Kokių triukų griebiasi šeimos, norinčios susilaukti mergaitės

Tikimybė susilaukti mergaitės arba berniuko yra daugmaž vienoda - apie 50 proc. Galite mesti monetą ir tikėtis geriausio, bet niekas negarantuoja, kad jūsų svajonė išsipildys.

Patarimai, kaip susilaukti mergaitės


Neabejojame, kad mylėsite savo vaiką, kokios lyties jis begimtų. Tačiau jei labai labai norite būtent kažkurios vienos lyties vaiko, galite išmėginti kelias gudrybes, kurios, sakoma, tikimybę padidina.


Gydytojas greičiausiai jums pasakys, kad niekas negali pakeisti likimo, bet ne visi sutinka su tokia nuomone. Joks metodas ar patarimas neužtikrina 100 procentų tikimybės. Taip pat reikėtų pasitarti su gydytoju prieš keičiant mitybą ar prieš kitus pokyčius, kurie gali turėti poveikį jūsų sveikatai. Atsiklauskite gydytojo, prieš taikydami bet kokius metodus.

Pateikiame kelis patarimus, kurie turėtų padidinti tikimybę susilaukti mergaitės.


Dažniau mylėkitės likus kelioms dienoms iki ovuliacijos


Pradėkite dažniau mylėtis likus kelioms dienoms iki ovuliacijos. Svarbu ne tik laikas, bet ir kiekis. Dažnai mylintis, spermatozoidų kiekis mažėja, o sumažėjus bendram spermatozoidų kiekiui, tuo pačiu sumažėja ir greitų spermatozoidų, kurie pradeda vyriškos lyties kūdikius, kiekis. Tokiu būdu išauga tikimybė būti apvaisintai spermatozoido su moteriškomis chromosomomis (kurie yra „lėtesni").


Atėjus ovuliacijai, tikimybė, kad užsimegs moteriškos lyties vaisius, gerokai išauga.


Mylėdamiesi nepatirkite orgazmo


Kad ir kaip nuviliančiai skambėtų, bet tai rimtas patarimas.


Orgazmas paskatina greitesnius spermatozoidus su vyriškomis chromosomomis. Jei norite susilaukti mergaitės, seksas turi būti švelnesnis, lėtesnis, nesibaigiantis orgazmu, kad vyriškos lyties spermatozoidai neturėtų daug šansų.

Be to, orgazmo metu makšties terpė tampa labiau šarminė, o tai nepalankiai veikia spermatozoidus su X (moteriškomis) chromosomomis.


Nenusiminkite - kai tik pastosite, galėsite patirti tiek orgazmų, kiek tik norėsite. Dauguma mamų sako, kad seksas nėštumo metu teikia daugiausiai malonumo. Tad jei norite susilaukti mergaitės, sueities metu atsipalaiduokite labiau nei paprastai.


Pasilepinkite karštoje vonioje


Kadangi spermatozoidai su moteriškomis chromosomomis ištveria aukštesnę temperatūrą, vyrui rekomenduojama prieš sueitį išsimaudyti karštoje vonioje arba reguliariai maudytis sūkurinėje vonioje. Jei tai ir nepadės susilaukti mergaitės, bet jau romantiškai nuteiks. Jei svajojate susilaukti berniuko, atvirkščiai, venkite karščio. Kodėl gi nepabandžius? Juk ilgos maudynės karštame vandenyje puikiai atpalaiduoja, tad, jei abu svajojate susilaukti mergaitės, prileiskite savo vyriškiui vonią ir paraginkite joje atsipalaiduoti. Galite prie jo prisijungti - tai bus puiki preliudija prieš tikslingą sueitį.


Vartokite kuo mažiau druskos


Manoma, kad vartojant mažai druskos, tikimybė pradėti mergaitę padidėja. Be to, sumažinti druskos kiekį ir šiaip sveika, tai gali būti sveikesnės mitybos pradžia, ypač jei šiaip esate pratusi valgyti sūriai.


Berkite mažiau druskos į gaminamus patiekalus, venkite sūdytos mėsos patiekalų, sūrio, alyvuogių, greito maisto ir kitų produktų, kurių sudėtyje daug druskos. Jei valgote mieste, informuokite personalą, kad ribojate druskos kiekį. Jei norisi kažko sūraus, yra puikių druskos pakaitalų, kurie patenkins jūsų troškimą, bet nesumažins tikimybės pradėti mergaitę.


Landrumo B. Shettles'o Metodas


Landrumo B. Shettles'o metodas pagrįstas faktu, kad kūdikio lytį nulemia vyro sperma. Kadangi X ir Y spermatozoidai funkcionuoja skirtingai, galima taikyti tam tikrus metodus, norint susilaukti mergaitės - mylėtis tam tikru ovuliacijos ciklo metu.


Mylėkitės likus 2-3 dienoms iki ovuliacijos ir praėjus 2 dienoms po ovuliacijos. Minėtomis dienomis tikimybė pradėti mergaitę yra didžiausia.


Ovuliacija ir E.Whelan metodas


Ryšį tarp temperatūros ir ovuliacijos atrado dr. Elizabeth Whelan. Jos metodas iš esmės yra naudingas siekiant nustatyti geriausią laiką sueičiai, jei norime pradėti konkrečios lyties kūdikį.


Taikant E. Whelan metodą, mylėtis reikia likus 2-3 dienoms iki ovuliacijos. Šis metodas pagrįstas faktu, kad spermatozoidai su moteriškomis ir vyriškomis chromosomomis yra gyvybingesni tam tikru ovuliacijos ciklo metu. Vis dėlto šio metodo veiksmingumas yra tik 57 proc.


Valgykite produktus, kuriuose yra daug kalcio ir magnio


Manoma, kad valgant daug magnio ir kalcio turinčių produktų išauga tikimybė pradėti mergaitę. Ne visi sutinka su šia nuomone, bet pabandyti verta.


Daug kalcio turi žalialapės daržovės, sūriai, sojų produktai, šparaginės pupelės, migdolai ir žuvis iš skardinės. Daug magnio yra taip pat žalialapėse daržovėse, riešutuose ir sėklose (ypač moliūgų sėklose), skumbrėje, pupelėse ir lęšiuose, lieso pieno produktuose, avokaduose, bananuose, džiovintuose produktuose ir juodajame šokolade. Viename tyrime netgi rekomenduojama moterims per dieną suvalgyti pusę kilogramo pieno produktų!


Daugumą išvardytų produktų rekomenduojama įtraukti į savo valgiaraštį nėštumo metu, bet jei norite susilaukti mergaitės, jų reikia valgyti dar daugiau.


Prieš taikydami išvardytus metodus, pasitarkite su gydytoju, kaip šie pokyčiai gali paveikti jūsų sveikatą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis