Ar įmanoma pastoti menstruacijų metu?

Kalbant apie apsisaugojimą nuo nepageidaujamo nėštumo, visada iškyla tas pats klausimas - ar įmanoma pastoti menstruacijų metu? Iš tiesų, tai įmanoma. Nors nėštumas nėra labai tikėtinas, tačiau visiškai atmesti jo tikimybės negalima.

Štai kodėl galima pastoti mėnesinių metu


Nėštumas yra įmanomas tik tada, kai lytiniai santykiai įvyksta maždaug ovuliacijos metu. Kiaušinėlis gali būti apvaisintas tik per maždaug 24 valandas po ovuliacijos, o tai nutinka apie keturioliktą dieną nuo ciklo pradžios (pirmosios menstruacijų dienos).


Tačiau spermos ląstelės gimdoje ir kiaušintakiuose gali išgyventi daugiausiai iki septynių dienų. Pasak vaisingumo ekspertų, jeigu moteris turi labai trumpą ciklą ir per vieną paskutinių menstruacijų dienų lytinių santykių metu nenaudoja apsisaugojimo priemonių, ji gali pastoti ir per menstruacijas. Sperma išgyvena laikotarpį iki ovuliacijos ir apvaisina kiaušinėlį. Tad posakis, kad menstruacijų metu neįmanoma pastoti, nėra tiesa.


Problema yra ta, kad daugelis moterų turi nereguliarų mėnesinių ciklą. Kartais jis trunka tik 21 dieną, kartais - virš 30 dienų. Todėl ovuliaciją prognozuoti labai sunku. Tad norint šimtaprocentinių garantijų nepastoti menstruacijų metu, būtina saugotis nuo nėštumo ir per menstruacijas.


Ar įmanoma pastoti per menstruacijas tablečių pauzės metu?


Jeigu nuo nėštumo saugotės vartodama kontraceptines tabletes ar žiedą, nereiktų nerimauti per septynių dienų pertrauką, kai hormonų jūsų organizmas negauna. Jeigu nebuvo tokių veiksnių, kurie galėtų paveikti jūsų tablečių ar žiedo efektyvumą, tomis dienomis, kai negeriate tablečių, esate apsaugota.


Tuo metu, kai organizmas negauna hormonų, bręsta folikulas, tačiau septynios dienos be hormonų yra toks trumpas laikotarpis, kad jis pilnai nesubręsta, todėl ovuliacija negali įvykti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis