Įsižiūrėkite į šias lėles: jos ne tokios, kaip visos FOTO

Įsižiūrėkite į šias lėles – ar pastebite skirtumą? Britų žaislų gamintojai „Makies" sukūrė trimačiu spausdintuvu atspausdintų lėlių su matomais neįgalumo požymiais.

Lėlės gali būti puiki edukacinė priemonė papasakoti mažiesiems apie tai, kokie visi mes esame skirtingi šiame pasaulyje. Vieni turime baltą odos spalvą, kiti gimstame tamsiaodžiais. Yra vaikų, kurie nuo mažų dienų nešioja akinukus, kiti gimsta su regima fizine negalia.

Britų žaislų gamintojai sukūrė "neįgalias lėlės" - lėlę neregę, neprigirdinčią lėlę ir lėlę, kurios veidą subjaurojo įgimta hemangioma.

Trys lėlės (skirtingų rasių, išvaizdos) - visiška manekeniškų Barbių priešingybė.

Lėlės turi randų, viena lėlė yra su akiniais, kita - su neregio lazdele. Trečia lėlė yra su klausos aparatu ir angliška ženklų kalba daro ženklą „myliu tave".

Vida Press

Šios lėlės, kurias pirmiausia kūrėjai parodė socialinių tinklų lankytojams, sulaukė didžiulio susidomėjimo ir palaikymo. Tėvai, kurių vaikai gimė su vienokia ar kitokia negalia džiaugėsi sprendimu, kad pagaliau atsirado ir „kitokių“ lėlių. Viena mama, pamačiusi lėlę su hemangioma ant veido, komentaruose rašė, kad lygiai tokią raudoną dėmę nuo gimimo turi ir jos dukrelė.

Vida Press

Gamintojai „Makies" kuria žaislus su klausos aparatais, vamzdeliai pilve, šuniukais vedliais. Jų trimačiu spausdintuvu atspausdintos lėlės - pirmos tokios lėlės, jos kainuoja po maždaug 69 svarus.

Vida Press

Kompanija pranešė, kad šiuo metu kuriama lėlė neįgaliojo vežimėlyje. Taip pat planuojama kurti lėles pagal tėvų užsakymus.

Vida Press

„MakieLab" vyriausiasis technologijos specialistas Matthew Wigginsas teigė: „Nuostabu, kad su tokiu gamybos procesu galime įgyvendinti poreikius, kurių nepatenkina tradicinių žaislų gamintojai. Su savo žaislais tikimės pradžiuginti vaikus ir jų tėvus."

Vida Press

Na, o specialiai šioms lėlėms sukurta grupė „Facebooke" džiaugiasi naujais žaislais ir ragina didžiuosius žaislų gamintojus pasekti „Makes" pavyzdžiu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis