Greitai pagaminamas skanėstas, kuris papuoš Velykų stalą ir patiks vaikams

Šokoladas, riešutų sviestas ir traškioji granola lygu gardūs batonėliai, kuriems, oi, kaip sunku atsispirti!

Šokoladiniai granolos batonėliai, pavirtę į paukščių lizdelius

Vaikų gimtadieniui šį gardumyną galima paruošti žaismingo pavidalo - lizdelių su kiaušinukais. Žavi ir spalvinga, ne tik artėjančių Velykų, bet ir viso pavasario tema.

O ir pati granola labai pavasarį mums naudinga, juk lietuviškų daržovių ir vaisių aruodai gerokai išsekę, - kol sulauksime šviežių, valgykime daugiau sėklų, riešutų, naudingų kruopų. Paprastai paruošiamos granolos receptą rasite žemiau, o dabar eime gaminti šokoladinių jos batonėlių.

12 lizdelių reikės:

Gaminame šokoladinius granolos batonėlius - lizdelius:

1. Pasiruošiame keksiukų formeles - lengvai patepame jas aliejumi ir ant viršaus klojame maistinę plėvelę: klojame laisvai, kad plėvelės užtektų kiekvienai keksiuko formelei. Jei naudojame silikonines formeles - jų nereikia nei patepti riebalais, nei iškloti plėvele. Ant lėkštelės išberiame saldainius - juos reikės iš karto klijuoti ant granolos batonėlių.

3. Ant puodo su verdančiu vandeniu statome mažesnį indą su gabaliukais sulaužytu šokoladu taip, kad mažojo indo dugnas beveik liestųsi su apačioje kunkuliuojančiu vandeniu. Šokoladui ištirpus, nukeliame jį nuo ugnies ir sumaišome su 4 šaukštais žemės riešutų sviesto. Gautą masę pilame į granolą ir gerai išmaišome, kad tolygiai pasiskirstytų ir suklijuotų birius produktus.

4. Šokoladinę granolą dedame į keksiukų formeles - kad užpildytų maždaug pusę jų dydžio. Keliskart paspaudžiame šaukštu, suformuodami lizdelį. Iš karto, kad prisiklijuotų dedame saldainius. Jei reikia, papildomai, kaip valgomus klijus, panaudojame tirpinto šokolado likučius (galime įmesti dar vieną šokolado plytelės kvadratėlį ir išsitirpinti).

5. Granolos lizdelius dedame į šaldytuvą bent valandai laiko, jei reikia - galime palikti ir per naktį.

Alvilės Rimaitės nuotr.

Tokie lizdeliai - puikus variantas klasės ar darželio draugų vaišėms: padaromi per 10 minučių, sotūs, vainikuoti vaikų trokštamais saldainiais.

Alvilės Rimaitės nuotr.

O dabar apie granolą - jai paruošti naudokite tik stambias, ne greito virimo avižas. Draugiška reklama - tikrai kokybiškas stambias avižas aš perku Assorti.lt ir labai džiaugiuosi, kad Vilniuje, Perkūnkiemyje atsidarė jau antra jų parduotuvė - šviesi, jauki, su didžiuliu asortimentu ne tik sėklų, riešutų, džiovintų vaisių, kruopų, bet ir kitų kokybiškų produktų, kurių dažnai tenka su žiburiu po visą miestą ieškoti. Granolai ten tikrai rasite visko, ko reikės!

Alvilės Rimaitės nuotr.

Granolos pagrindui reikės:

  • 5 stiklinių stambių avižinių dribsnių;

  • 50 g rudo cukraus;

  • 125 ml aliejaus (kokoso, rapsų arba vynuogių kauliukų);

  • 3-4 šaukštai medaus;

  • 1,5 šaukštelio maltos vanilės.

Mėgstamų priedų:

  • džiovintų: spanguolių, mangų, goji uogų, razinų;

  • chia, sezamo, saulėgražų ir kitų sėklų;

  • kokoso drožlių, mėgstamų riešutų.

Gaminame naminę granolą:

1.Įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių.

2. Dideliame inde sumaišome avižas su cukrumi ir malta vanile. Mažesniame dubenėlyje sumaišome medų su aliejumi ir pilame ant sausojo mišinio. Labai gerai išmaišome ir gauname drėgną birią konsistenciją.

3. Priedų kolkas nededame - beriame gautą mišinį ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame 20-30 minučių kol gražiai paruduoja. Maišome kas 5 minutes, nes kitaip paviršius sudegs, o likusi dalis liks neiškepusi. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos įdedame riešutus ir sėklas, o likus 5 minutėms - džiovintus vaisius. Jei norime, prieš dedami, galime juos labai lengvai pašlakstyti aliejumi.

4. Iškepusią granolą atvėsiname, suberiame į stiklainius ir laikome kambario temperatūroje iki 3 savaičių. Gaminame iš jos batonėlius, valgome su pienu, jogurtu, vaisių salotomis, barstome į orkaitę šaunamų keksiukų ar pyragų viršūnėles ir kitaip gardžiuojamės.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis