vaikučius šeimai išnešiojo surogatinė motina. Taip 2011 rugpjūčio mėnesį gimė žaviosios dvynės Reagan ir Isabella.

Vida Press

Būdami penkių vaikų tėvai, jie nusprendė, kad šeimos planavimas jau baigtas. Belieka džiaugtis vaikais ir užauginti juos dorais žmonėmis.

Shannon ir Paul Morell, kuriems Carolyn atidavė išnešiotą jų biologinį naujagimį.
Vida Press

Sulaukus 45 metų - staigmena

Carolyn istorija čia dar nesibaigė, nors jie patys manė, kad beliko paskutinis darbas - užauginti vaikus. 2014 metų pradžioje, būdama 45 metų, moteris sužinojo neįtikėtiną žinią – ji laukiasi! Pastojo natūraliai ir neplanuotai, be jokių vaistų ar medikų pagalbos. Pastojo po 20 metų nevaisingumo, kuomet nė sapnuoti negalėjo, kad vieną dieną stovės su teigiamu testu rankoje.

Nicholas Winton Savage; 7# 1ounce. Perfectly healthy. #love #blessed

A photo posted by Carolyn Savage (@carolynsavage) on


2014 metų lapkričio 12 dieną gimė berniukas, kurį tėvai pavadino Nicholu Wintonu. Šeštasis Savage šeimos vaikas ir pirmasis, kurio jie susilaukė natūraliu būdu.

Two ballerina mamas loving on their baby brother! #bigsisterlove #babybrotherheaven

A photo posted by Carolyn Savage (@carolynsavage) on


An update on Nicholas on the blog today! #miraclebaby #summer

A photo posted by Carolyn Savage (@carolynsavage) on


Ohajuje (JAV) gyvenanti Carolyn savo mintimis šiandien dalijasi rašomame tinklaraštyje Inconceivablebook.com, o kasdienybės akimirkas publikuoja socialiniuose tinkluose Facebook ir Instagram.

Carolyn parašė savo asmenine patirtimi paremtą knygą „Inconceivable“, kurioje aprašė visą savo nevaisingumo istoriją: nusivylimą sužinojus, kad nelemta pastoti, daugkartinius bandymus tapti mama, vizitus pas medikus, apvaisinimo procedūras ir tą akimirką, kai sužinojo, jog po širdimi nešioja ne savo vaiką.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis