Šeima, kurioje tėvai vaikams gyvybes dovanojo du kartus

Mylintys tėvai - Joanne ir Markas Wishickai kiekvienas atidavė po inkstą, kad išgelbėtų savo dviejų sergančių vaikų gyvybes.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, Austėja Landsbergienė: ar tėvai turi padėti vaikams ruošti namų darbus?
Jus nustebins atsakymas į klausimą, ar tėvai savo vaikus myli vienodai

Praėjus septyneriems metams po sudėtingos operacijos, istorija pasikartojo. Šįkart donoro prireikė vyresniajai šeimos dukteriai Ellai, kurios inkstai taip pat nustojo funkcionuoti, ir mergaitės gyvybei iškilo pavojus.

Mama Joanne nedvejodama pasiryžo atiduoti vieną savo inkstą dukteriai. Taip pernai vasario mėnesį buvo atlikta inkstų transplantacija ir antram šeimos vaikui. Ji truko daugiau kaip šešias valandas: mamai išėmė inkstą vienoje Londono ligoninių, paskui nugabeno per visą miestą į kitą, kur operavo Ellą.

Vida Press

Šiomis dienomis televizijos laidoje dalyvavę tėvai pasakojo ne tik apie tai, kokį didžiulį nerimą patyrė išgirdę, kad jų vaikams būtina atlikti inkstų persodinimą, bet ir apie tai, kad apsispręsti jiems prireikė sekundžių.

"Esame tėvai, tad nedvejodami nusprendėme jiems padėti. Taip jau nutiko, kad Marko inkstas tiko Oliveriui, o mano - Ellai, taigi jiems neteko laukti eilėje donoro. Transplantacija gražino jiems gyvenimą", - sakė 45 - erių moteris ir jos dvejais metais vyresnis sutuoktinis.

Abu vaikai jau gimė su nesveikais inkstais. Oliverio inkstai buvo labai silpni nuo pat gimimo, o Ella jautėsi geriau, tačiau daug metų vartojo vaistus. Nuo pirmosios sūnaus transplantacijos jau praėjo daug metų, tačiau Joanne aiškiai prisimena tą dieną, kai Oliveriui persodino vyro Marko inkstą: „Niekada nejaučiau kaltės, bet labai apsidžiaugiau, kad operacija buvo sėkminga."

Tėčio inkstas tiko sūnui, o mamos - dukteriai, abiems vaikams transplantacijos atliktos sėkmingai
Vida Press

Šią vasarą pora su pasididžiavimu stebėjo, kaip dabar 11 metų Oliveris ir 17 metų Ella dalyvavo transplantaciją patyrusių žmonių sporto varžybose. Jie abu laimėjo po medalį žaidynėse „British Transplant Games". Ella laimėjo aukso medalį boulingo rungtyje ir bronzos medalį badmintono ir kamuolio metimo rungtyse, o Oliveris laimėjo aukso medalį bėgimo su kliūtimis rungtyje ir bronzos medalį badmintono ir trumpojo nuotolio bėgimo rungtyse.

Vida Press

"Vaikams puikiai sekasi, ir jie tiek daug pasiekė, mes labai didžiuojamės. Džiaugiamės, kad galėjome padovanoti jiems pilnavertį gyvenimą", - sakė Joanne.

Dėmesio!
Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir spalio mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis