Mamų mugė persikėlė į Kauną

Per 5 dienas Vilniaus „Mamų mugėje“ apsilankė 15 000 šeimų. Šį savaitgalį mugė persikėlė į Kauną.

Rudens-žiemos mugėse šiemet dalyvauja 2500 dalyvių. Jau pasibaigusioje Vilniaus Mamų mugėje per 5 dienas apsilankė virš 15 tūkst. pirkėjų. Šeimos pristatė 110 tūkst. savo išaugtų ir nebereikalingų daiktų, kurių parduota daugiau kaip 70 tūkstančių. Į Kauno mugę pristatyta daugiau kaip 50 tūkst. daiktų, tikimasi parduoti bent 70 proc. Mamų mugė dar tęsiasi, Kaune vykstančioje mugėje galima apsilankyti iki rugsėjo 27 d.

Mugė tapo laukiamu sezoniniu įvykiu daugeliui mamų, tėčių ir vaikų. Dalyvauti mugėje labai paprasta: pačiam parduoti nereikia, o mėgti ir brangūs, nors jau nereikalingi, daiktai labai greitai randa naujus šeimininkus.

"Mamų mugė apjungia daug idėjų, kurios yra man artimos: ekologijos (kad daiktai tarnauja ne vienam vaikui), praktiškumo (vienu metu parduodi išaugtus vaikų daiktus ir apsiperki sezonui), savanorystės, dalinimosi ir labdaros, mamų bendrystės. Kai pradėjau būti savanore Mamų mugėje, ne tik įgijau patirties, bet ir pamačiau - koks didelis ir atsakingas darbas yra suvaldyti visą didžiulį mamų, tėčių ir senelių srautą," - sako savanorių koordinatorė Kristina Savickytė-Damanskienė. Trijų vaikų mama dalyvavo visose septyniose Mamų mugėse.

Šiemet Vilniuje vykusioje rudens - žiemos Mamų mugėje parduoti išaugtus savo vaikų drabužius ir kitus nenaudojamus daiktus galėjo net ir tos mamos, kurios neturėjo galimybės atvykti į sostinę. Lietuvos paštas padėjo mamoms iš visos Lietuvos nugabenti į Vilnių jų paruoštus parduoti daiktus, o neparduotos prekės mamoms buvo grąžintos nemokamai.

Pasak Lietuvos pašto Rinkodaros ir Komunikacijos departamento vadovės Rasos Kruopaitės-Lalienės, didžiulėse dėžėse sukrautos parduodamų daiktų siuntos į Mamų mugę buvo pristatomos iš įvairių šalies miestų. „Džiaugiamės, kad Lietuvos paštas paskatino mamas iš visos Lietuvos įsilieti į Mamų mugės dalyvių gretas. Smagu buvo prisidėti prie iniciatyvos, kuri puoselėja atsakingos, sąmoningos ir bendruomeniškos visuomenės augimą", - pažymėjo ji.

Rudens - žiemos mugės dalyvės aktyviai aukojo labdarai. Vilniaus mugės dalyvės Mamų unijai skyrė daugiau kaip 400 eurų. Paaukota virš 7 tūkst. daiktų. Labdaros organizacijos jau išdalino didelę dalį paaukotų vaikiškų, paauglių, nėščiųjų drabužių, batų, žaislų sutrikusio vystymosi kūdikių namams, sunkiau gyvenančioms šeimoms, neįgaliųjų centrams.

Mamų mugė kuriama pačių dalyvių rankomis, renginys neegzistuotų be savanorių. Prie sėkmingos mugės veiklos aktyviai prisidėjo didelis Vilniaus ir Vilniaus rajono moksleivių būrys iš Juodšilių Šilo gimnazijos, Pagirių gimnazijos, Gabijos gimnazijos, Jono Pauliaus II gimnazijos.

Mamų mugės dalyvės taip pat skyrė laiko savanorystei, o po to savo patirtimi dalijosi Mamų mugės FB paskyroje: „Aš pirmą kartą buvau savanore: 100 proc. pozityvi patirtis, ketinu kartoti dar ir dar. Be to, būdama savanore, pamačiau mugės virtuvę iš vidaus, todėl dabar geriau suprantu mugėje vykstančius procesus, o tolerancija nesklandumams padidėjo daug kartų. Kažkaip būnant tik dalyve ar pirkėja, priekabumo lygis buvo kur kas didesnis."

Matant augantį dalyvių ir pirkėjų skaičių, Mamų mugės bus rengiamos dažniau. 2016 m. mugės vyks tris kartus per metus: vasario, gegužės ir rugsėjo mėnesiais.

Nuotraukų galerijoje – akimirkos iš Mamų mugės Vilniuje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis