Živilė Vaškytė-Lubienė: svajoju, kad uždraustų rūkyti prie vaikų

1 metų 7 mėnesių Fridą auginanti žurnalistė Živilė Vaškytė- Lubienė (33) pasakoja apie savo mėgstamą pasivaikščiojimų su dukryte maršrutą.

„Gyvename Užupyje, tad mūsų kasdieniai ar savaitgalio maršrutai raizgosi po Vilniaus senamiestį, Bernardinų sodą, kartais nuvažiuojame iki Žvėryno, Vingio parko.


Kai tik nutaikau progą, imame vežimėlį ir sukame su Frida mažesnius ar didesnius ratus, labai mėgstame Literatų, Volano gatveles, o kadangi Frida beveik visada užmiega vežiojama, tai, ieškodama ramesnės vietos, vis dar atrandu mažutėlių, siaurutėlių dar nematytų gatvelių, atrodo, jau skersai išilgai išvaikštinėtame senamiestyje...


Kai grįžau į darbą, deja, ne kasdien išeinu su dukryte pasivaikščioti, bet savaitgaliais – būtinai. Kartais net tris valandas išvaikštinėjame: Frida miega, o man norisi ir labai smagu pajudėti, juk per savaitę retai kada pasitaiko proga kur nors tolėliau nueiti. Ir šiaip, kai turi vaikų, esi priverstas judėti, eiti į lauką.


Kartais būna blogas, žvarbus oras – toks, kad, regis, nosies į lauką nekištum, bet kai žinai, kad vaikui reikia pabūti lauke, eini. O grįžęs supranti, kad tas oras nebuvo toks jau blogas! Svarbiausia – tinkama apranga ir avalynė.

Išėjusi pasivaikščioti kartais stabteliu pasimėgauti arbata, užsuku į svečius pas kaimynus, tada vežimėlyje miegančią Fridą palieku kieme po medžiu, o pati stebiu ją pro langą...


Manau, kad Vilnius mamoms su vaikais yra jaukus, „draugiškas" ir patogus. Ypač jį įvertini, kai palygini su kitų šalių sostinėmis – jose tiek triukšmo, transporto!


O mes turime parką palei upę, ramių gatvelių, kuriomis jokia mašina nevažiuoja, „draugiškų" vaikams ir mamoms kavinukių. Svajoju apie tai, kad uždraustų rūkyti prie vaikų. Mat, būna, sėdi „draugiškos" kavinės terasoje vasarą, o į būsimą mamą, kūdikį ar vaiką šalia sėdintieji lyg niekur nieko pučia nuodingą dūmą...


Bet aš suprantu, kad sąmoningumas ateina pamažu."

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis