Simona: dažniausiai kurdavau, kai vaikas miegojo, iš to kilo ir veiklos pavadinimas

Kūrybingas mamas pristatanti mūsų portalo rubrika KURIANTI MAMA laukia jūsų. Jeigu norite, kad apie jūsų veiklą sužinotų daugiau žmonių, rašykite el.p. portalas@tavovaikas.lt. Šiandien pas mus svečiuojasi Simona.

„Mūsų šeimai greitai bus šešeri metai, gyvename Vilniuje. Namuose krykštauja dvi mažos širdelės, 4 metų Ąžuolas ir 1,5 metų Vakaris. Jie yra mūsų didžiausi gyvenimo varikliukai, kurie niekad neleidžia sėdėti vienoje vietoje. Su jais kartu augame, tobulėjame ir susiduriame su naujais iššūkiais.

Asmeninio albumo nuotrauka

Ąžuolas - labai žingeidus bei muzikalus vaikas. Stengiamės muzikalumą ugdyti, lanko įvairius muzikos būrelius. Nuo šio rugsėjo įstojo mokytis į M. K. Čiurlionio mokyklą programą „Trys mūzos“.

Asmeninio albumo nuotrauka

Vakaris - tikras ožiaragis, su tvirtu charakteriu siekia visad tikslo iki galo. Kaip tikras berniukas, dievina mašinas ir kamuolius.

Asmeninio albumo nuotrauka

Mano vyras Evaldas yra labai komunikabilus ir aktyvus žmogus, aš esu tylesnė ir gyvenanti savo kūrybos kloduose. Taip šeimoje ir papildome vienas kitą, kur reikia, jis mane pastūmėja, o kur reikia, aš jį sustabdau.

Asmeninio albumo nuotrauka

Labai džiaugiuosi juo kaip vyru, nes už jo jaučiuosi kaip už mūro. Visada sulaukiu iš jo palaikymo bet kokioms idėjoms. Didžiuojuosi juo kaip tėčiu, jis vaikams yra nuostabus draugas ir pavyzdys.

Pati daug domiuosi vaikų ugdymu bei žindymu. Tai dvi mano aistros, kuriomis būtent šiuo metu ir gyvenu. Buvau Pieno banko donorė Vilniuje, skatinu visas galinčias ir norinčias prisijungti prie šios idėjos. Taip pat stengiuosi padėti mamoms, kurios susiduria su bėdomis žindymo laikotarpiu.

Asmeninio albumo nuotrauka

Esame pozityvūs ir linksmi, todėl dažnai save vadiname Šatkiukais (Šatkai). Aktyvumas mums taip pat nesvetimas, kartais vyresnysis paklausia: „Tai kur šiandien keliausim?“

Šį šiltąjį sezoną prisidedam prie draugų šeimos ir bandome aplankyti 100 vietų Lietuvoje.

Asmeninio albumo nuotrauka

Mūsų šeima gan patriotiška, dažnai mūsų aprangoje dominuoja Lietuvos simbolika. Stengiamės perduoti vaikams kuo daugiau lietuvybės, supažindiname juos su šalies istorija.

Aš esu pedagogė, darbas su vaikais mane žavėjo jau nuo paauglystės, todėl baigiau pedagogikos mokslus. Gimus pirmajam vaikučiui dar daugiau pradėjau domėtis vaikų ugdymu nuo mažų jų dienų. Toli nuo savo profesijos labai ir nenukeliavau, tiesiog sujungiau viską į vieną visumą. Esu baigus ir meno mokyklą.

Mano veiklos pavadinimas kilo auginant vaikus. Daugiausiai kurti ir dirbti galėdavau, kai mano mažasis Ąžuolas miegodavo pietų miegelio, o jis tikrai ilgai miegodavo (3-4 val.) Taip atsirado „Giliuko sapnas“ (feisbuko puslapis ČIA).

Augant pirmajam vaikui, atsirado noras pačiai pasiūti jam veiklos knygą. Draugė, pamačiusi mano darbą, paskatino kurti ir siūti tokias knygeles kitiems vaikams. Pirmieji mano užsakovai ir testuotojai buvo draugai ir jų vaikai.

Asmeninio albumo nuotrauka

Vėliau atsirado mažylių veiklos knygelės, kurios yra mažesnės ir skirtos dar mažesniems kūdikiams.

Asmeninio albumo nuotrauka

Po to produktų asortimentą papildė aksesuarai į plaukus: gumelės, segtukai ir galvajuostės.

Asmeninio albumo nuotrauka

Pradėjau kurti ir seges - atšvaitukus. Tai tiesiog segės, tvirtinamos žiogeliu ir jų kai kurios dalys pakeistos atšvaitine medžiaga. Pastebėjau jog šios segės mėgstamos ne tik vaikų, bet ir suaugusių moterų. Dažnai prisegamos ant rankinių.

Asmeninio albumo nuotrauka

Gimus antrajam vaikui, pradėjau siūti ir miego draugus- sapniukus.

Asmeninio albumo nuotrauka

Juos pamilo ir vyresnysis Ąžuolas, dabar jo lovoje sėdi net 5. Todėl kai manęs paklausia, iki kokio amžiaus jie tinkami, sakau jog amžiaus ribojimų nėra.

Asmeninio albumo nuotrauka

Auginant Vakarį asortimente atsirado veiklos kubas. Jis yra ~ 17 cm dydžio, barškantis, su įvairiomis užduotimis, 6 sienelių.

Asmeninio albumo nuotrauka

Dar vienas mano kūrinys, kurį tobulinu ir papildau kas metus – kalėdiniai eglės žaisliukai. Juos sugalvoti man padeda vyresnėlis Ąžuolas.

Asmeninio albumo nuotrauka

Asmeninio albumo nuotrauka

Asmeninio albumo nuotrauka

Darbą ir motinystę buvo visiškai lengva derinti, kol Ąžuolas ilgai miegodavo pietų miego, kartais padirbėdavau ir vakarais jam užmigus. Bet gimus Vakariui, veiklą teko šiek tiek pristabdyti ir daugiau įsiklausyti į vaiko poreikius.

Asmeninio albumo nuotrauka

Jam augant ir daugiau miegant be manęs, galiu daugiau ir padirbėti. Didžiausi malonumai, kai matai savo vaikus besidžiaugiančius tavo kurtais žaislais. Kai gauni laiškus iš klientų su nuotraukomis ar vaizdo įrašais, kaip jų vaikai džiaugiasi mano kūriniais, nepaleidžia jų iš rankų net po ilgo laiko. Tai mane skatina judėti į priekį ir tikėti, jog tai, ką darau, darau gerai.

Visoms mamoms palinkėčiau įsiklausyti į save, savo vaikus ir savo šeimą. Šiuose dalykuose slypi didžiausia mūsų mamų jėga. Mes kiekviena esame tobuliausia mama savo šeimai. Kūrybą galime atrasti netikėčiausiuose namų kampeliuose. Aukite, tobulėkite, kurkite, bet niekada nepamirškite būti MAMOMIS savo mažiems stebukliukams“.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis