Savaitgalio renginiai turintiems vaikų

Žinome, artėja šventės ir darbų - nors vežimu vežk, tačiau vis vien reikia skirti laiko sau ir savo šeimai. Taigi prisėskite pailsėti ir užmeskite akį šios savaitės pasiūlymus Jums ir Jūsų mažiesiems.

Visi jau puikiai pažįsta sraigę Olaivą, paršiuką, kuris norėjo skraidyti, varną Albertiną, o ar pažįsta kas nors žąsinėlį Viljamą ir skruzdę Martą? Keistuolių teatras plečia savo legendinių personažų šeimą ir priima naujus pasakų gyventojus, kurie labai nori susidraugauti su vaikais. Muzikiniame spektaklyje "Pyp pyp!" žąsinėlis Vilis ieškos naujų draugų ir kaip jam tai seksis, pamatysite jau šį trečiadienį Keistuolių teatre Vilniuje. Spektaklis, kupinas nuotykių ir netikėtumų, nepaliks abejingų ir į muzikinę kelionę pakvies tiek mažus, tiek didelius. Apsilankykite spektaklyje, jeigu ne šiandien, tuomet kitą kartą, juolab - tai premjerinis renginys, kuris bus rodomas kasdien visą gruodį.

Nebūna blogo oro - būna tik netinkama apranga - vadovaudamiesi šiuo išmintingu posakiu, apsirengiam šilčiau ir leidžiamės į šventinę ekskursiją "Kartą prieš Kalėdas". Ekskursija bus įdomi įvairaus amžiaus žmonėms. Jos metu sužinosite, kas yra nutikę Vilniuje žiemos švenčių laikotarpiu, kur vykdavo prašmatniausi šventiniai karnavalai, kada pas mus atkeliavo pirmoji Kalėdų eglutė, kur Vilniuje gyvena angelai ir dar daug kitų įdomių dalykų. Beje, vaikams iki 10 metų ekskursija nemokama, tad registruokitės su visa šeima ir leiskitės šį šeštadienį paklaidžioti po kalėdinį Vilnių.

Artėjant Kalėdoms, mūsų teatrai pradeda džiuginti gražiais šventiniais spektakliais. Kaip tik šį šeštadienį pakviesime apsilankyti Raganiukės teatre ir stebėti vieną pamokančią istoriją apie Piktąjį Grinčą, kuris, kaip pasirodys, iš tiesų buvo geras padarėlis, tik jo širdelė buvo maža. Spektaklyje "Kaip Grinčas Kalėdas Vogė" tai pat išvysite lietuviškąjį Riterį Patrakėlį bei tikriausią Kalėdų Senelį. Beje, tėveliai, ateidami į kalėdinį spektaklį atsineškite dovanėlę (būtinai užrašykite vaiko vardą ir pavardę, amžių) ir paduokite teatro administracijos darbuotojui prieš spektaklį. Įsivaizduojate, kaip nustebs ir apsidžiaugs Jūsų mažasis gavęs dovanėlę iš tikrų tikriausio Kalėdų Senelio? Graži pamokanti istorija su laiminga pabaiga jau šį šeštadienį Raganiukės teatre Vilniuje.

Mažųjų akys jau įpratę prie įvairiausių kalėdinių puošmenų, girliandų gausos, įvairiaspalvių lempučių šviesų, o tėvialiams, turbūt, kyla nostalgiški jausmai, prisiminus pas senelę papuoštą kvepiančią žaliaskarę su keliais, visus metus kruopščiai saugotais žaisliukais. Šią savaitę Kauno Rotušėje prasidėjusi senųjų Kalėdų eglutės žaisliukų paroda ne tik pažadins tėvelių vaikystės prisiminimus, bet ir bus puiki proga supažindinti savo mažuosius su kitokiomis eglučių puošmenomis ir Kalėdų simboliais. Parodoje eksponuojama daugiau nei 160 vnt. žaisliukų, kokiais miestiečiai puošdavo savo šventinę eglutę nuo XX a. pradžios iki 9-o dešimtmečio. Tad, užsukę pasigrožėti Kauno eglute, būtinai apsilankykite ir šalia esančioje Rotušėje bei pasigrožėkite tiek metų saugotais ir tiek daug eglučių mačiusiais žaisliukais.

Daugiau renginių sau ir savo mažiesiems rasite pramogų ir renginių portale Kur.lt. Pramogos Kaune, Vilniuje, Klaipėdoje - atraskite naujus pomėgius, prisiminkite pamirštas erdves, ieškokite laimės žiupsnelių savo kasdienybėje!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis