Koks gyvūnas tinkamiausias šeimai su vaikais

Vaikai myli gyvūnus, tačiau rūpinimasis jais reikalauja daug laiko ir atsakomybės. Čia aptarsime esminius punktus, kuriuos būtina apsvarstyti prieš perkant augintinį. Taip pat ir tai, kokie pagrindiniai įvairių gyvūnų rūšių privalumai ir trūkumai.

Ne vienuose namuose per Kalėdas po eglute „dovanos" kniaukia ir amsi, nes vaikai nudžiuginami taip ilgai lauktu augintiniu. Ar jūsų mažylis taip pat jau seniai svajoja apie šunį ar katę? Jeigu taip, turite prieš įsileisdami į savo namus gyvūną gerai apgalvoti kai kuriuos dalykus, mat įsigyjant augintinį, kartu įgyjama ir atsakomybė už jį. Ta pati taisyklė galioja ir artėjant vasaros atostogoms ar planuojant persikraustymą į kitus namus.

Taigi, kad jūsų augintiniui vieną dieną netektų atsidurti prieglaudoje, prieš jį įsigydami privalote pagalvoti apie štai ką:

  • Naminis gyvūnas įpareigoja daugeliui metų.

  • Ar esate tikri, kad jūsų vaikui reikia augintinio? Dažnai norą turėti švelnų ir mielą gyvūnėlį padiktuoja dėmesio, švelnumo ir patikimumo troškimas.

  • Turėsite išmokti kaip elgtis su gyvūnu, taip pat turėsite mokyti ir patį gyvūną, mat maži kačiukai savo reikalus atlieka bet kur, o maži šuniukai reikalauja dresavimo.

  • Daugumai vaikų meilė gyvūnams turi labai siauras ribas. Paprastai jiems įdomu tol, kol gyvūnėlis mažas. Kai vaikas nebenorės rūpintis savo augintiniu, šį darbą teks perimti jums.

  • Gyvūno priežiūra reikalauja nemažai darbo. Katės „tualetą" ar triušio narvą teks valyti, pirkti maistą, rūpintis augintinio kailiu, reguliariai išvesti pasivaikščioti - visa tai savaime nepasidaro. Labai puiku, jeigu jūsų atžala su malonumu imsis naujų užduočių, tačiau jeigu nenorės, visus tuos darbus teks atlikti jums.

  • Kas pasirūpins jūsų augintiniu atėjus atostogų metui? Ar kaimynas pašers jūsų katę? Ar močiutė paims prižiūrėti šunį?

Tai, ką privalote žinoti apie konkrečius gyvūnus:

  • Žiurkėnais, jūrų kiaulytėmis, pelėmis ir žiurkėmis teks užsiimti ilgiau, kol jie pradės jums paklusti. Žiurkėnai netinka vaikams, nes jie aktyvūs naktį.

  • Bute pastatytas mažas narvas paukščiui - nėra geriausias sprendimas.

  • Žuvų priežiūra yra šioks toks mokslas. Pastangos, kurių reikia akvariumui prižiūrėti, dažnai nebūna tinkamai įvertinamos.

  • Katės yra labai užsispyrusios ir nori spręsti pačios, kada jus prisileis. Vis dėlto jos reikalauja mažiau priežiūros nei šunys, joms nereikia nuolatinio dėmesio.

  • Šunys gali būti būti puikūs žaidimo draugai, jeigu yra geranoriški ir puikiai išauklėti. Kasdien jiems reikia mažiausiai dviejų valandų buvimo lauke.

Ir dar viena prašymas. Gyvūnų prieglaudos yra perpildytos. Jeigu paliktam gyvūnėliui Kalėdų proga norite suteikti naujus namus, jums vertėtų užsukti būtent ten.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis