Trečio vaiko besilaukianti E.Jennings-Didžiulis: kiekvienas nėštumas yra ypatingas

Būsimų mamų šventėje, kuri vyks jau visai netrukus, dalyvaus ir trečio vaikelio besilaukianti dainininkė Erica Jennings-Didžiulis (36 m.).

Ar jau turite TAVO VAIKO programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir skaitykite mus dar patogiau: „iPhone“, „Android“.

Du sūnus – 9 metų Praną Emilijų ir 7 metų Antaną Algimantą – auginanti moteris neslepia, kad nors šis nėštumas jau trečias, bet vis tiek jis toks pat jaudinantis kaip pirmasis. Savaip jaudinanti bus ir akimirka dainuoti tokiam gausiam būriui besilaukiančių moterų.

Dabar jūs gyvenate naujos gyvybės laukimu, koks tas trečias kartas, ypač kai žinote, kad gims mergaitė?

Juokinga, nors šis nėštumas jau trečias, bet vis tiek jis toks pat jaudinantis kaip pirmasis. Kažkodėl šis nėštumas prabėgo labai greitai. Palyginti su praėjusiais nėštumais, jaučiuosi šiek tiek kitaip ir spėjau, kad galiu lauktis mergaitės.

Kaip berniukai sutiko žinią, kad turės sesę? Ruošiate juos kažkaip specialiai, aiškinate, pasakojate, kas jų laukia?

Daug diskutavome su berniukais šia tema, atsakinėjome į klausimus apie nėštumą, ką vaikelis dabar daro, jie mėgsta kalbėtis su pilvuko gyventoja. Jiems patinka mintis, kad jie bus vyresnėliai broliai, kurie žinos viską, saugos ir gins savo sesę. Kiekvieną rytą prieš išeidami į mokyklą pabučiuoja mane ir ją.

Erica Jennings ir Jurgis Didžiulis
Erica Jennings ir Jurgis Didžiulis
DELFI / Domantas Pipas

Kokie buvo pirmieji nėštumai, gimdymai?

Abu mano ankstesni nėštumai buvo lengvi. Daug mano bičiulių bandė pastoti metus arba turėjo kitokių bėdų. Man pasisekė, kad niekada neturėjau jokių bėdų. Per devynis mėnesius, be įprastų nėščiosioms dalykų, tarkim, rytinio pykinimo, mėšlungio, nuovargio ir besikeičiančios nuotaikos, viskas buvo gan sklandu. Laukdamasi berniukų priaugdavau 10 kg. Nieko ypatinga nedariau, išskyrus tai, kad bandžiau valgyti įvairų maistą, gerti daug vandens, vartoti kalcį, magnį, vitaminą B ir, žinoma, folio rūgštį. Turiu draugių, kurios besilaukdamos buvo priaugusios po 25 kg, joms tindavo kojos ir pan. Aš tikrai negaliu skųstis, išskyrus žemą kraujo spaudimą. Turėjau nuolat jį tikrinti, nes silpnai jausdavausi ir mane dusindavo. O gimdymai... Spręskite patys. Praną nuo to laiko, kai nutekėjo vandenys, pagimdžiau per 8 val., o Antaną – per 4 val.

Jūs – scenos žmogus. Ryški, bet tuo pačiu metu ir kukli, tokią jūs matome viešumoje. O kokia jūs mama?

Šį klausimą reikėtų užduoti mano vaikams, jie pasakytų, kokia aš mama. Galiu būti ir griežta, ir švelni. Aš vis dar mokausi ja būti.

Erica Jennings
Erica Jennings
DELFI / Domantas Pipas

Erica Jennings
Erica Jennings
DELFI / Domantas Pipas

Erica Jennings
Erica Jennings
DELFI / Domantas Pipas

Erica Jennings
Erica Jennings
DELFI / Karolina Pansevič

Išsamų žurnalistės Rūtos Rukaitės interviu su Erica Jennings-Didžiulis skaitykite žurnale „Tavo vaikas", nr. 5.

Primename, kad Būsimųjų mamyčių šventė, tapusi gražia kiekvienų metų tradicija, vyks gegužės 9 dieną, 15 val., Vilniaus rotušėje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis