Video: įamžino akimirką, kai kurčias vaikas pradeda girdėti

Lachlanui buvo septynios savaitės, kai mažylis gavo neįkainojamą dovaną - galimybę... girdėti. Berniukas gimė kurčias, o klausos aparato dėka gali girdėti pasaulį.

Berniukas yra trečiasis Michelle ir Toby Lever vaikas. Dvi vyresniosios sesutės yra girdinčios. Šeima gyvena netoli Melburno, Australijoje.

Kai Lachlanui buvo keturios savaitės, buvo diagnozuota, jog jis negirdi. Dar po trijų savaičių, kai jam buvo prijungtas klausos aparatas, berniukas pirmą kartą išgirdo savo tėvų balsus. „Kai aparatą pajungė, Lachlano veidas nušvito, jis ėmė šypsotis", - pirmąsias akimirkas interviu „Daily Mail Australia" apibūdino jo mama. Moteris prisipažino, kad dar niekada gyvenime nebuvo tokia laiminga.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kas šokiruoja italą tėtį Lietuvoje?
9 kvailos frazės, kurias sako ir protingi tėvai

Vaizdo įrašą apie tai moteris patalpino internete, nesvarbu, kad nuo ypatingosios dienos jau buvo prabėgę keleri metai (Lachlanas nufilmuotas 2012). Daugiavaikė mama sako, kad šiuo įrašu norėjo padrąsinti kitas šeimas, kurios susiduria su panašiomis problemomis.

Dvejų metukų Lachlanas šiandien ne tik kalba, bet ir labai mėgsta klausyti muzikos bei šokti. Vos išgirdęs muziką, nesvarbu, kur bebūtų, mažylis ima judėti tarsi šokio ritmu. Jei tuo metu sėdi automobilio kėdutėje, ima mušti į taktą rankutėmis.

Dvejų metų berniukas šiandien nelabai kuo skiriasi nuo savo bendraamžių. Jo sėkmės istorijai įtakos turėjo ir tai, kad jo negalia buvo labai anksti diagnozuota ir suskubta jam padėti.

Vaizdo įraše įamžintas momentas, kaip medikai įjungia klausos aparatą ir berniukas pirmą kartą išgirsta garsus. Berniuko reakcija nepakartojama, jo veide atsispindi daugybė emocijų ir didžiulis nustebimas. Nuo šiol prasideda naujas gyvenimas.

Auk sveikas, mažyli!

Parsisiųskite Tavovaikas.lt programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis