Vaiką be akių pagimdžiusi moteris atsisakė aborto

Likimo išbandymo, kokį patyrė viena šeima iš Pietų Velso, nelinkime niekam. Nėštumo viduryje ji sužinojo, jog vaikelis gims be akių. Gimdyti ar daryti abortą nuspręsti teko pačiai porai.

čia. Paviešinus minėtą istoriją, šeima sulaukė didelio aplinkinių palaikymo ir padėkos, kad ji nebijo kalbėti apie kitokių vaikų integraciją ir tokiu būdu moko mus visus tolerancijos.

Visai gali būti, kad būtent mažojo be nosytės gimusio mažylio istorija paskatino ir kitą šeimą pasidalinti savo šeimos patirtimi.

Pietų Velso gyventojams Danielle Davis ir Andrew Smithui teko rimtas likimo išbandymas. Kai moteris ėmė laukti vaikelio, jie iš anksto sužinojo, kad mergaitė gali gimti be akių. 21-ą nėštumo savaitę atlikus tyrimą ultragarsu, paaiškėjo, kad vaisiaus smegenyse yra cista. Gydytojai patarė nutraukti nėštumą, bet Danielle griežtai atsisakė ir pagimdė dukrytę Daisy.

Pernai pasaulyje vos trys kūdikiai gimė su itin retu vystymosi defektu – anoftalmija, t. y. gimė akių.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Paaiškėjo milijonus širdžių suvirpinusios nuotraukos paslaptis
Kuo skiriasi motinystė, kai tau 20 ir 40 metų

Vida Press

Cista smegenyse galėjo reikšti bet kokią ligą, netgi nepagydomą. Kūdikis be akių, regis, žiauru, kita vertus, tai dar ne pats blogiausias dalykas. Nemažai žmonių gimsta akli ar apanka vėliau ir vis tik gyvena gražų, prasmingą gyvenimą.

Jei Danielle būtų nusprendusi daryti abortą, dabar nelaikytų rankose dailios mergaitės. Nors mažylė gimė neturėdama akių, tėvai nesigaili.

Vida Press

Šiuo metu mažylė su tėvais jau namuose, šių metų gegužę mergaitei įsodins stiklines akis, o kai jai sukaks 18 m., įsodins tikroviškiau atrodančias akis. Ji niekada nematys, tačiau motina nė kiek dėl to nesijaudina.

Faktas, kad mergaitė gimė be akių, jos šeimai nieko nereiškia – jie ją myli. Dviejų mėnesių mergaitė namuose apgaubta ne tik tėvų, bet ir dviejų brolių dėmesiu.

Vida Press

Tėvai sutiko paviešinti savo istoriją, nes įsijungė į aklų žmonių šeimas globojančios organizacijos veiklą. Jų manymu, net ir turint negalią, galima gyventi gražų ir prasmingą gyvenimą. Tokį jie tikisi suteikti ir savo mažajai dukrytei.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis