Pažintis su kauniete Radvile: nuosavo verslo įkvėpimu tapo dukrytė ir noras ją puošti

Kūrybingas mamas pristatanti mūsų portalo rubrika KURIANTI MAMA laukia jūsų. Jeigu norite, kad apie jūsų veiklą sužinotų daugiau žmonių, užsukite pas mus ir užpildykite anketą (ją rasite čia). Šiandien pas mus svečiuojasi Radvilė.

„Su vyru Karoliu auginame dvi nuostabias dukrytes - Milę, kuriai šiuo metu yra penkeri, ir Jonę, kuriai yra dešimt mėnesių. Vaikų vardai turi užkoduotą reikšmę: Milė ir Jonė - mūsų MiliJonas, didžiausias gyvenime turtas. Tiksliau, planavome MiliJoną, o gavosi Milijonė, bet esmės tai nekeičia.

Pati esu gimusi Vilniuje, tačiau nuo šešerių su šeima gyvename Kaune. Todėl laikau save tikra kauniete, labai myliu šį miestą. Vyras vis bando kalbinti, kad reiktų keisti gyvenamąją vietą - miestą ar net šalį, tačiau vis dar nepasiduodu.

Pagal specialybę esu inžinierė. KTU baigiau eksporto inžinerijos anglų kalba bakalaurą, vėliau - technologijų vadybos magistro studijas, taip pat anglų kalba. Taigi, su drabužiais ir jų kūrimu, siuvimu – tikrai nieko bendro.

Tačiau visgi „MAMute“ (feisbuko paskyra ČIA) drabužių siuvimo studija mano gyvenime atsirado ne atsitiktinai. Mano mama yra baigusi drabužių dizainą, daug metų dirbusi šį darbą. Mano močiutė taip pat daug metų dirbusi dailininke mezgimo fabrike, šiais laikais irgi būtų vadinama dizainere. Taip kad užaugau tarp „skuduriukų“. Visada buvome apsiūti, išpuošti, o savo pirmąjį sijoną, žinoma, su pagalba, pasisiuvau būdama septynerių.

Gimus antram vaikui viską suspėti darosi vis sunkiau, tačiau kai myli savo veiklą, tai ir spėji viską, na, gal tik tvarka namuose nukenčia.Radvilė
Inžinerinio darbo taip ir nespėjau padirbti. Visada jaučiau, kad labiau esu linkusi į menus, negu į tiksliuosius dalykus, todėl vaiko gimimas įkvėpė nepabijoti ir pagaliau išbandyti daryti tai, kas iš tikrųjų traukia. O kai darai tai, kas patinka, tai ir suspėji viską. Labai padėjo ir vyro palaikymas.

Savo pirmagimę Milę labai norėjosi puošti, todėl pasiuvau kelias kepurėles, vėliau – laisvalaikio kostiumėlį, kuriuo ir pasidalinau feisbuke su savo draugais. Pamačiusios draugės tai viena, tai kita užsiprašė pasiūti tokius savo vaikučiams, taip po truputį gimė mano prekinis ženklas.

Mažoji Jonė kartais „dirba“ kartu su mama.
Asmeninio archyvo nuotr.

Vėliau mano mintimi patikėjo ir mano mama, kuri prisijungė prie manęs ir taip atsirado „MAMute Studija“. Dabar vaikučiams siuvame jau rečiau, daugiausiai kuriame moterims. Pas mus galima įsigyti jau pasiūtų drabužėlių arba siūtis individualiai. Mūsų kuriami drabužiai - labai įvairūs, todėl dažnai akcentuojame, kad pas mus kažką savo ras ir mamos, ir dukros, ir močiutės ar net promočiutės. Ne veltui vadinamės - „MAMute“, nuo žodžio mama.

Visi drabužiai yra siuvami vos po vieną ar kelis vienetus, todėl su mūsų suknelėmis moterys gali jaustis tikrai išskirtinėmis - antrą tokią pačią gatvėje sutikti bus iš tiesų sunku.

Gimus antram vaikui viską suspėti darosi vis sunkiau, tačiau kai myli savo veiklą, tai ir spėji viską, na, gal tik tvarka namuose nukenčia. Mažoji kol kas dar maitinama mamos pienu, todėl į darbus, kaip ir visur kitur, keliaujame drauge.

Didžiulis darbo sau pliusas, kad gali koreguoti savo darbo laiką, būti darbe su vaiku ir matyti jos visus pirmuosius kartus, o ne palikti auklėms.Radvilė
Didžiulis darbo sau pliusas, kad gali koreguoti savo darbo laiką, būti darbe su vaiku ir matyti jos visus pirmuosius kartus, o ne palikti auklėms ar panašiai. Studijoje dabar prie lengvos kūrybinės betvarkės prisidėjo dar ir žaidimų aikštelė, tačiau dauguma mūsų klienčių - mamos, močiutės, todėl pasitinkanti mažoji „pardavėja“ Jonė sukelia šypsenas ir geras emocijas. Su mamytėmis aptariame ir pirmuosius dantukus, valgymo ypatumus, kitus mamiškus reikalus. Todėl pokalbių ir geros nuotaikos niekada netrūksta.

Radvilė Luzgauskienė tiki, kad motinystė moterį įkvepia naujiems ir gražiems dalykams.
Asmeninio archyvo nuotr.

Palinkėsiu mamoms atrasti savo mėgstamą ir mylimą veiklą, nes kai viską darai su meile ir džiaugsmu, tai, dažniausiai, ir sekasi, ir spėji daugiau. Tikiu, kad motinystė įkvepia naujiems ir gražiems darbams.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis