Trynukus auginanti klaipėdietė: sauskelnes perkame užsienyje, nes ten jos pigesnės

Ketvirtadienį Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas aplankė jau ūgtelėjusius ir sustiprėjusius, pernai rugsėjį gimusius trynukus - Mariją, Gabrielę ir Dovydą. Dabar jau aštuonerių mėnesių mažyliai, apsupti mamos ir tėčio meilės, šilumos ir rūpesčio, auga sveiki, yra guvūs, linksmi ir jau kone prisivijo savo bendraamžius.

Linkėdamas sveikatos Savivaldybės vadovas kiekvienam padovanojo po triratuką ir po knygą, kurioje gausu pasakų, lopšinių, net mažųjų mėgstamų patiekalų receptų. Jis pabrėžė, kad trynukai gimsta retai, todėl itin smagu, kad rajone yra tokių šeimų.

Dviejų mergaičių ir berniuko tėveliai Alvyda ir Marijus Dargiai padėkojo už dėmesį ir dovanas. „Laukiame svečių, ypač mažieji džiaugiasi, kai yra, kas panešioja, pažaidžia, pabendrauja", - kalbėjo laiminga mama. Maciuičių kaime gyvenanti šeima, iš karto susilaukusi trejeto, pasakojo susidurianti su įvairiausias rūpesčiais.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kiek normalu per nėštumą priaugti svorio?
Šokiruojantis tyrimas apie nenorinčius turėti vaikų

„Teko ir didesnį automobilį įsigyti, užtrukome, kol nusipirkome tinkamą trynukams skirtą vežimą. Mažyliams reikia daug sauskelnių, kurias dažniausiai perkame užsienyje, nes jos ten gerokai pigesnės. Brangiai atsieina mišinėliai, tačiau tenka suktis", - optimizmo nestokojo tėtis, sakydamas, kad valstybė galėtų labiau finansiškai remti tokias šeimas. Pagal šiuo metu galiojančius įstatymus, išmokų dydis nepriklauso nuo vaikų skaičiaus - vienodai mokama už vieną, du ar tris vaikus. Meras V. Dačkauskas užsiminė, kad reikėtų paieškoti papildomos paramos galimybių iš Savivaldybės biudžeto.

Organizatorių nuotr.

Rudenį pirmąjį gimtadienį švęsiantys mažyliai jau pradėjo valgyti košes. Marijai išdygę 4 dantukai, Gabrielei ir Dovydui pirmieji turėtų prasikalti artimiausiomis dienomis. Kiekvienas iš jų išsiskiria savu būdu - smulkiausia Gabrielė yra judri, išdykusi, sesutė Marija - rimta ir rami mergaitė, o brolis - vyriškai santūrus. „Sunkiausia būna, kai pradedame sirgti. Žinoma, suserga visi, tačiau ne vienu metu - vienas pasveiksta, tada sunegaluoja kitas - ir taip, kol visiškai pasveikstame", - pasakojo vos spėjanti suktis mama.

Šeima neužsidaro tarp keturių sienų, kaip galėtų atrodyti. Dažnai visi penki vyksta į pajūrį, uostamiestį. Sudėtingiausia apsipirkti. Mat trynukų vežimo plotis siekia net 116 cm, tad reikia iš anksto apgalvoti, kur bus galima pravažiuoti. Parduotuvės bei kiti pastatai nėra pritaikyti tokiems dideliems vežimams, kartais net pro duris vos pavyksta pratilpti.

Alvyda ir Marijus susiplanuoja ir laisvą nuo mažylių laiką - šoka studijoje „Svajonė", su kurios nariais bei savo trejetu ketina vykti poilsiauti į Preilą. Išėję į viešumą, be abejo, sulaukia daug aplinkinių dėmesio, prie kurio jau priprato.

„Kartą gatvėje sustojo automobilis, kad galėtų nufotografuoti. Pasitaiko, kad mus atpažįsta, nors tuo metu būname be vaikų, kalbina, siūlo mažyliams dovanoti rūbų. Esame dėkingi visiems, iš kurių sulaukėme paramos - pavieniams žmonėms, mišinukų gamintojams, Veiklių moterų sambūriui, Ežaičių bendruomenei, Savivaldybei", - sakė Dargių šeima.

Pernai ir šiemet Klaipėdos rajono savivaldybėje iš viso registruoti keturi trynukai (vieni gimė ir gyvena užsienyje). Savivaldybės meras V. Dačkauskas ketina aplankyti ir kitas dvi trynukų susilaukusias šeimas iš Šukaičių kaimo ir Gargždų miesto.

Agnė Ratkienė

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis