Švedijos karališkoje šeimoje vėl krykštauja naujagimis

Švedijos karališkoje šeimoje vėl krykštauja naujagimis. Princas Carlas Philipas ir princesė Sofia tapo tėvais. Paskutinę vasaros dienos jiems gimė berniukas.

Paskutinė vasaros diena buvo ypatinga Švedijos karališkajai šeimai. Princesė Sofia (32) ir princas Carlas Philipas (38) antrą kartą tapo tėvais. Karališkųjų rūmų spaudos atstovas pranešė, kad 11:24 val. gimė sveikas berniukas, mama ir sūnus jaučiasi gerai. Gimdymas įvyko šiek tiek anksčiau laiko, nes gimdymo terminas buvo numatytas rugsėjo mėnesį.

Pirmagimis poros sūnus Alexanderis jau turi broliuką.
Vida Press

Kai karališkoji šeima susilaukia įpėdinių, Švedijoje yra tradicija tą dieną surengti spaudos konferenciją ir pateikti daugiau detalių apie gimdymą. Šiandien spaudos konferencijoje princas Carlas Philipas patvirtino, kad dalyvavo žmonos gimdyme. Gimęs mažylis svėrė 3,4 kg ir buvo 49 cm ūgio.

Vida Press

Pirmosios naujagimio nuotraukos tikimasi sulaukti tada, kai pora su sūneliu iš ligoninės keliaus namo.

Poros pirmagimis Alexanderis gimė 2016 metais.
Vida Press

Gimęs mažylis yra šeštasis eilėje į Švedijos karališkąjį sostą. Prieš jį eilėje yra vyresnysis broliukas, tėtis bei princesės Victorijos dukterys. Princesė Victorija yra pirmoji eilėje į Švedijos sostą.

Švedijos princas Carlas Philipas su žmona Sofia.
Vida Press

Vakare mažojo princo gimimas buvo pasveikintas 21 šventine salve. Rugsėjo 4 dieną, pirmadienį, įvyks šventinės pamaldos bei oficialiai bus paskelbtas mažylio vardas.

Sofia ir Carlas Philipas susituokė 2015 metais. Poros pirmagimis Alexanderis gimė 2016 metais balandžio 19 dieną.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis