Veikli kaunietė Živilė turi dvi mėgstamas kūrybines veiklas – skanią ir gražią

Portalo www.tavovaikas.lt rubrikoje KURIANTI MAMA šiandien kalbiname kaunietę Živilę, kuri pasakoja apie savo kūrybiškas veiklas. Jeigu norite, kad ir apie jūsų veiklą sužinotų daugiau žmonių, užpildykite anketą (ją rasite čia).

Živile, papasakokite apie savo šeimą.

Mūsų šeima – tai tėtis Laimis, sūnus Aronas ir aš Živilė. Aronui šiuo metu 1 metai ir 8 mėnesiai, jis labai protingas, greitas, rimtas vyrukas. Aišku, pasakoti galima daug, nes kiekviena mama turi ką pasakyti apie savo vaiką. Gyvename Kaune.

Kadangi Aronas labai aktyvus vaikas, jo pilna visur, tad tenka veiklas rinktis pagal jį. Mėgstame aktyvų gyvenimo būdą – dažnai bėgiojame, dalyvaujame ėjimo varžybose.

Sūnus į darželį dar neina, auga su manimi, tačiau lankome įvairius mažylių būrelius – muzikos, kūrybiškumo lavinimo ir pan. Nuo gimimo abu lankėme mankštas "Mama ir vaikas", masažus.

Mūsų šeima yra aktyvi, vyras bėgioja kartu varžybose, kartu joms ruošiamės, tada vaikas pabūna su seneliais. Visada kažką veikiame, sėdėti vietoje – ne mums.

Asmeninis archyvas

Kaip sekėsi tapus mama? Daug mamų sako, kad joms pritrūksta laiko sau, o jūs dar naujų veiklų sugalvojote?

Tapimas mama buvo lauktas, aišku, kartu ir netikėtas. Mažylis vos gimęs pareikalavo daug bemiegių naktų bei kantrybės, tuo pačiu suteikė labai daug džiaugsmo mūsų šeimai.

Asmeninis archyvas

Kadangi aš pati esu labai veikli, tokia buvau ir prieš gimstant Aronui, daug sportavau, su vyru dalyvaudavome įvairiuose sporto renginiuose, mėgdavome keliauti, leisti laiką aktyviai, tad neįsivaizdavau, kad gali būti kitaip jam gimus.

Para tapo ilgesnė, o aš supratau, kad gyvendami tik su vyru, daug laiko švaistėme veltui. Dabar priešingai, išnaudojame kiekvieną laisvą minutę. Laiko netrūksta, tereikia didelio noro nenuleisti rankų ir tobulėti.

Gimus Aronui pradėjau nerti. Sportas ir maisto gaminimas buvo mano aistra jau seniai, tik po gimdymo dar labiau suintensyvėjo. Iki vaiko gimimo dirbau administratore universitete, bendravau su jaunais žmonėmis.

Asmeninis archyvas

Pristatykite savo abi veiklas išsamiau.

MPradėsiu nuo antrosios, nes ji gimė prieš Aroną. Maisto gaminimas man yra atsipalaidavimo ir saviraiškos būdas. Tortai, pyragai, sausainiai bei kiti skanumynai yra mano džiaugsmas, kuris papuošia artimųjų stalus.

Gaminius nutariau pateikti socialiniame tinkle, kad visos jų nuotraukos ir receptai būtų vienoje vietoje. Taip gimė mano vardu pavadintas blogas „Živilės skanėstai“, kurį jau seka daugiau nei 1000 žmonių.

Sulaukiu įvairių klausimų apie gaminimą, tai džiugina širdį, nes galiu pasidalinti išbandytais receptais bei gaminimo gudrybėmis.

Asmeninis archyvas

Asmeninis archyvas

Asmeninis archyvas

Kita veikla yra nėrimas vąšeliu virvelėmis. Kai Aronui buvo 2 mėnesiai, pamačiau kvietimą į renginį, kuriame siūlė išmokti nerti arba atgaminti vaikystėje turėtus įgūdžius. Labai sudomino, sudalyvavusi supratau, kad tokia veikla ramina ir atpalaiduoja.

Iš pradžių nėriau žaislų krepšelius, tačiau galiausiai mano širdį užkariavo kilimų nėrimas. Šiuo metu feisbuke yra mano puslapis-blogas "Virvė Style", kuriame galima rasti, ką nuveikiau per metus.

Asmeninis archyvas

Nerti gaminiai šiuo metu yra užkariavę žmonių širdis, turbūt, jų rasime daugelio namuose. Tai gražu, praktiška, skoninga, derintina pagal interjerą, aišku, nėra pigu. Mano kurti stalo padėkliukai, daiktadėžės, kilimai ir kilimėliai, gėlių vazonų puošmenos, nertos apyrankės sulaukė tik gerų atsiliepimų.

Asmeninis archyvas

Abiejų veiklų rezultatas – nuolatinis tobulėjimas ir dar didesnis noras kurti. Teikti džiaugsmo kitiems. Sunkumų visada yra, nėra veiklos, kuri tik džiugintų. Bet tie sunkumai tokie menki prieš gražų ar skanų savo rankų darbo nėrinį ar kepinį. Svarbiausia – pasimokyti iš nesklandumų ir nepasiduoti, nenusivilti. Eiti pirmyn – step by step.

Asmeninis archyvas

Abu pomėgiai atima nemažai laiko, tortą pagaminti reikia 1-2 val laiko, nunerti kilimą 2-4 sav., priklauso nuo jo dydžio. Bet tai, ką darau, praturtina mane.

Asmeninis archyvas

Ko palinkėtumėte mamoms, kurios neseniai tapo mamomis ir dabar skaito interviu su Jumis?

Palinkėčiau bent pusvalandį per dieną rasti laiko sau ir daryti tai, kas džiugina, kol vaikas miega ar jį prižiūri tėtis.

Tik radus laiko sau, gali rasti naują idėją ar įgyvendinti senąją. Nebūtinai tai turi būti kūrybiškas pomėgis.

Nebūtinai turi užsiimti ar kažką kurti, gal užteks pradėti lankyti šokius ar pradėti skaityti knygas.

Reikia nepamiršti, kad būti mama yra tik viena tavo pusė, tu esi žmona, moteris, sesė, duktė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis