Pirmojo Lietuvoje vaikų hospiso steigimas - Mamų mugės 2016 metų misija

Šią savaitę, vasario 4-7 dienomis vyksiantis VIII-asis sezoninis vaikiškų ir nėščiųjų prekių bei labdaros renginys "Mamų mugė" 2016 m. sezoną pasitinka su nauju iššūkiu - surinkti lėšų pirmajam Lietuvoje vaikų hospiso steigimui.

Šiemet Mamų mugė vyks jau 3 kartus per metus: žiemą (žiemos-pavasario sezonui), pavasarį (pavasario-vasaros sezonui) ir rudenį (rudens-žiemos sezonui), tad tikimasi surinkti pradinį piniginį fondą.

„Šiais metais mugės dalyviai yra kviečiami aukoti ir paremti pirmojo Lietuvoje hospiso vaikams, kuris bus kuriamas šalia pal. Mykolo Sopočkos slaugos namų suaugusiems, steigimą. Nepagydomai sergantys vaikai daugelyje Europos šalių sulaukia pagalbos ir paramos: paliatyvią slaugą stacionaruose ar ligonio namuose teikiančiuose hospisuose. Svarbiausias mūsų tikslas yra suteikti nepagydomai sergantiems vaikams galimybę būti namuose ir neprarasti profesionalios medicininės slaugos ir priežiūros",- teigia „Mamų mugės" savanorių vadovė Kristina Savickytė-Damanskienė.

Mamų mugė" - didžiausia Baltijos šalyse sezoninė keturių dienų vaikiškų (iki 14 m.) ir nėščiųjų prekių komiso ir labdaros mugė. Per mugės gyvavimo istoriją buvo pristatyta parduoti apie 0,5 milijono daiktų, 300 tūkstančių jų parduota. Į paskutiniąsias mamų muges pristatoma apie 150 tūkstančių daiktų, iš jų apie 70% parduodama. Į 2016 m. žiemos - pavasario sezono Mamų mugę užsiregistravo 30% naujų dalyvių. Dvi paskutines mugės dienas pažymėtos prekės parduodamos su 50% nuolaida.

Sezoninis renginys vadovaujasi idėja „šeima-šeimai", jos metu išaugtais rūbais vieni su kitais dalinasi tūkstančiai Lietuvos šeimų. Kiekvienais metais mugė skatina aukoti skurdžiai gyvenantiems vaikams, neįgaliesiems ir daugiavaikėms šeimoms.

Mugės prekės keliauja ir paštu

„Mamų mugėje" už simbolinę kainą galima parduoti išaugtus ir nebenaudojamus vaikiškus rūbus, daiktus ir įsigyti tinkamų bei prisidėti prie laimingų šeimų bendruomenės. Todėl, nepaisant to, kad mugė vyksta Vilniuje, kasmet ji sulaukia dalyvių iš visos Lietuvos. Atsižvelgiant į tai, mugės organizatoriai kartu su Lietuvos paštu siūlo patogią galimybę parduodantiems prekes atsiųsti paštu, o dalyviams neparduotas prekes grąžinti nemokamai.

„Džiaugiamės galėdami prisidėti prie „Mamų mugės" organizavimo, telkiant visos Lietuvos mamas įsitraukti į šio renginio dalyvių gretas. Mugėje parduodamos prekės ir tų mamų, kurios neturi galimybės atvykti į sostinę. Jau antri metai aktyviai palaikome iniciatyvą, kuri skatina darnios, sąmoningos ir atsakingos visuomenės augimą", - teigė Lietuvos pašto Rinkodaros ir komunikacijos departamento vadovė Rasa Kruopaitė-Lalienė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis