Suradusi mėgstamą veiklą klaipėdietė ja užkrėtė ir tris savo vaikus

Kūrybingas mamas pristatanti mūsų portalo rubrika KURIANTI MAMA laukia jūsų. Jeigu norite, kad apie jūsų veiklą sužinotų daugiau žmonių, rašykite mums portalas@tavovaikas.lt. Šiandien kviečiame susipažinti su Olga.

„Auginu tris vaikus: 7 ir 12 metų dukteris bei penkiametį sūnų. Gimiau, augau, mokiausi, kūriau šeimą, dirbau ir gyvenu Klaipėdoje.

Baigiau įstaigų ir įmonių administravimo studijų programą, kur įgijau naudingų administravimo žinių. Baigusi studijas iškart įsidarbinau pagal profesiją.

Kai gimė pirmoji dukrytė, atsirado daugiau rūpesčių, bet buvau tikra, kad suderinsiu darbą ir motinystę. Viskas klostėsi kuo puikiausiai, net ir tada, kai gimė antroji dukrytė. Sužinojusi, kad laukiuosi trečiojo, pradėjau daugiau laiko skirti vaikams ir savo šeimai. Darbas pamažu tapo ne toks svarbus ir galų gale iš jo išėjau.

Tiesą sakant, nebuvo nelengva. Motinystė ir vaikų gimimas iš esmes pakeitė mano gyvenimą. Visada buvau šalia savo vaikų, mes augom, žaidėm, sirgom, keliavom, mokėmės, džiaugėmės ir liūdėjome kartu.

Kad nepaskęsčiau kasdienybės rutinoje, su draugėmis laikas nuo laiko ištrūkdavome iš namų. Taip vieną dieną draugė pasiūlė nueiti į polimerinio molio „Clay Craft by Deco" lipdymo pamokėlę. „Clay Craft by Deco" - tai yra japonų išrastas ore džiūstantis molis. Minkšta lengvai minkoma, švelni lipdymo masė, labai panaši į plastiliną. Ji lengvai pjaustoma, gerai iškočiojama, netepa ir nelimpa prie rankų. Maloniai kvepia ir yra įvairių spalvų. Molis yra saugus, ne toksiškas, gali lipdyti ir vaikai, puikiai tinka kūrybiškumui ugdyti. Suformuotos figūrėlės savaime išdžiūsta ir sustingsta per 24 val. Išdžiūvęs gaminys labai tvirtas, neskilinėja. Lipdyti iš jo vienas malonumas.

Asmeninio albumo nuotr.

Asmeninio albumo nuotr.

Asmeninio albumo nuotr.

Asmeninio albumo nuotr.

Klaipėdoje yra Natalijos Beganskajos mokykla, kurioje vedamos pamokos, čia galima viską sužinoti apie polimerinį molį, pačiupinėti jį, išbandyti savo jėgas darant rožę, su kuria galima papuošti dovanų dėžutę, sagę ar foto rėmelį. Tiems, kurie nori gilintis dar labiau, sukurti specialūs ilgalaikiai mokymai. Kadangi man labai tiko ir patiko, įstojau mokytis ir aš, baigiau pirmą kursą, dabar esu antrame. Man jau teko dalyvauti Klaipėdoje rankdarbių parodoje-mugėje, kurioje rodžiau savo darbelius.

Asmeninio albumo nuotr.

Iš molio lipdau įvairias gėlės, kuriu puokštes, gėlėmis dekoruoju papuošalus ir interjero detales. Iš molio lipdyti patinka ir mano visiems vaikams. Vaikai yra skirtingo amžiaus ir jų laisvalaikio pomėgiai skirtingi, bet man nieko nėra smagiau kaip visiems susėsti vakare prie vieno stalo ir lipdyti. Tada daug bendraujame ir juokiamės, puikiai praleidžiame laiką.

Asmeninio albumo nuotr.

Asmeninio albumo nuotr.

Asmeninio albumo nuotr.

Asmeninio albumo nuotr.

Žinau, kad tapus tėvais atsiranda bemiegių naktų, ateina ir nuovargis, nerimas, net depresija. Vaiko gimimas nėra tik džiaugsmas, tai tam tikras išbandymas. Tačiau vaikui augant pamažu viskas sugrįžta į savas vėžes.

Asmeninio albumo nuotr.

Kviečiu visas mamas būti optimistėmis, pozityviau žvelgti į viską aplinkui, mėgautis motinyste ir tikėti, kad ateityje jūsų laukia kažkas gero. Mylėkite save, nes mylintis save žmogus yra daug laimingesnis, sveikesnis, kūrybiškesnis, pasitikintis savimi. Būkite gražios ir kurkite grožį aplink save“.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis