Sauskelnių tortus gaminanti Kristina: taip išreiškiu save FOTO

Kartu su motinystės džiaugsmais kaunietė Kristina atrado ir naują užsiėmimą. Moteris kuria neįprastas dovanėles mažiesiems - sauskelnių tortus.

Kaip kilo mintis imtis tokios veiklos, TavoVaikas.lt kalbėjosi su kūrybinga mamyte.

Kaip kilo idėja pradėti gaminti sauskelnių tortus?

Labai paprastai – iš gyvenimiško poreikio. Kai susilaukėm su vyru pirmagimio, tuo metu mūsų aplinkoje buvo vos keletas draugų su vaikais, nors jau senokai visi buvom išaugę iš studentų amžiaus.

Nepraėjus nei metams paaiškėjo, kad ir draugai nusprendė susilaukti atžalų, ir vieną vakarą paskaičiavau, kad per artimiausius metus turėjo gimti 4 mažyliai. Labai užsinorėjau padovanoti ką nors praktiško, bet neįprasto.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Knygas skaitanti 3 metų Austėja stebina savo gabumais
Ar negimęs kūdikis jaučia mamos patiriamą džiaugsmą ar stresą?

Naršydama internete aptikau sauskelnių tortus ir tai, kokių grožybių iš jų galima padaryti. Ir labai susižavėjau ta idėja, kadangi tai praktiška dovana. Taip pat naujoji mamytė dovaną gali panaudoti pagal paskirtį, išmėginti ir kitų firmų sauskelnes ir galiausiai nuspręsti, kokios jos mažyliui yra patogiausios, kadangi tėveliai gali būti nusipirkę vienos firmos, o dovanų gavę kitos.

Tai jūsų hobis ar pajamų šaltinis?

Tai labiau hobis, kadangi kol kas išlaidos viršija pajamas. Pamačiusi kokią juostelę ar kitą dekoracijos priemonę, kuri yra labai graži ir neįprasta, vis neatsispiriu pagundai jos įsigyti.

Ar iš to įmanoma pragyventi? Kiek užsakymų sulaukiate per mėnesį?

Gal ateityje ir galėsiu teigiamai atsakyti į šį klausimą. Deja, pas mus Lietuvoje gajus mąstymas, kad „aš galiu viską pasidaryti pat, ir kam čia už tai mokėti kitam pinigus“. Sulaukiu vieno kito užsakymo. Tai draugai paprašo, tai kas iš šalies užsisako. 

Dažniausiai ieško merginos, kurios nori kolektyvo vardu padovanoti dovaną savo kolegei, susilaukusiai atžalos. Džiaugiuosi dėl kiekvieno užsakymo, nes tai man proga kažkam suteikti džiaugsmo, netikėtumo jausmą. Galima sakyti, kad taip ir save išreiškiu, tai savotiška kūryba.

Kokie lietuvių poreikiai užsakant tokius tortus? Kokie tortai populiariausi?

Dažniausiai darau 2 arba 3 aukštų tortus, papuoštus atitinkamom spalvom: jei tai berniukas – žydra, jei mergaitė – rožinė. Labai mažai kas renkasi neutralesnes spalvas, tokias kaip ruda ar žalia...

Ar užsakovai patys jums nuperka sauskelnes? 

Dažniausiai viskuo rūpinuosi pati, tiesiog aptariame, kokie bus poreikiai, aš įvardiju kokios galimybės, ir taip priimame bendrą sprendimą. Bet visada galima tortus kurti iš užsakovų turimų sauskelnių. Teko vieną kartą viską gauti, reikėjo tik supakuoti. Buvo smagu, nes reikėjo viską suderinti ir sudėlioti, kad būtų gražu. Reikėjo sudėti ir žaisliukus, ir merliuką, ir kremuką..

Kokias dovanėles pakuojate prie sauskelnių dažniausiai?

Dažniausiai su klientu nusprendžiame pridėti kokį žaisliuką arba mini šampūno ar aliejuko buteliukus, tai labai pagyvina patį tortuką.

Kokioms progoms sauskelnių tortai užsakinėjami dažniausiai?

Dažniausiai užsako gimus kūdikiui, bet manau, tai tinkama dovana tiek mergvakario proga (galima susieti su vakaro tema ir po kokios užduoties apdovanoti būsimąją jaunąją tokia dovanėle ateičiai), tiek krikštynų, nes dažniausiai krikštijami vaikai dar būna tokio amžiaus, kai naudoja sauskelnes. Taip pat, manau, tai tinkama dovana pirmojo gimtadienio proga.

Kūrybiškoms mamoms gali kilti mintis, kad tai nesudėtinga padaryti pačioms. Ką galėtumėte joms atsakyti?

Taip, pačioms pasidaryti galima viską, net ir namus pasistatyti. Bet kaip ir daugelyje sričių, taip ir rankdarbiuose, kažką darant, kuriant visada mokomės iš patirties. Tad dažniausiai pirmo ir dešimto darbo skirtumas būna akivaizdus. Be to, reikėtų įvertinti likučius, kurie gali atsirasti nepanaudojus viso sauskelnių pako ar dekoratyvių juostelių, o norint pasidaryti antrą, dažniausiai norisi sukurti kažką naujo, ir taip likučių atsargos didėja.

 Žinoma, aš esu UŽ, jei kas turi ūpo ir noro darytis pačios, nes, manau, kad dovanos gavėjas bus dar labiau nustebęs ir laimingesnis, jei žinos, kad artimas žmogus kurdamas/darydamas dovaną skyrė savo laiko. O šiais laikais laikas yra didžiausia vertybė ir dovana...

Kiek kainuoja tokie tortai?

Kaina priklauso, nuo sauskelnių, priedų, ar reikalingos siuntimo išlaidos ir t.t. Mano trumpoje praktikoje dažniausiai galutinė užsakomo torto kaina būdavo plius/minus 50-110 Lt. Šiaip būtų galima padaryti miniatiūrinį tortuką ir už 20 Lt. Kadangi yra įvairių firminių, kokybiškų prekių vaikams, kurias būtų galima nupirkti ir pripakuoti, o pats tortas gali būti ir 4, ar net 5 aukštų, kaina lubų neturi.

Be kažkokių specifinių priedų 2 aukštų tortukas gali kainuoti iki 50 Lt, 3 aukštų – iki 100 lt, o visi papildomi kliento poreikiai papildomai kainuoja.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 100 Lt vertės apatinių rūbų parduotuvės čekį.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis