Vestuves planuojanti žavioji pora: ne kiekvienas vaikas turi progą sudalyvauti tėvų vestuvėse

Su Patricija visai netyčia susitinkame viename prekybos centre. Jei ne šalia stumiamas vežimėlis, iš kurio sklindantys garsai primena žodį „ate", sunku būtų įsivaizduoti šią jauną ir be galo žavią merginą esant mama. Ir visgi, jos ir konditerio Ali Gadžijevo sūneliui jau 10 mėnesių, o jo auginimą mama įvardija kaip didžiausią malonumą, kupiną nuostabių pirmųjų kartų.

Modelis ir interjero dizainerė, „Ali šokoladinės" pardavimų ir marketingo vadovė Patricija Žuromskytė neslepia, kad sūnaus gimimas labai pakeitė jos ir vyro gyvenimus: sutrumpėjo naktinis miegas, pasimiršo naktinės šėlionės su draugais, atsirado griežta dienotvarkė bei sustiprėjo atsakomybės jausmas. Tačiau skuba pridurti, kad šie pokyčiai įkvėpė ir kitokiems mieliems darbams.

„Visiškai pasikeitė mūsų laisvalaikis, šiuo metu mums kur kas maloniau visiems trims vartytis ant kilimo, dėlioti kaladėles, mėtyti kamuolį, skaityti knygas. Laisvalaikiu daugiau keliaujame, būname gamtoje ar tiesiog dažniau organizuojame šeimos susibūrimus, nes tik Ajaus dėka suvokimas apie šeimą tapo stipresnis ir prasmingesnis.

Drąsiai ir užtikrintai galiu pasakyti, kad mūsų kasdienybė tapo kur kas spalvingesnė ir prasmingesnė, o šeimoje atsirado dar daugiau meilės ir teigiamo rūpesčio", - Mamuradijas.lt pasakoja Patricija.

Sūnus moko džiaugtis gyvenimu

Rūpesčius palengvina ir tai, kad mažasis Ajus - ramus ir kantrus vaikas. Mama pasakoja, kad iki kol sūnus nepradėjo stovėti, jiedu su vyru nebuvo girdėję jo graudžiai verkiant, net pilvelio dieglius sūnus iškentėjo kaip tikras vyras.

Mažylis jau nuo ketvirto mėnesio žino, kaip išsireikalauti norimų žaislų, tačiau tėvelių savo kaprizais taip pat nevargina - džiaugiasi mėtydamas kamuolį ar vartydamas knygas, klausydamasis savo mėgstamų dainų. Tad mama mažajam šeimos nariui negaili komplimentų:" Ajus labai linksmas ir geros nuotaikos vaikas, jis jau dabar turi savo mėgiamas dainas, kurios tiesiogine to žodžio prasme jį labai lengvai išjudina iš vietos. Aš kartais stebiuosi, jog labai paprasti dalykai vaikams gali sukelti tiek daug džiaugsmo, tada susimąstau, kodėl mes suaugusieji sunkiai įžvelgiame džiaugsmą paprastuose kasdieniuose dalykuose, juk kitokiu atveju gyvenimas įgautų kur kas gražesnių spalvų."

Pati Patricija ryškesnių gyvenimo atspalvių ieško kasdien, namuose su sūnumi, ir tikina, kad motinystė jai anaiptol neprimena sunkaus ir nepakeliamo darbo: "Gal kažkam tai ir nuskambės labai keistai, bet buvimas su vaiku man tikrai nėra darbas, anaiptol, būnant su Ajumi aš galiu ir pailsėti, ir atsipalaiduoti. Žinoma, man labai lengva kalbėti, kai šalia turiu mamą, kuri man gali padėti bet kada, kai tik to reikia", - sako moteris.

DELFI / Kiril Čachovskij

Ilgisi darbo šokoladinėse

"O kaipgi darbas nuosavoje tavo ir sužadėtinio Ali šokoladinėje?", - klausiame.

Patricija ilgai nesvarsčiusi atsako, kad šiuo metu stengiasi visu šimtu procentų atsiduoti motinystei. Ir nors įvairios su verslu susijusios mintys neapleidžia tėvystės džiaugsmų perpildytos galvos, jauni tėveliai džiaugiasi, kad gali pasitikėti suburtu ir puikiai dirbančiu kolektyvu.

"Tapus mama mano mintys visad sukasi apie vaiką, net jei išeinu savais reikalais ir Ajų palieku močiutei, nuolat galvoju: "ką jis dabar veikia?", "ar jis jau pietavo?", "ar jis vis dar miega?", "kokia šiandien jo nuotaika?" ir t.t. Todėl šiandien tikrai negalėčiau atsiduoti darbui taip, kaip tai galėjau padaryti iki sūnaus gimimo."

Sūnus šiuo metu jaunos šeimos gyvenime yra svarbiausias, tačiau jauna moteris pripažįsta, kad šiek tiek ilgisi darbo šokoladinėse ir šmaikštauja:" Aš kartais leidžiu sau pajuokauti, jog mes esame daugiavaikė šeima, nes šokoladines aš laikau savo vaikais."

Organizatorių nuotr.

Etapas, kuriame nesinori keisti nieko...Tik statusą!

„Senasis" gyvenimas tarsi liko už Gadžijevų šeimos nugaros, o Patricija tikina, kad šis naujas etapas daug prasmingesnis, priverčiantis apie daug ką susimąstyti ir keisti: moteris atrado laiko sportui, pradėjo kontroliuoti mitybą, net šeimos albumas tapo prioritetu, o ką jau kalbėti apie ateities planus užsiimti individualia veikla. Tačiau šiandien apie tai moteris kalba puse lūpų.

Kiek šnekesnė Patricija tampa paklausus apie artėjančias vestuves. Moteris neslepia, kad ši vasara jai ir sužadėtiniui Ali Gadžijevui bus ypatinga. Iš pradžių būsimi jaunavedžiai galvojo apie dvigubą šventę, tačiau galiausiai nusprendė Ajaus krikštynas rengti atskirai. Ir nors jie jau trise, pasak Patricijos, tai nė kiek nesumenkina santuokos reikšmės.

„Atsiradus Ajui mūsų noras tuoktis tapo dar stipresnis. Atrodo gyvenime turime viską, trūksta tik vestuvių. Aš mėgstu pajuokauti, kad ne kiekvienas vaikas turi progą sudalyvauti tėvų vestuvėse", - portalui Mamuradijas.lt atviravo „Ali šokoladinės" pardavimų ir marketingo vadovė.

"Šiuo metu esu be galo laiminga mama, mylima moteris ir būsima savo vyro žmona. Gyvenu gyvenimą kokio visada norėjau ir apie kokį svajojau nuo vaikystės, todėl šioje vietoje vis dažniau įsitikinu, kad reikia be galo kažko norėti ir to siekti. Mano šeima yra mano ramybė, laimė ir džiaugsmas, todėl mano dabartinė būsena yra visiškoje harmonijoje, ko aš visada labai norėjau", - pokalbį užbaigia Ajaus mama.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis