Absoliučia klausa apdovanota Vaida gimė vos 26 nėštumo savaitę

Kas išaugs iš mano mažylio? Šį klausimą neretai užduoda sau per anksti gimusio vaikelio mama, rymodama prie jo inkubatoriaus ligoninėje. Vaidos istorija jus įkvėps nenusiminti ir tikėti savimi bei vaiku.

26 metų Vaida Butautaitė gimė vos 26 nėštumo savaitę. Visgi tai nesutrukdė talentingai merginai baigti muzikos pedagogikos specialybę Edukologijos universitete bei studijuoti dainavimą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

Iš 930 gramų išaugusi neišnešiotukė Vaida – tikras gyvasis sidabras. Jos pilna visur – atkali žemaitė dalyvauja Maltos ordino savanorių bei ateitininkų ir dar keleto savanoriškų organizacijų veikloje, kurių vien pavadinimams išvardyti reikėtų atskiro lapo. Dar trijų lapų reikia Vaidos pasiekimams įvairiuose respublikiniuose dainavimo, literatūros ir poezijos skaitovų konkursuose surašyti.

Tiesa, absoliučią muzikinę klausą turinčiai, su meile, užsidegimu ir pasiaukojimu po keliolika valandų per parą dainuojančiai, pianinu ir kanklėmis skambinančiai Vaidai, kuriai per parą užtenka vos penkių valandų miego, kiekviena gyvenimo akimirka iki šiol yra nuožmi kova. Vaidos skubėjimas ateiti į pasaulį neliko be pasekmių. Jauna mergina yra neregė. „Jei būčiau gimusi bent ketverius ar penkerius metus vėliau, šiandien matyčiau saulę, žinočiau, kaip atrodo snaigės“, – nurimusiu balsu sako Vaida.

Tuo metu, kai ji gimė, Lietuvoje dar nebuvo atliekamos neišnešiotų naujagimių retinopatijos (akių liga, kuria serga dažnas neišnešiotas naujagimis) operacijos.

„Aš patyriau daug skausmo, daug kovojau, kad mane vienur ar kitur priimtų, kaip kad priima reginčius bendraamžius”, – nutęsia Vaida, bet sukandusi dantis tyli ir nepasakoja, kur ir dėl ko jai vis dar tenka kovoti.


Asmeninio albumo nuotr.

O ir likusi viena mergina nebelieja ašarų, kaip būdavo ankstyvoje paauglystėje, nes yra įsitikinusi, kad ašarojimas ir savęs gailėjimasis nieko nepadės. “Aš siekiu tobulumo, dainuoti noriu maksimaliai gerai”, – vėl valiūkiškai šypteli mergina.

Sveikiems bendraamžiams ir bičiuliams Vaida yra tikras tikslo siekimo ir optimizmo pavyzdys.

Asmeninio albimo nuot.

Straipsnį pristato neišnešiotiems kūdikiams skirtas paramos projektas “Ankstukai”. Daugiau informacijos apie projektą: www.ankstukai.lt, prie „Ankstukų" draugų būrio kviečiame jungtis ir socialiniame tinkle „Facebook": https://www.facebook.com/ankstukai?fref=ts.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis