Vitamininga ir soti sriuba

Šiandien išbandžiau labai skanią trintą keptų paprikų sriubą, todėl noriu pasidalinti receptu ir su jumis.


1-2 asmenims reikės:

4 raudonų didelių paprikų;

3-4 vidutinių pomidorų;

2 svogūnų;

4 skiltelių česnako;

Himalajų rožinės druskos;

Juodųjų pipirų;

0,5 a.š. maltų kumino;

1 a.š. maltų raudonųjų paprikų miltelių;

Šiek tiek virinto vandens (jei mėgstate skystesnę sriubą);

Džiūvėsių skrebučių;

Prinokusio avokado (nebūtinai).

Gaminimas:

Paprikas iškepame orkaitėje, šiek tiek atvėsiname, nulupame odą, išimame kotelius su sėklomis, supjaustome kubeliais.

Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu, nulupame odeles, supjaustome kubeliais.

Troškintuve įkaitiname aliejų, beriame kubeliais pjaustytą svogūną, smulkiai kapotą česnaką, kepame iki auksinės spalvos.

Beriame pjaustytas paprikas, pomidorus, suberiame prieskonius ir troškiname apie 10 min ant silpnos ugnies. Jei mėgstate skystesnę sriubą, pilame šiek tiek vandens ir viską sutriname trintuvu.

Pilame sriubą į lėkštę, beriame džiūvėsius ir pjaustytą prinokusį avokadą (nebūtinai), jei mėgstate aštriau, dar apibarstykite čili pipirais.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis