Gidas Kalėdų Seneliui: kaip išrinkti dovaną vaikui, kad ji džiugintų ilgai?

Vaikai jau raito laiškus Kalėdų Seneliui, tačiau ir Kalėdų Senelis (tėvai, bet šito vaikams nesakykit) tikriausiai jau pradeda sukti galvą, kokia dovana galėtų pradžiuginti skirtingo amžiaus, pomėgių ir charakterių vaikus.

„Pati turiu vaikų ir žinau, kaip greitai vaikams gali nusibosti naujas žaislas. Žaislų pasiūla yra begalinė ir išrinkti labiausiai pradžiuginsiantį vaiką tikrai nelengva. Kaip nesuklysti? Mes patariame Kalėdų Seneliui pirmiausia įvertinti vaiko charakterį, kuo vaikas labiausiai domisi, kokius žaidimus vaikas žaidžia pats vienas. Gal mergaitė nuolat gydo sirguliuojančias lėles, o berniukas vis taikosi ką nors suremontuoti? Vaikai ne visada tiksliai pasakys, ko norėtų, tačiau, stebint ir klausant jų, galima nesunkiai atrasti pačią tinkamiausią dovaną", – pataria Pigu.lt rinkodaros direktorė Giedrė Vilkė.


Kūdikiams (iki 12 mėn.)


Kūdikiai parašyti laiško Kalėdų Seneliui dar nemoka, tačiau ir jie apsidžiaugs sulaukę dovanų. Tokio amžiaus vaikams žaislai nusibosta itin greitai. Todėl rekomenduojama rinktis interaktyvius žaislus. Dabar itin populiarūs švelnūs, pūkuoti žaisliukai, kurie gali ir pasakų pasekti ar lopšinių padainuoti. Toks žaislas vaikui gali nenusibosti ir iki kitų šv. Kalėdų bei tapti geriausiu miego draugu.


Naujausių modelių interaktyvūs žaislai ne tik turi po kelias skirtingas profesionalių aktorių įgarsintas lopšines ar pasakas, bet leidžia ir mamai arba tėčiui įdainuoti/įskaityti savo daineles ir istorijas. O, pavyzdžiui, meškiukas Pasakorius vaikui gali sekti pasakas keliomis skirtingomis kalbomis ir pasakų skrynelę nuolat atnaujinti iš specialios interneto svetainės.


Jeigu kūdikis net krykštauja, kai jo prisilietimas sukelia įvairius garsus, tokį vaikutį pradžiugintų interaktyvus šuniukas ar jo sesutė. Šie žaislai tinkamiausi pirmąjį gimtadienį tuoj švęsiantiems ar jau atšventusiems vaikams, nes, be malonios pramogos, jie vaikutį ir ugdo.


Vaikams (1 - 3 m.)


Šiuo amžiaus tarpsniu vaikai tarpusavyje žaidžia dar mažai, tačiau aktyviai susipažįsta su juos supančiu pasauliu. Jau galima stebėti, kas vaikui įdomu, kokia veikla teikia daugiausiai malonumo.


Tokio amžiaus vaikams yra svarbus ir ugdymas, ir aktyvus laisvalaikio leidimas. Kalėdų Senelis nesuklys, nenustygstančiam vaikui po eglute padėjęs dar daugiau judėjimo galimybių suteikiančių žaislų, pavyzdžiui, paspiriamą mašiną. Tokie žaislai padeda vystytis vaiko kojų raumenims, juos stiprina.


Jeigu vaikas mieliau linkęs meistrauti bei kurti, jį kur kas labiau nei paspiriama mašina pradžiugins, pavyzdžiui, mažiems vaikams skirtas Lego Duplo konstruktorius. Konstruktoriaus dėliojimas lavina vaiko smulkiąją motoriką bei skatina kūrybiškumą.


Vaikas vis gydo sirguliuojančias lėles ir meškiukus? Ilgai iš rankų jis nepaleis lėlėms pasveikti padėsiančio gydytojo rinkinio. Jis ne tik suteiks vaikui pramogą, bet padės iš arčiau pažinti gydytojo profesiją bei jaustis drąsiau pačiam apsilankius pas gydytoją.


Ikimokyklinukams (3 - 6 m.)


Šio amžiaus vaikai pradeda žaisti tarpusavyje, jie linkę mėgdžioti suaugusiuosius. Išrinkti dovaną šio amžiaus vaikams lengviau - nesunku pastebėti, kokie žaidimai jiems labiausiai patinka, ar kokią mamos ar tėčio veiklą imituoja.

Jeigu mergaitė linkusi rūpintis kitais, negali atsitraukti nuo mažojo broliuko ar sesutės, bene daugiausiai džiaugsmo jai suteiks interaktyvi lėlė-kūdikis. Šiuolaikinės lėlės ir verkia, ir geria iš buteliuko, joms ir sauskelnes reikia pakeisti. Žaidimas su tokia lėle ugdys atsakomybę ir rūpinimąsi kitais.



Jeigu mergaitė nesitraukia nuo virtuvėje besisukiojančios mamos ir jai nėra nieko smagiau kaip į miltus sukišti rankutes ar kočioti tešlą, galbūt laikas jai turėti savo virtuvėlę.


Berniukams turbūt niekada nebus per daug mašinų. Tik neskubėkite pirkti tos, kuri patiko jums. Sportinis automobiliukas gali atrodyti labai gražiai, bet vaikas gal negali atitraukti akių nuo pro šalį skubančios ugniagesių mašinos ar zuja po namus kaukdamas tarsi policijos sirena? Tinkamai parinkta mašina greitai taps vaiko mylimiausia.

Kūrybiškus ir į pasyvesnę veiklą linkusius vaikus Kalėdų senelis gali pradžiuginti žaislų pasaulio naujiena - kinetiniu smėliu. Jis atpalaiduoja vaiką, skatina jo kūrybiškumą, ramina, padeda sukoncentruoti dėmesį. Kinetinis smėlis gali tapti ir puikia ramaus šeimos laisvalaikio leidimo priemone.



Moksleiviams (7 - 12 m.)


Šio amžiaus vaikai reikliausi. Jie nori to, ką turi draugai, ką mato reklamose, kas yra naujausia, geriausia ir išmaningiausia. Įtikti moksleiviui - nemenka užduotis Kalėdų Seneliui.


Judrūs vaikai nori būti nepriklausomi, judėti greitai, aplenkti kitus. Juos tikrai pradžiugintų jų asmeninė transporto priemonė, bet dviratį greičiausiai vaikas jau turi, iš paspiriamo automobilio seniai išaugo, o paprastu paspirtuku nieko nenustebinsi. Vaikui nenuoramai daug džiaugsmo suteiktų, pavyzdžiui, elektrinis paspirtukas. Jis taptų ne tik pramoga, bet ir tikrų tikriausia transporto priemone, leidžiančia greitai įveikti didesnius atstumus.



Įvairūs konstruktoriai - ne tik mažų vaikų pramogai. Ar žinojote, kad šiuo metu pasaulyje pagaminta 2 400 skirtingų formų Lego kaladėlių? Lego Ninjago (fantastikos mėgėjui), Lego City (tikram miesto vaikui), Lego Friends (konstruoti mėgstančioms mergaitėms) ar Lego Technic (be automobilių negalinčiam berniukui) - jeigu vaikas mėgsta konstruoti, tikrai rasite tai, kas jį užims ilgam.


Naujausiomis technologijomis besidominčiam vaikui leiskite išbandyti tai, apie ką iki šiol jis tik skaitė ar matė suaugusiųjų rankose. Pavyzdžiui, po eglute rastas dronas pradžiugintų ir ne vieną tėtį, tad įsivaizduokite, kokios emocijos pasipiltų iš mini droną gavusio paauglio. Mini dronai yra nedideli, lengvai valdomi, todėl gali tapti puikiu pilotavimo pradžiamoksliu.


Rinkdami bet kokią dovaną vaikui pabandykite įsivaizduoti vaiką žaidžiantį su gautu žaislu. Jūs savo vaiką pažįstate geriausiai, tad nuojauta, kuris žaislas jį pradžiugins labiausiai, neapgaus.


Reklama: bikko.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis