Penketuko susilaukę tėvai: lengva nebus

Jessica ir Robertas Hicks iš JAV per kelias minutes praturtėjo penkiais vaikais. Rugsėjo 5 -ąją gimė penketukas - trys berniukai ir dvi mergaitės.

Į ligoninę paguldė mėnuo iki gimdymo

Mičigano (JAV) Universiteto ligoninėje penki broliai ir sesės gimė rugsėjo penktą dieną. Jų tėvai Jessica (28) ir Robertas (31) Hicks'ai sako, kad neslėpė laimės ašarų susilaukę penketuko, tačiau tuo pačiu supranta atsakomybę, kuri jiems teko.

Jessica ligoninėje gulėjo jau nuo parėjusio mėnesio pradžios, medikai atidžiai stebėjo ir jos, ir vaikučių gyvybę.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Neišnešiotuko mamos kasdienybė: ašaros, baimė ir viltis
Kaip po gimdymo gyvena Kate Middleton?

Gydėsi nuo nevaisingumo

Kaip žiniasklaidai yra pasakoję jaunieji tėvai, jie jau kuris laikas gydėsi nuo nevaisingumo. Kai nėštumo testas pagaliau parodė dvi juosteles, jų džiaugsmui nebuvo ribų. Tarpusavyje pora pasikalbėdavo apie tai, kad visai gali būti, jog užsimezgė ne viena, o, pavyzdžiui, dvi gyvybės, nes daugiavaisis nėštumas yra dažnas nevaisingumo gydymo rezultatas. Tačiau vyras su žmona nė negalėjo nutuokti, kad laukiasi iš karto penkių vaikučių!

Jessica prieš penketuko gimimą mėnesį gulėjo ligoninėje
AP/Scanpix

Namuose likęs vyriausiasis vaikas tapo "daugiavaikiu" broliuku

Robertas - mechanikas ir sunkvežimių vairuotojas, jo žmona dirbo odontologijos kabinete. Akivaizdu, kad darbus bent kuriam laikui jiems abiem teks pamiršti. Juk nuo šiol teks rūpintis penkiais mažyliais - dviem dukrytėmis ir trimis berniukais. Negana to, namuose jų visų laukia ir poros pirmagimis, trejų metų sūnus.

Tai, kad moters pilve auga iš karto penki vaikučiai, medikai suprato ne iš karto. Pirmojo echoskopo metu buvo pamatyti du vaikučiai, kito ultragarso metu gydytojas pasakė, kad mato dar du. Kai tėvai baigė susitaikyti su mintimi, kad teks auginti ketvertuką, dar kito ultragarso metu buvo nustatytas ir penktasis vaisius gimdoje. „Galite tik įsivaizduoti, kokį didelį šoką mes patyrėme", - sakė tėveliai. Jie sako iš karto supratę, kad dabar jų gyvenimas keisis neatpažįstamai.

Sveria iki dviejų kilogramų

Kol moteris gulėjo ligoninėje, laukdama gimdymo dienos, medikų personalas kruopščiai ruošėsi penketuko atėjimui. Rugsėjo pirmąją dieną Jessica sulaukė 32 savaičių nėštumo. Rugsėjo penktąją pasaulį išvydusių vaikučių svoris gimimo metu buvo nuo 1560 iki 1980 gramų.

Mičigane (JAV) gimė penketukas: trys berniukai ir dvi mergaitės
AP/Scanpix

Iš karto po gimdymo nešnešiotukų penketukas buvo paguldyti į inkubatorius. Manoma, kad ligoninėje jiems teks praleisti apie pusantro ar du mėnesius. O tada, kai jie sustiprės, šeima galės grįžti namo, ir, be jokios abejonės, jiems prasidės naujas ir įtampos kupinas gyvenimas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis