Tėvai ryžosi širdį draskančiam poelgiui – parodė mirštančio sūnaus nuotrauką

Poelgis, kurį sunku nusakyti žodžiais: mirusio sūnaus gedintys tėvai ryžosi viešai publikuoti savo mirštančio vaiko paskutinę nuotrauką. Jų tikslas - perspėti kitus tėvus apie mirtimi galinčią pasibaigti ligą.

Ši nuotrauka negali palikti abejingų. Mirtis, ypač mažo vaiko, visada yra milžiniška tragedija. Tėvams, kitiems šeimos artimiesiems, visiems, kurie pažinojo šią šeimą.

Masonui Timminsui buvo septyneri metai, kai užgeso jo gyvybė. Per vieną dieną. Žaibiška meningokokinė infekcija sugriovė visus jo ateities planus ir pasmerkė tėvus liūdesiui.

Istorija, kuri šiandien iškilo į viešumą ir apskriejo ne tik socialinius tinklus, bet ir daugelį pasaulio žiniasklaidos priemonių, nutiko 2013 metais. Tačiau tik dabar Masono tėvai ryžosi parodyti visiems paskutiniąją sūnaus nuotrauką. Jų poelgį lėmė tai, kad vis daugiau tėvų atsisako skiepyti savo vaikus nuo ligų, kurios gali būti ne tik pavojingos, bet ir mirtinos.

Masono mama Claire tos lemtingos dienos rytą buvo įsitikinusi, kad berniukas persišaldė - mat jis kosėjo. Taip jau buvo ne vieną kartą, ir mama žinojo, kas palengvina vaikui kosulį, ką daryti tokiu atveju. „Daily mail" ji prisipažino, kad neįtarė nieko blogo ir šeima gyveno kaip įprastai.

Apie 15.30 septynmečiui pakilo aukšta temperatūra. Mama davė ją mažinančių vaistų. Ji nukrito tik trumpam ir vėl pakilo. Tėvai nusprendė vežti sūnų pas gydytoją. Jau automobilyje berniukas, paveiktas aukštos temperatūros, ėmė kažką nerišliai kalbėti. Tai buvo ženklas, kad jam tikrai labai blogai - prisimena mama.

Daugelis tėvų žino, kad tučtuojau pagalbos reikia ieškoti, jei vaiką staiga išberia, bėrimas paspaudus nedingsta ir sparčiai didėja. Tačiau meningito ligos formų būna įvairių, kartais – plika akimi nematomų, nes Masono kūno neišbėrė.

Ligoninėje medikai operatyviai nustatė ligos priežastį, tačiau padėti berniukui buvo per vėlu. Jis prarado sąmonę, kurios nebeatgavo. Buvo nustatyta, kad meningokokinė infekcija nepataisomai pažeidė jo smegenis. 2.30 minučių nakties jam buvo konstatuota mirtis.

Berniuko tėvai, viešai publikuodami mirštančio sūnaus nuotrauką, nori įspėti tėvus apie neskiepijimo žalą ir priminti, kad šios tragiškos ligos formų būna įvairių - ir ne visai tipiškų, kaip jų sūnaus atveju.

Paskutinę nuotrauką su sūnumi galima pamatyti čia.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis