Nekeptas šokoladinis sausainių pyragas

Tinklaraštininkės iš „Mamukynas.lt“ dovanoja nekepto pyragiuko receptą. Jei mėgstate valgyti saldžiai ir neskaičiuojate kalorijų - jums tikrai patiks.

Vos ne po kiekvienu skanėstu/pyragu galima rasti tokių komentarų: "kalorijų bomba", "kam viską mest į vieną krūvą, juk galima produktus valgyti atskirai" (šis man pats absurdiškiausias), "nesveika" ir pan.

Mielosios, brangiosios... Juk nėra būtina išmėginti visus siūlomus receptus. Bijančioms kalorijų ar nesveikai maitintis juk yra salotų receptų ir pan.

O dėl to metimo "į vieną krūvą" - kas tada yra receptas? Visada galvojau, kad receptas ir yra įvairių ingredientų "metimas į vieną krūvą", ir taip gaunamas vis kitas skonis.

Kadangi aš tik šiek tiek bijau kalorijų bombų, tai išdrįsau pamėginti dar vieną internete sklandantį receptą. Šis skanėstas LABAI SALDUS... Mėgstantiems baltąjį šokoladą tikrai patiks, nes jo skonis dominuojantis. Asmeniškai man per saldu, dukrai patiko..

Reikėjo:

500 g sausainių "Dvynukai",

150 g baltojo šokolado,

100 g sviesto,

150 g sūrio "Philadelphia" (natūralaus skonio).

Pagrindui 20 vnt. sausainių sutryniau (sudėjau į maišelį ir su kočėlu sutryniau). Užpyliau lydytu sviestu, išmaišiau. Sukrėčiau ant maistine plėvele uždengtos formos dugno ir gerai pamaigiau, kad gautųsi lygus padas. Dėjau į šaldytuvą stingti.

Likusius sausainius (pasmulkintus, tiesiog supjaustytus įvairiais gabaliukais) padalinau į dvi lygias dalis. Šokoladą išlydžiau ant garų vonelės, sudėjau sūrį ir viską išmaišiau iki vientisos masės. Tą masę išmaišiau su viena dalimi smulkintų sausainių, ir tolygiai užtepiau ant pradėjusio stingti pado. Ant viršaus sudėjau likusius sausainius.

Visas šis gėris keliavo į šaldytuvą nakčiai.

Skanaus!

Mama Renata

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis