Penketuko susilaukę tėvai tvirtina, kad jį pradėjo natūraliai

Kai pasigirsta pranešimų, kad vienur ar kitur šeima susilaukė penketuko, tuoj pasigirsta skeptikų choras, kad tai pagalbinio apvaisinimo, hormonų arba bent jau gydymo nuo nevaisingumo rezultatas. Tačiau ką tik iš ligoninės penketuką parsivežusi šeima tvirtina, kad jų susilaukė natūraliausiu pasaulyje būdu!

Svajojo turėti daug vaikų

Amerikiečiai Evona ir Dionas Derrico visada norėjo turėti daug vaikų. Jų svajonės pildosi! Rugsėjo šeštą dieną Evona ir Dionas tapo devynių vaikų tėvais. Per dešimt minučių iš keturių vaikų tėvų jie virto didžiulio būrio - net devynių - vaikų tėvais.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kas nutinka, kai vaikai mato tėvus nuogus?
VIDEO: nufilmuotas 13 savaičių vaisius gimdoje šokčioja it akrobatas

Penketukas gimė 32 nėštumo savaičių

Vienoje Arizonos ligoninėje Evona pagimdė penketuką - tris mergaites ir du berniukus. Vaikučiai gimė sveiki, kiek įmanoma tokio amžiaus mažyliams. Evonai pavyko penketuką išnešioti iki 32 nėštumo savaičių ir dviejų dienų. Viso nėštumo metu moteris buvo prižiūrima specialistų, kurie specializuojasi prižiūrėdami daugiavaisius nėštumus. 

Šeima nesitikėjo, kad laukiasi iš karto penkių kūdikių.
Scanpix

Šeima nusprendė laikytis tradicijos visiems penkiems vaikams suteikti vardus iš D raidės, tad penketukas buvo pavadintas taip: sūnūs Deniko, Dariz, dukrytės Deonee, Daician ir Daiten.

Visiems penkiems naujagimiams suteikti vardai iš D raidės.
Scanpix

Namuose laukia dar keturi vyresnieji vaikai

Penketukas - ne pirmieji Evonos ir Diono tėvai. Sugrįžtančių iš ligoninės jų namuose jau laukė 7 -erių metų sesutė, trimetis broliukas ir vienerių metų berniukai dvyniai. Tiesa, į namus kol kas išleisti tik trys iš penkių mažylių, kiti dar tebėra prižiūrimi medikų ir laukia, kol sustiprėję galės grįžti namo.

Iš ligoninės namo išleisti trys stipriausieji naujagimiai, du dar prižiūrimi medikų.
Scanpix

„Mes visada svajojome apie daug vaikų. Esame kalbėję, kad norėtume ir galėtume auginti 11 - 12 vaikų. Vaiko gimimas - tai Dievo palaiminimas mums", - sako tėvai.

Beje, jie ne iš karto galėjo grįžti į savo namus Las Vegase. Vaikučiai dar turėjo sustiprėti ligoninėje, inkubatoriuose, priaugti svorio ir tik dabar, praėjus pusantro mėnesio, su trim stipriausiais buvo išleisti į namus.

Sugrįžusius namo, juos pasitiko ne tik vyresnieji keturi vaikai, bet ir žiniasklaidos atstovai. Žiniasklaidos dėmesį galima suprasti - šeima paskelbė, jog penketukas - tai gamtos dovana, pradėta natūraliu būdu, be medikų pagalbos ir vaistų.

Spaudos konferencijoje penketuko tėtis sakė, kad tai - netikėta gamtos dovana, o ne medikų gydymo rezultatas.
Scanpix

Tikimybė penketuko susilaukti natūraliai - itin maža

Natūraliu keliu susilaukti penketuko tikimybė yra labai maža. Medikai sako kad tikimybė yra maždaug 1 iš 48 milijonų. 

Verta paminėti, kad net ir pastojus su penkiais vaikučiais, išlieka rizika, kad nėštumas nesibaigs visiškai sėkmingai. Vienas ar keli vaisiai gali sustoti vystytis dar ankstyvojoje nėštumo stadijoje, išlieka didelė persileidimo ar priešlaikio gimdymo tikimybė.

Šią vasarą penketuko susilaukė ir 23 - metų čekė Alexandra Kinova. Ji taip pat buvo pareiškusi, jog penketukas pradėtas natūraliai, o ne pagalbinio apvaisinimo rezultatas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis