Žindo trejų sūnų ir to nesigėdija (FOTO)

Pasaulio sveikatos organizacija rekomenduoja žindyti vaikus iki 2 metų, tačiau nedaug moterų tam ryžtasi. Dar rečiau galima sutikti mamų, kurios žindytų trejų metų ir vyresnius vaikus. Natūralu, kad pastarosios sulaukia itin daug dėmesio.

Moteris paviešino nuotraukas, kuriose maitina krūtimi trejų metų sūnų, nes nebenori jausti dėl to gėdos.

Fotografė iš Arizonos Jade Beall sako, kad jai pabodo jausti asocialia dėl to, kad vis dar maitina trejų metų sūnų Sequoia. „Taip, viešoje vietoje savo sūnaus nebemaitinu, - parašė ji po nuotraukomis. - Jaučiuosi tarsi daranti nusikaltimą, nors iš tiesų maitinu sūnų, suteikiu jam ramybę."


J. Beall sako galiausiai nusprendusi paremti ilgo žindymo šalininkes ir prabilti apie ilgą maitinimą krūtimi.

„Dar turiu pieno, sūnus dar nori žįsti, niekas, ničniekas geriau jo nenuramina. Kelis kartus bandžiau jį nujunkyti, galiausiai pasidaviau santykių su sūnumi tėkmei."


J. Beall, pagarsėjusi pagimdžiusiu moterų kūnų fotografijomis, paviešino nuotraukas ir parašė savo argumentų, siekdama pradėti dialogą su kitaip manančiais. „Jei tai jus įžeidžia, užduokite man klausimų, užuot pravardžiavę. Pasimokykime vieni iš kitų. Atsikratykime skirtumų baimių, leiskime sau būti smalsiems ir užjaučiantiems!"


Nors nuotraukos socialiniame tinklalapyje „Facebook" sulaukė daugybės paspaudimų „patinka", kai kurie pavadino jas siaubingomis, savanaudiškomis ir tingiomis. Kai kurie netgi mano, kad moterį reikia apskųsti už seksualinį vaiko išnaudojimą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis